• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Arkadaş Seçimi

rilish26

Müdavim
İyi günler 7 aylık oldu dişi muhabbet kuşum kendisi ile her gün vakit geçiriyorum beraber oynuyoruz oyun alanı aldım kendi de gayet güzel kafesinde ve dışarısında takılıyor ancak hayat yalnız geçmez arkadaş almayı düşünüyorum bu kuşumu komşumun yavrularından birini alarak sahiplendim. Komşumun tekrar yavruları oldu kardeşler yani onlardan birini almalı mıyım acaba? Hayır ise Eskişehirde üreticiden falan mı almayalım pehshoptan almak da istemiyorum aslında ve yaşları yakın mı olsun?

The Search

Eski Forumcu
Medya Sorumlusu
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Akvarist
Merhaba kardeş kanından olmaz hangi şehirdeyseniz forumda aynı şehirde olan hocalarımızdan alabilirsiniz

Umur E.

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
İyi günler 7 aylık oldu dişi muhabbet kuşum kendisi ile her gün vakit geçiriyorum beraber oynuyoruz oyun alanı aldım kendi de gayet güzel kafesinde ve dışarısında takılıyor ancak hayat yalnız geçmez arkadaş almayı düşünüyorum bu kuşumu komşumun yavrularından birini alarak sahiplendim. Komşumun tekrar yavruları oldu kardeşler yani onlardan birini almalı mıyım acaba? Hayır ise Eskişehirde üreticiden falan mı almayalım pehshoptan almak da istemiyorum aslında ve yaşları yakın mı olsun?
Eğer kardeşlerse almayın eş tutma durumunda sıkıntı olabilir

rilish26

Müdavim
Merhaba kardeş kanından olmaz hangi şehirdeyseniz forumda aynı şehirde olan hocalarımızdan alabilirsiniz
Eskişehir de oturuyorum. Yani yavru almak gibi bir amacım da yok sadece anlaşabileceği ve bana da alışmasını isterim yeni kuşun da o yüzden bir tık yavrudan tarafım ben

Seda.

Tutkulu
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Yavru, bende önermiyorum. İlk nedeni arkadaşlar söylemiş. Eş tutarsa sıkıntı olur. İkinci nedeni büyük kuşunuz baskın gelip, zarar verebilir, Üçüncü nedeni yavru ebeveyn olarak kabul eder kuşunuzu peşinde gezer durur ve dolayısıyla yine size bağlanmaz. Karar sizin :)

rilish26

Müdavim
Yavru, bende önermiyorum. İlk nedeni arkadaşlar söylemiş. Eş tutarsa sıkıntı olur. İkinci nedeni büyük kuşunuz baskın gelip, zarar verebilir, Üçüncü nedeni yavru ebeveyn olarak kabul eder kuşunuzu peşinde gezer durur ve dolayısıyla yine size bağlanmaz. Karar sizin :)
Benim kuş acayip tırsak odadan bile nadir olarak zor çıkarıyorum. O yüzden baskın gelicek hal yok onda :D

rilish26

Müdavim
Öncelikle alacağınız kuş Dişi kuştan büyük olursa daha iyi olur baskınlık açısından. Farklı kuluçka kardeşleri eş yapılabilir fakat pek önerilmez eş vs tutmaz diye de bir şey söz konusu olmaz ama yavrularda genetik hastalık yayılımı, boyutlarda ufalma meydana gelebilir. Farklı bir kuş almak her zaman mantıklıdır.
Yavru amacım yok dediğim gibi aslında