• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

arkadaşlar bu normal mi?

guray

Yeni Üye
Merhabalar arkadaşlar 2022 den beri sultan papağanı besliyorum, yavru alıyorum en fazla 6 yumurta yaptıklarına şahit oldum ama bu sefer 9 yumurta var ve 1 yavru hala yuvalıkta bukadar yumurtlaması normal mi?

ekrmkuş

Paylaşımcı
Kızgınlık yumurtası vardır içeride belki

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Merhabalar arkadaşlar 2022 den beri sultan papağanı besliyorum, yavru alıyorum en fazla 6 yumurta yaptıklarına şahit oldum ama bu sefer 9 yumurta var ve 1 yavru hala yuvalıkta bukadar yumurtlaması normal mi?
Merhaba güzel kür ile beslenirse normaldir, çok fazla Calsiyum harcar, kaçıncı kuluçkası, çifleşme gördünüz mü? kalamar kemiği ve gaga taşı mutlaka verin kafeste olsun ihtiyacı var
3.kuluçka ise kalp krizi riski yüksek😔

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Yumurta yapabilir, hepsi doluda olabilir ama kesinlikle hepsi çıkmaz. İlk dört veya beş çıkınca diğerleri otomatik yavruların dışkı neminden çürümeye başlıyor.

Üst üste kuluçka yaptırmayın. Erken ölür hayvan. 🤷🏼‍♀️😕

guray

Yeni Üye
Merhaba güzel kür ile beslenirse normaldir, çok fazla Calsiyum harcar, kaçıncı kuluçkası, çifleşme gördünüz mü? kalamar kemiği ve gaga taşı mutlaka verin kafeste olsun ihtiyacı var
3.kuluçka ise kalp krizi riski yüksek😔
evet yumurta çok sık veriyorum içerisinde kalamar kemiği hep bulunur, çalıştığımdan dolayı çiftleştiklerini göremiyorum gün içinde ama 5-6 yumurta yaptıklarında en fazla 3-4 yavru yumurtadan çıkıyordu,bu bu 5. kuluçkaları

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
evet yumurta çok sık veriyorum içerisinde kalamar kemiği hep bulunur, çalıştığımdan dolayı çiftleştiklerini göremiyorum gün içinde ama 5-6 yumurta yaptıklarında en fazla 3-4 yavru yumurtadan çıkıyordu,bu bu 5. kuluçkaları
Üst üste 5. ise %90 risk altında kuş özellikle anne kuş😔
Yumurta ile yetersiz, takviyeler, sebze mamaları, tohumlar ve hijyen çok önemli, yumurtaları alın, yavrular büyüsün yuvalığı kaldırın ve en az yaz sonuna kadar dinlenmeliler
Sağlıklı anaçlar, sağlıklı yumurta yapar ve büyütür, çok üzgünüm ama anne daha bakamaz😔🤲

Üst Alt