• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Soru! Avizeden nasıl indiririm

rilish26

Müdavim
Biraz fazla soru soruyorum ancak sonuçta ilgilenmem gereken bir can muhabbet kuşum ve ilk defa böyle bir canlıyı aldık evimize komşumuzun yavru kuşuydu kendisi. Yaklaşık 2 hafta oldu her gün 3-4 saat en az salıyorum ve ilgileniyorum ancak ilgisini sürekli avize çekiyor evimizde 2 avize var ve sürekli onların tepesine çıkıyor. Elime alıştı elimden yem yiyor ancak konmaya korkuyor biraz mesela omuza koyamıyorum koltuğun kenarına koyamıyorum direkt avizeye kaçıyor. Bu alışkanlığını önlemem gerekir mi acaba nasıl yaparım yoksa kendi haline bırakmam mı gerekiyor belli bir süre sonra alışır mı odaya? Kendisi 2.5-3 aylık bir kuş ve 15 gündür bizde zaten ilk 7 gün kafesinden çıkarmadım da

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Avizeye gitmesinin sebebi kendini orada yani yüksek yerlerde güvende hissetmesi. Avize olmasaydı başka yüksek yere konacakti. Evet bu alışkanlığından vazgeçecek ama daha çok yeni. Zaman tanıyın kuşunuza. Sevdiği şeyleri ikram edin. Avcunuzda daldarı sebze meyve vermeye devam edin.. Size ve eve güven sagladiginda yüksek yerlere değil size konmayi tercih edecek 🙂🖐🏻

Son düzenleme:

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Avizeyi kaldırabilirsiniz. :)

Bizim sıpalar avizenin kablosunu kemire kemire iki kere sigorta artırdılar. Onlardan birinde derin dondurucunun beynini yakmışlar. Bize pahalıya patladı avize sevmeleri. 🤭

Aslının dediği gibi yapın. İlgisini çekecek oyun alanı, oyuncaklar vs. alabilirsiniz.

Son düzenleme:

horrorshow

Aktif Üye
T tünek kullanabilirsiniz. Kafes dışı eğitimde de çok faydası oluyor. Elinize gelmese bile T tüneğe gelmekte tereddüt etmiyorlar pek.

rilish26

Müdavim
T tünek kullanabilirsiniz. Kafes dışı eğitimde de çok faydası oluyor. Elinize gelmese bile T tüneğe gelmekte tereddüt etmiyorlar pek.
T tünek kullanıyorum zaten ele alıştırmada onu kullandım elime geldiğinde ödül olarak dal darısı verdim. T tüneğe kendisi çıkmıyor benim çıkarmam lazım orada da ya sabit kalıyor ya da tekrar avizeye gidiyor.

rilish26

Müdavim
Avizeye gitmesinin sebebi kendini orada yani yüksek yerlerde güvende hissetmesi. Avize olmasaydı başka yüksek yere konacakti. Evet bu alışkanlığından vazgeçecek ama daha çok yeni. Zaman tanıyın kuşunuza. Sevdiği şeyleri ikram edin. Avcunuzda daldarı sebze meyve vermeye devam edin.. Size ve eve güven sagladiginda yüksek yerlere değil size konmayi tercih edecek 🙂🖐🏻
1-2 gündür her avizeye çıktığında elimle ya da tünek ile alıp dal darısı veriyorum ödül olarak bakalım belki böyle çözebiliriz yoksa saldığımda avizeleri bir şey ile kapatmayı düşünüyorum.

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Avizeyi kaldırma ihtimaliniz yoksa evet oraya gitmemesi için avizeyi kapatabilirsiniz. Ama bu sefer gözüne başka yüksek yere kestirebilir 🙂 bence çok fazla dert edilecek bir durum değil çünkü bu zaman geçici zaman. Size alıştığında sizden ayrilmayacaktir. Pamuk oğlum eve ilk geldiği zamanlar klima üstüne çıkardı. Klimanın üstünü örttüm gitmemesi için. Ama bu sefer yüksekte saat vardı saate gitmeye başladı. Ama şimdi üstümden omzundan ayrılmıyor. Zamanla alisacaktir 🙂

AybarsK

Paylaşımcı
Avizeyi kaldırabilirsiniz ya da dikkatini çekicek oyuncaklar alabilirsiniz.

Meri

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Aynı durum bizde de var 😁 bugün şöyle yaptım koluma daha çok konmaya başladı.