• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Çözüldü! Ayak mantarı

Şebnem özbağcı

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Ensesinde tüy yok kanatlarının oralar kabuklu ve seyrek tüylü idi parazit damlası damlattım ensesine 1 damla şimdide ayağında kabuklanma oldu
Hastalık Belirti Tarihi
20 Haz 2025
Kullanılan İlaç
Veterinerden parazit damlası aldım ense damlası şeklinde ayağına da papatya çayı sürüyorum o kadar
Merhaba ilk kez kanarya bakıyorum ve kanaryamın ayağında sarı kabuklu bir görünüm var şişlikte var ayağının altında siyah noktalar var 2-3 noktada sebebi ne olabilir ve ne kullanmamı önerirsiniz? Yardımcı olursanız çok sevinirim 🙏🏻Ekli dosyayı görüntüle 90436

Nisa K.

Eski Forumcu
Mod Adayı
Kıdemli Üye
Eczaneden trosyd yada travazol mantar kremi alıp günde 3 kez sürün. Ense damlasını uyguladınız mı? Hocalarım detaylı dönüş yapacaklardır.

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Merhaba ilk kez kanarya bakıyorum ve kanaryamın ayağında sarı kabuklu bir görünüm var şişlikte var ayağının altında siyah noktalar var 2-3 noktada sebebi ne olabilir ve ne kullanmamı önerirsiniz? Yardımcı olursanız çok sevinirim 🙏🏻Ekli dosyayı görüntüle 90436
Merhaba geçmiş olsun
Eczaneden trosyd mantar kremi alıp sürün, uyumadan önce sürün 7 gün, temas etmesin
Kuşunuzun tüy yapısı da bozuk, tam fotoğraf paylaşır mısınız lütfen

Şebnem özbağcı

Yeni Üye
Normalde kuş bakmıyorum babam birinden alıp getirdi geldiğinde yaralıydı ayağı morarmıştı sabitledim ayağını 2 hafta kadar. Ense boyun kısmında hiç tüy yoktu. Yavru olduğu için henüz çıkmadığını düşündüm. Kanatları kabuklu idi fark ettiğim gibi parazit damlası alıp damlattım şimdi vücudundaki kabukları atmış ama ayağı kabuklu ve şiş

Nisa K.

Eski Forumcu
Mod Adayı
Kıdemli Üye
Düzenli bt amin forte takviyesi ile tüylerini destekleyin. Aşağıya gerekli takviyeleri bırakıyorum. Ayrıca plastik tüneği tahta tünek ile değiştirin. Kremi sürdükten birkaç gün sonra durumunu konu altında güncelleyin.

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Çok kabarmış probiyotik bağışıklık sistemi içindir
Mutlaka verin

Şebnem özbağcı

Yeni Üye
Düzenli bt amin forte takviyesi ile tüylerini destekleyin. Aşağıya gerekli takviyeleri bırakıyorum. Ayrıca plastik tüneği tahta tünek ile değiştirin. Kremi sürdükten birkaç gün sonra durumunu konu altında güncelleyin.

Şebnem özbağcı

Yeni Üye
Merhaba takviye olarak vitafix’in multivitamini ve b vitaminin aldım.gün aşırı olarak kullanıyorum. Plastik tüneği ahşap tünek ile değiştirdim. Kafesini suluğunu ve yemliğini sirkeli su ile dezenfekte ettim. Suyunu her gün düzenli değiştiriyorum.Altına her gün temiz kâğıt havlu seriyorum. Ayağına kendimiz için kullandığımız terbisil sprey yada travazol gibi kremler elimde var ama uygun olur mu olmaz mı diye süremedim

Şebnem özbağcı

Yeni Üye
Tabi önerinizi dikkate alacağım sağlığına kavuşması için elimden geleni yaparım. Genel olarak tüyleri kabarık duruyor. Önerebileceğiniz bir probiyotik var mı?

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Merhaba takviye olarak vitafix’in multivitamini ve b vitaminin aldım.gün aşırı olarak kullanıyorum. Plastik tüneği ahşap tünek ile değiştirdim. Kafesini suluğunu ve yemliğini sirkeli su ile dezenfekte ettim. Suyunu her gün düzenli değiştiriyorum.Altına her gün temiz kâğıt havlu seriyorum. Ayağına kendimiz için kullandığımız terbisil sprey yada travazol gibi kremler elimde var ama uygun olur mu olmaz mı diye süremedim
Travazol olabilir

Şebnem özbağcı

Yeni Üye
Çok teşekkür ederim. Hemen uygulayayım ne kadar süre uygulamam yeterli olur ?

Şebnem özbağcı

Yeni Üye
Çok teşekkür ederim. Dediğiniz şekilde uygulayacağım. İnşallah iyi gelir 1 hafta sonra güncel fotoğrafını paylaşırım🙏🏻

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Merhaba, travazol öncesi crystalin sıkarsanız iyi olur içindeki klorheksidin hem mantara hem de nasıra iyi gelecektir, kuşunuza hiç röntgen çektirdiniz mi