• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Soru! Avize Problemi Devam Ediyor

rilish26

Müdavim
İyi geceler herkese 2-3 hafta önce sanırsam yeni kuşum avizeden inmiyor diye konu açmıştım verilen cevaplar doğrultusunda beklemeye başladım ama benim rambo kızım avizenin tepesine demirleri kullanıp çıkmayı ve elektrik kablosunu kemirmeyi öğrendi. Kendisi yine yere konmaktan bir tık korkuyor koyamıyorum aynı şekilde elimde sorunsuz 10 dakika durur ama omuza koydurmaz. Artık sanırsam avize sorunun çözmem gerekli yoksa kabloyu kemirip kendisine elektrik çarptıracak. Bir çözümü olan var mı acaba yoksa korktuğu 1-2 oyuncak var onları avizeye koyarsam gelmez sanırsam ancak dediğim gibi nereye konucak ondan da emin değilim bir şey olucak diye konmadığı zaman oda içerisini yorulana kadar tavaf ediyor çünkü.

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
T tünek denediniz mi?

rilish26

Müdavim
T tünek denediniz mi?
T tünek var ele alıştırmada ve çağırma eğitimi verirken kullanıyorum ancak ben koymazsam kendisi ona da çıkmıyor. Kafesine de konmuyor ben koymadığım sürece Avizeden avizeye. Orada toplar var onlar ile falan oynuyor demirleri kullanıp dönüyor takla atıyor ama dediğim gibi kabloyu gagalaması sıkıntı.

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Yani avizeye veya istemediğiniz yere konduğunda T tüneğibuzatıp konmasını sağlayın ve hemen ödül verin bu sayede daldarı veya ne seviyorsa sırf o ödülü alabilmek için oraya konmaya başlayacak ama bunu her konduğunda yapmanız gerekir yani ödülü bir kere ihmal ederseniz olmaz ve geciktirirseniz yine olmaz elinizde hazır bulunsun ve konunca hemen ödülünü alsın 👍

rilish26

Müdavim
Yani avizeye veya istemediğiniz yere konduğunda T tüneğibuzatıp konmasını sağlayın ve hemen ödül verin bu sayede daldarı veya ne seviyorsa sırf o ödülü alabilmek için oraya konmaya başlayacak ama bunu her konduğunda yapmanız gerekir yani ödülü bir kere ihmal ederseniz olmaz ve geciktirirseniz yine olmaz elinizde hazır bulunsun ve konunca hemen ödülünü alsın 👍
Her t tüneğe koyduğumda ve çağırıp ele geldiğinde zaten dal darısı veriyorum uzun zamandır ancak yine de konmak istemiyor.

rilish26

Müdavim
Son çare korktuğu sarı renkli şeyler var onları avizenin üzerine koyucam gibi gecen hafta 1sine koydum ona konmamaya başladı ama + korkarak uçucak salınca nereye konucak o konuda endişeliyim biraz, yere konmayı gram sevmiyor çünkü.

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Son çare korktuğu sarı renkli şeyler var onları avizenin üzerine koyucam gibi gecen hafta 1sine koydum ona konmamaya başladı ama + korkarak uçucak salınca nereye konucak o konuda endişeliyim biraz, yere konmayı gram sevmiyor çünkü.
Yani bu da seçenek, diğer arkadaşların tavsiyelerini de bekleyelim belki kuşunuzu cezbedecek bir fikir bulunur 😇

Meri

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Sizin konuyu hatırladım, avizeye şal örttüğüm fotoyu koymuştum ☺ O şekilde yapmaya devam ediyorum artık ilk tercihi benim koluma konmak oluyor. Yine bi avizeye gidesi geliyor ama yoldan dönüp geliyor. Beni görsün diye kollarımı açıp korkuluk gibi dikeliyorum tabi ☺ Odayı yeteri kadar tanıdığı için bir yere çarpmadı, sizinki de uzun süredir aynı odayı turluyorsa deneyebilirsiniz.

İbrahim K.

Aktif Üye
Kafesinizin konumu nasıl evin neresinde imkan varsa masa gibi biseyin üzerine koyup kafesin dışına da tünek yapın masa üzerini onun alanı yapın benimki o şekilde vazgeçti avize gibi yerlerden tabi benimki çakmak gazının yanında durmayı çok sevdiği için onunda etkisi oldu :DEkli dosyayı görüntüle 37881

rilish26

Müdavim
Masasi yeterli buyuklukte t tunekte var ama dedigim gibi masanin uzerinde katiyen durmuyor

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Kesin çözüm avizeyi kaldırmak. Biz öyle yaptık, sonra normale döndüler.

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Hangi odada oturuyoruz. Yani mekan değişikliği de yapabilirsiniz 🙂 diğer odada avize yoksa tabi 🖐🏻 yada avizenin üstünü bir örtüyle örtedebilirsiniz.

Umur E.

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Avizede salıncak asabileceğiniz bir yer varsa salıncak asın ben böyle çözüm bulmuştum

rilish26

Müdavim
Salincak alsam da toplar falan var avizede cok dikkatini cekiyor ve seviyor oynamayi sanırım yarin korktugu 1 2 sey var onu koyucam yoksa carpilacak sapsik.

Son düzenleme:

Levent T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Ben avizenin yerine taban lambası taktırdım... Sorun hemen çözüldü... :)