• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Arkadaşı kaybolan sultan Papaganı

Facia0101

Aktif Üye
Merhaba iki tane sultan papağanım vardı. 1 i maalesef kaçtı. Aradım bulamadım. Çok üzüldüm Diger i çok sessizleşti, hırçınlaştı. İkisi de erkek kuştu. Yem yiyor ama düşünüp kalıyor, gözleri ile sürekli digerini arıyor ne yapmalıyım lütfen yardım edin

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Merhaba bazı kuşlar yalnızlık istemez strese girer bu karekter özelliği bu yüzden yanına arkadaş alın bu hastalığa dönüşmeden 👍

fixhel

Aktif Üye
Kaybettiğiniz papağan için çok üzgünüm. Diğer kuşun yaşadığı bu durum, sosyal bir canlı olduğundan yaşadığı kaybı derinlemesine hissetmesinden kaynaklanıyor. Şu aşamada ona ilgi göstermek ve güvenini pekiştirmek önemli. Yakınında olup onunla nazikçe konuşmak, sevdiği ikramları vermek moralini yükseltmesine yardımcı olabilir. Ayrıca oyunlar oynatarak dikkatini dağıtabilir ve enerjisini boşaltmasını sağlayabilirsiniz.

Eğer mümkünse ilerleyen dönemde ona uyumlu bir arkadaş bulmak, yalnızlığını gidermek için etkili olabilir. Bu süreçte yanına ayna veya küçük bir oyuncak koyarak çok kısa süreli bir rahatlama sağlayabilirsiniz, ancak fazla vakit geçirmemesi için dikkatli olun çünkü bu da yeni sorunlara yol açabilir.

Facia0101

Aktif Üye
Kaybettiğiniz papağan için çok üzgünüm. Diğer kuşun yaşadığı bu durum, sosyal bir canlı olduğundan yaşadığı kaybı derinlemesine hissetmesinden kaynaklanıyor. Şu aşamada ona ilgi göstermek ve güvenini pekiştirmek önemli. Yakınında olup onunla nazikçe konuşmak, sevdiği ikramları vermek moralini yükseltmesine yardımcı olabilir. Ayrıca oyunlar oynatarak dikkatini dağıtabilir ve enerjisini boşaltmasını sağlayabilirsiniz.

Eğer mümkünse ilerleyen dönemde ona uyumlu bir arkadaş bulmak, yalnızlığını gidermek için etkili olabilir. Bu süreçte yanına ayna veya küçük bir oyuncak koyarak çok kısa süreli bir rahatlama sağlayabilirsiniz, ancak fazla vakit geçirmemesi için dikkatli olun çünkü bu da yeni sorunlara yol açabilir.
Yarın dişi bir kuş alacagım bir süre ayrı kafeslerde tutacağım. Her zaman evde olamıyorum işlerimden dolayı, işallah kendini toparlar. Evde oldugum zaman kafeste tutmuyorum kuşu omzumda oturuyor , seviyorum, öpüyorum ama dalıp gidiyor

Üst Alt