• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Güncel sorunlar! Aralıksız esneme hareketi

dero

Aktif Üye
Merhabalar,

Sultan papağanım uzun süre durmadan bu hareketi yaptı. Tam olarak esneme değil sanki ama ne olduğunu da anlayamadım. Sizce neden yapıyor bu hareketi?

Hamdi

Eski Forumcu
Mod Adayı
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Merhabalar,

Sultan papağanım uzun süre durmadan bu hareketi yaptı. Tam olarak esneme değil sanki ama ne olduğunu da anlayamadım. Sizce neden yapıyor bu hareketi?

Kursak genişletme hareketi ama sürekli yapmaya devam ediyor mu hala gün içerisinde. Grit kum kullanıyor musunuz ? Gerwit w , entrobac , bt amin de kullanıyor musunuz kuşlarınıza ?

dero

Aktif Üye
Kursak genişletme hareketi ama sürekli yapmaya devam ediyor mu hala gün içerisinde. Grit kum kullanıyor musunuz ? Gerwit w , entrobac , bt amin de kullanıyor musunuz kuşlarınıza ?
Hepsini kullanıyoruz Hamdi bey. Çok sık yapmıyor olsa gerek, birkaç aydır iki kez denk geldim üst üste yapmasına. Ne yapmamız gerekiyor peki sizce?

Hamdi

Eski Forumcu
Mod Adayı
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Hepsini kullanıyoruz Hamdi bey. Çok sık yapmıyor olsa gerek, birkaç aydır iki kez denk geldim üst üste yapmasına. Ne yapmamız gerekiyor peki sizce?
Arada yapıyorsa normal bazen esniyorlar bazen direkt kursağını genişletiyorlar. Gerçekten çok fazla yapıyorlarsa genelde kursak mantarı oluyorlar ama sizinkinde yem yemesinde sıkıntı var mı ? Bir de dışkısının fotoğrafını atar mısın 3 4 tane

dero

Aktif Üye
Arada yapıyorsa normal bazen esniyorlar bazen direkt kursağını genişletiyorlar. Gerçekten çok fazla yapıyorlarsa genelde kursak mantarı oluyorlar ama sizinkinde yem yemesinde sıkıntı var mı ? Bir de dışkısının fotoğrafını atar mısın 3 4 tane
Yemle ilgili; kafes dışında takılmayı çok seviyor ve kafese zorla sokuyoruz maalesef. Çıkarmayınca da biz pes edene kadar bağırıyor. Dışarıdayken de sık sık kafese gelip yem yemiyor. Girdikten sonra hızlı hızlı yiyor ama. Ben de gün içinde yem yesin diye yakalayıp koyuyorum kafese. Yem yeme konusunda böyle bir problemimiz var sadece. Daldarı, aspur falan da seviyor.

Dışkıyı da yarın gündüz gözüyle atayım inşallah ama leke bırakıyor dışkısı peçeteye.

dero

Aktif Üye
Hamdi bey merhaba. Kaç gündür kafes altlığı ben gelmeden temizlendiği için atamadım.
Bu sultanımın dışkısı. O günden beri bu hareketi tekrar ettiğine denk gelmedik.
IMG20260214123710.jpg

Bunlar da iki muhabbet kuşumun dışkıları, rica etsem bakar mısınız? Bir tuhaflık var özellikle bir tanesinde.
IMG20260214123743.jpgIMG20260214123753.jpg

Geçenlerde banyo suyu hazırlamış babam ama çeşme suyu koymuş. Sultan ile dışkısı sıvımsı olan kuşum banyo yapıyor, diğeri yapmıyor hiç. İkisi büyük ihtimalle içmişlerdir sudan. Ondan olabilir mi? Zaten bir kabarıklık da söz konusu. Sularına probiyotik koydum bugün.