• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Aşırı sıcaklar hakkında

hazaly

Paylaşımcı
Herkese merhaba.
Atanmam sebebiyle ağustos ayının sonuna doğru Hatay'a taşınıyorum. Hatay'ın durumunu bilenler bilir ne yazık ki ev yok olanlar hasarlı. Konteynerda yaşamam gerekiyor. 2 muhabbet kuşum 1 de sultan papağanım var. Ekime kadar çok sıcak olacak açıkçası kuşlarıma bir şey olur mu acaba diye korkuyorum. Hatay zaten çok çok sıcak ve nemli bir şehir. Üstüne konteyner da sıcak olur diye düşünüyorum. Sizce kuşlarıma bir şey olur mu onları rahatlatacağım, koruyabileceğim bir yöntem var mı

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Üretici
Herkese merhaba.
Atanmam sebebiyle ağustos ayının sonuna doğru Hatay'a taşınıyorum. Hatay'ın durumunu bilenler bilir ne yazık ki ev yok olanlar hasarlı. Konteynerda yaşamam gerekiyor. 2 muhabbet kuşum 1 de sultan papağanım var. Ekime kadar çok sıcak olacak açıkçası kuşlarıma bir şey olur mu acaba diye korkuyorum. Hatay zaten çok çok sıcak ve nemli bir şehir. Üstüne konteyner da sıcak olur diye düşünüyorum. Sizce kuşlarıma bir şey olur mu onları rahatlatacağım, koruyabileceğim bir yöntem var mı
Merhaba, zor bir durum. İmkanınız varsa konteynera kuşlara gelmeyecek bir noktaya klima taktırılabilir. Isıyı en fazla 25 derecede devamlı sabit tutabilirseniz iyi olur. Tercihen 22 derece. Kuşlara vurmasın diye ayarlama yapmak lazım. Ayrıca kapatıp açmamalısınız. Hep sabit bir sıcaklıkta devamlı çalışmalı. Mesela İklimlendirme yapılan kümeslerde, kuşları belli aralıklarla dinlendirme koşuluyla yaz, kış üretim yapılır.

hazaly

Paylaşımcı
Merhaba, zor bir durum. İmkanınız varsa konteynera kuşlara gelmeyecek bir noktaya klima taktırılabilir. Isıyı en fazla 25 derecede devamlı sabit tutabilirseniz iyi olur. Tercihen 22 derece. Kuşlara vurmasın diye ayarlama yapmak lazım. Ayrıca kapatıp açmamalısınız. Hep sabit bir sıcaklıkta devamlı çalışmalı. Mesela İklimlendirme yapılan kümeslerde, kuşları belli aralıklarla dinlendirme koşuluyla yaz, kış üretim yapılır.
Evet ben de klima almayı düşünüyorum bu yüzden. vantilatör veriliyormuş ama o da ortamı serinletmeye yetmez. Kafamı biraz kurcaladı bu konteyner meselesi çünkü kuşlar mutfakla bir yerde iç içe olmak durumunda kalacaklar ekstra dikkat etmek gerek. Aslında bir an muhabbet kuşlarımı birine emanet etmeyi bile düşündüm ama vicdanım hiç el vermedi ama aynı zamanda korkuyorum da onlar için

Muratt

Yeni Üye
Herkese merhaba.
Aslinda dediğiniz gibi çok sicak olduğundan gün içinde kuşları fıs fis yardimiyla islatip serin tutabilirsiniz diye düşünüyorum. Ama bilen bir kisinin de cevaplamasi ve onaylamasi güzel olurr.

Soner

Aktif Üye
Öncelikle yeni görev yeriniz hayırlı olsun.Hatay'da ikamet edip konteynerde yaşayan bir depremzede olarak konteynerde kuşlara bakmanız cok zor klimayı düşük ayarda çalıştırsanız bile icerisi cok kısa sürede buz gibi oluyor sürekli ac kapat yapma durumu olabilir.vantilatörle olacak iş hic değil onuda bilmenizi isterim sıcaktan baygınlık gecirirsiniz özellikle öğlen saatlerinde ayrıca konteynerınızın bulunduğu konum toplu yaşam alanındaysa ses yalıtımları cok zayıf belli bir süre sonra sizde dahil diğer yaşam alanında oturanlar cok rahatsız olacaklardır.Bizler bile bu kadar cok sıkıntı cekerken o canlar hic dayanamaz ama yinede tercih sizin tabi.

