• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Aşırı Kur Yapma... ?

VeyselCoskun

Aktif Üye
Merhabalar Arkadaşlar herhangi bir sıkıntı yok ama aklıma takılan birşey soracaktim. Benim oğlan aşırı kur yapıyor oyuncaklarına ve elime, ağızdan besleme yapma hareketi yapiyor ve kursağında yem çıkarıyor. Bunun aşırı fazla yapması sorun oluşturur mu ? Yoksa kendisi çiftleşme döneminde olduğu için normal mi ?🤔

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Sürekli yaparsa kursak mantarına sebep olabilir, eşi var mı?

Mustafa89

Eski Forumcu
Moderator
Üretici
Bakın bu tarz hareketler doğal sonuçlar. Siz sizden ilgisini alakasını kesmesin diye eş almayayım diyorsunuz ama malesef bir eşi olmadan bunun bir çözümü yok bir parmağınıza kur yapacak bir oyuncaklara. Yaradılışında var her hayvanda olduğu gibi üreme dürtüsü. En önemlisi de bence hiçbir hayvanın bu hakkı elinden alınmamalı. Ben üretim yapmaya başlamadan bir tane dişi albinom vardı bana da aşıktı hiç üstümden inmezdi, ilgilenmesem küserdi vs.. Sonra bir erkekle eş tutturdum o andan itibaren hayvanın birinci önceliğinin ben olmadığımı anladım :D 6 ayda 3 kuluçkada 12 yavru verdi ve güzel güzel bir sürü kuşum oldu. Sonra üretime başladım farklı farklı kuşlarla. O günden sonra hiçbir kuşun benimle ilgilenmesi, çağırınca ele gelmesi, konuşması gerektiğini falan düşünmedim.
Kuşunuz maşallah çok tatlı çok güzel. Uzun ve sağlıklı bir ömrü olsun inşallah.

VeyselCoskun

Aktif Üye
Bakın bu tarz hareketler doğal sonuçlar. Siz sizden ilgisini alakasını kesmesin diye eş almayayım diyorsunuz ama malesef bir eşi olmadan bunun bir çözümü yok bir parmağınıza kur yapacak bir oyuncaklara. Yaradılışında var her hayvanda olduğu gibi üreme dürtüsü. En önemlisi de bence hiçbir hayvanın bu hakkı elinden alınmamalı. Ben üretim yapmaya başlamadan bir tane dişi albinom vardı bana da aşıktı hiç üstümden inmezdi, ilgilenmesem küserdi vs.. Sonra bir erkekle eş tutturdum o andan itibaren hayvanın birinci önceliğinin ben olmadığımı anladım :D 6 ayda 3 kuluçkada 12 yavru verdi ve güzel güzel bir sürü kuşum oldu. Sonra üretime başladım farklı farklı kuşlarla. O günden sonra hiçbir kuşun benimle ilgilenmesi, çağırınca ele gelmesi, konuşması gerektiğini falan düşünmedim.
Kuşunuz maşallah çok tatlı çok güzel. Uzun ve sağlıklı bir ömrü olsun inşallah.
Tabi ki doğaları gereği böyle ama şu anlık düşünmüyorum. Belki ilerleyen zamanda, çok teşekkürler iliginiz için 😊👍🏼

Üst Alt