hazaly

Paylaşımcı
Öncelikle yeni görev yeriniz hayırlı olsun.Hatay'da ikamet edip konteynerde yaşayan bir depremzede olarak konteynerde kuşlara bakmanız cok zor klimayı düşük ayarda çalıştırsanız bile icerisi cok kısa sürede buz gibi oluyor sürekli ac kapat yapma durumu olabilir.vantilatörle olacak iş hic değil onuda bilmenizi isterim sıcaktan baygınlık gecirirsiniz özellikle öğlen saatlerinde ayrıca konteynerınızın bulunduğu konum toplu yaşam alanındaysa ses yalıtımları cok zayıf belli bir süre sonra sizde dahil diğer yaşam alanında oturanlar cok rahatsız olacaklardır.Bizler bile bu kadar cok sıkıntı cekerken o canlar hic dayanamaz ama yinede tercih sizin tabi.
Evet haklısınız ama kuşları bırakacak bir yerim yok annem bakabilirdi sadece ama o da benimle geliyor olmadı 1 ay bir şekilde idare edip kuşları havalar serinleyince alırım yanıma o da bir seçenek. Tabi bırakacak bir yer bulabilirsem

Soner

Aktif Üye
Evet haklısınız ama kuşları bırakacak bir yerim yok annem bakabilirdi sadece ama o da benimle geliyor olmadı 1 ay bir şekilde idare edip kuşları havalar serinleyince alırım yanıma o da bir seçenek. Tabi bırakacak bir yer bulabilirsem
bırakacak bir yer bulamazsanız ve getirmek zorunda kalırsanız burdan dönüs yaptığınız takdirde yardımcı olmaya calısırım bir cok üretici bırakmıs olsada üretimi güvenebileceğiniz bir iki üretici tanıdıgımız devam ediyor bildiğim kadarıyla onlara emanet etmek isterseniz havalar düzelene kadar en azından baglantı kurar yardımcı olurum cünkü o canları emanet edeceğimiz kisi de cok önemli depremden kurtardıgım kuslarım emanet verdiğimiz yerde öldüğünden acı bir tecrübe yasattı bizlere aynısını yasamanızı istemem kesinlikle cok zor bir durum cünkü

Soner

Aktif Üye
2 kuşum öldü ilk emanet edilen yerde diğer 2 kuşumu kurtarabildik onlarda @Şehmus BAKIR abimde ve yavruları bile oldu sagolsun Allah razı olsun kendisinden ❤ yani demek istediğim bakmak var bakmak var canlara emanet edilen yer cok ama cok önemli

hazaly

Paylaşımcı
2 kuşum öldü ilk emanet edilen yerde diğer 2 kuşumu kurtarabildik onlarda @Şehmus BAKIR abimde ve yavruları bile oldu sagolsun Allah razı olsun kendisinden ❤ yani demek istediğim bakmak var bakmak var canlara emanet edilen yer cok ama cok önemli
Tabii ki normalde ben de orada şuanki evimde olduğu gibi rahat edemeyeceklerini biliyorum ama ben aşırı detaycı ve evhamlıyım aman bunu yaparsam şöyle olur mu aman böyle yaparsam kuşlar etkilenir mi diye çok düşünürüm o yüzden kimse benim gibi bakamaz gibi hissettiğimden hem burda birine bırakmak asla istemiyorum. Ama diğer yandan da Hataya onları sürüklemek bencillik mi olur diye düşünüyorum. Zaten sultan papağanımı her koşulda götürmek zorundayım. Kafeste asla durmuyor sürekli ilgi istiyor diye. Kimsenin bakabileceğini düşünmüyorum o yüzden. Annelik içgüdülerimi kuşlarımda kullanıyorum biraz 😂 yani Hataya atandığımı gördüğümden beri tek düşündüğüm benim orda ne yapacağım değil kuşlarım ne olacak sorusu oldu. Umarım üstesinden gelebilirim. Bu arada size de çok çok geçmiş olsun ve desteğiniz için teşekkür ederim

hazaly

Paylaşımcı
Bence götürmeyin bir ay güvenilir birine emanet ediniz 👍 şartları orda yaşayıp malesef görüp tecrübe eden @Soner kardeşim anlatmış dikkate almanızı tavsiye ederim
Havalar serinleyene kadar öyle yapıcam abi sanırım muhabbet kuşlarım için. Teyzem var burda muhabbet kuşu olan ona verebilirim Ama sultan papağanıma kimse bakamaz onu götürmem gerekiyor illa ki. Gerçi sultanlar sıcağa daha dayanıklı değiller mi abi ben mi yanlış biliyorum

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Havalar serinleyene kadar öyle yapıcam abi sanırım muhabbet kuşlarım için. Teyzem var burda muhabbet kuşu olan ona verebilirim Ama sultan papağanıma kimse bakamaz onu götürmem gerekiyor illa ki. Gerçi sultanlar sıcağa daha dayanıklı değiller mi abi ben mi yanlış biliyorum
Tamam kardeşim hakkında hayırlısı olsun inşallah 😊🙏

Üst Alt