• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Antibiyotik ve Vitamin aynı suluğa konur mu

Sean Kingston

Aktif Üye
Kuşuma bir kaç gündür antibiyotik veriyorum. Forumda bir konu gördüm aynı anda vitamin de verin diyordu. Antibiyotikli suya vitamin de aynı anda eklenir mi?

Bir de kuşum hasta olduğundan beri normalden az yiyor elle besleme yapmam gerekli mi?

Foruma yeni katıldım. Teşekkürler. :)

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Hayır aynı anda verilmez. Önce tedaviniz bitmeli ardından takviye uygulanmalı. Eğer beslenmesi azsa düzenli olarak el besleme yapmalısınız.

Kuşunuzun neyi var ne teşhis koyuldu. Hangi antibiyotik kullanılıyor. Teşhisi kanatlı uzmanı mı koydu? Mümkünse kuşunuzun görebilir miyiz. Kısaca kuşunuzdan bahseder misiniz?.

Sean Kingston

Aktif Üye
Hayır aynı anda verilmez. Önce tedaviniz bitmeli ardından takviye uygulanmalı. Eğer beslenmesi azsa düzenli olarak el besleme yapmalısınız.

Kuşunuzun neyi var ne teşhis koyuldu. Hangi antibiyotik kullanılıyor. Teşhisi kanatlı uzmanı mı koydu? Mümkünse kuşunuzun görebilir miyiz. Kısaca kuşunuzdan bahseder misiniz?.
Merhaba, cevap için teşekkürler.

Üst solunum yolu iltihabı var, tetradox kullanıyorum. Bugün ilaçta 4. Gün. Teşhisi veteriner koydu. Kuşumun resmini de paylaşıyorum.Ekli dosyayı görüntüle 60703
Bu arada daldarı yemiyor hasta olduğundan beri. Beslenmesi de normale göre azaldı. Şu an petshopa gideceğim gerekli malzemeleri almak için

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Yavrunuzun durumu iyi görünmüyor. Hekiminiz kanatlılardan anlıyor mu peki. Çünkü insanlar için kullanılan bir antibiyotik vermiş size. 🥺 Yandan kuyrukta gözükecek şekilde videosunu ekleyip linkini burada mesaj bölümünde paylaşır mısınız. Bir bakalım. Aynı suya antibiyotik ve multivitamin verilebilir doğrudur. Ben kendimde daha önce bu uygulamayı yaptım. Fakat bence hekiminizi gözden geçirin 🫤

Sean Kingston

Aktif Üye
Yavrunuzun durumu iyi görünmüyor. Hekiminiz kanatlılardan anlıyor mu peki. Çünkü insanlar için kullanılan bir antibiyotik vermiş size. 🥺 Yandan kuyrukta gözükecek şekilde videosunu ekleyip linkini burada mesaj bölümünde paylaşır mısınız. Bir bakalım. Aynı suya antibiyotik ve multivitamin verilebilir doğrudur. Ben kendimde daha önce bu uygulamayı yaptım. Fakat bence hekiminizi gözden geçirin 🫤
Aslında kuş şu an baya iyi durumda. Sadece yem yemesi az olduğu için elle besleme maması aldım. Şimdi içirdim. Video çektim istediğiniz gibi, değerli yorumunuz için şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleme:

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Fotoğrafta kafes tabanında görünce bian endişe ettim. Evet videosunu iyi. Bağışıklığı düşmüş yavrunun. Güncel dışkı fotosu da atınız. Önce bağışıklığı bir güçlendirin bence. Kuyruk sekmesi açıkçası var mı çok anlayamadım. Geceleri hırıltılı nefes alış veriş yada ağız açma kapama gibi durumlar oluyor mu. Elinizde yoksa multivitamin gervit probiyotik entrobac temin ediniz. Bunun yanında turbo respiratory nefes açıcı da alınız. Bunları düzenli şekilde kullanın. Nefes açıcı arada suluğa arada cereye fısfıslama olarak ta kullanabilirsiniz. Arada kekik çayı yapınız. Kronikleşmiş bir durum yoksa fayda sağlar diye düşünüyorum. Ürünler petshoplarda satılmıyor yalnız. Eğer temin ederseniz bu konu altına güncelleme yapınız ürünleri nasıl kullanılması gerektiğini söyleyelim 🌸

Sean Kingston

Aktif Üye
Fotoğrafta kafes tabanında görünce bian endişe ettim. Evet videosunu iyi. Bağışıklığı düşmüş yavrunun. Güncel dışkı fotosu da atınız. Önce bağışıklığı bir güçlendirin bence. Kuyruk sekmesi açıkçası var mı çok anlayamadım. Geceleri hırıltılı nefes alış veriş yada ağız açma kapama gibi durumlar oluyor mu. Elinizde yoksa multivitamin gervit probiyotik entrobac temin ediniz. Bunun yanında turbo respiratory nefes açıcı da alınız. Bunları düzenli şekilde kullanın. Nefes açıcı arada suluğa arada cereye fısfıslama olarak ta kullanabilirsiniz. Arada kekik çayı yapınız. Kronikleşmiş bir durum yoksa fayda sağlar diye düşünüyorum. Ürünler petshoplarda satılmıyor yalnız. Eğer temin ederseniz bu konu altına güncelleme yapınız ürünleri nasıl kullanılması gerektiğini söyleyelim 🌸
Hepsini okudum. Fotoğraftaki ürünleri geçen almıştım. Antibiyotik bitiminde hemen probiyotiğe başlayacam. Sonra tüy için takviyeyi kullanacam bir kaç gün çünkü iştah açma özelliği varmış. Daha sonrasında da multivitamine devam ederim

Şimdi bunları satın aldım. Bittikten sonra söylediğiniz ürünleri alabilirim

Ekli dosyayı görüntüle 60710

Ekli dosyayı görüntüle 60711

Ekli dosyayı görüntüle 60712

Güncel dışkı da bu şekilde. Önceden iriydi, yemesi azaldıktan sonra böyle küçüldü.

Ekli dosyayı görüntüle 60714

Geceleri hırıltılı nefes alış veriş yada ağız açma kapama gibi durumlar olmuyor.

Bu arada nefes açıcı bu var. Antibiyotik konulan suluğa nefes açıcı eklesem olur mu?

Ekli dosyayı görüntüle 60715

Değerli yorumlarınız için teşekkürler

Edit: Elle besleme yaptıktan sonra tuvaletini büyük yaptı. Yani normaldeki gibi oldu

Ekli dosyayı görüntüle 60716

Son düzenleme:

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Açıkçası attığınız fotodaki takviyeleri bilmiyorum. Ama benim size söylediğim takviyeler bir alman arkası. Elinizdekinden çok daha iyi olduğunu söyleyebilirim. Hayır nefes açıcı ile antibiyotiği karıştırmayın. Ama dediğim gibi hekiminiz insanların kullandığı doksisiklin etken maddeli ilaç vermiş size. Solunum problemi varsa bile dediğim ürünleri kullandıktan sonra ilerleme olmazsa kanatlılar için kullanılan doksisiklin etken maddeli ilaç tavsiye ederim. Ama tâbi son söz yine sizin 🌸

Sean Kingston

Aktif Üye
Açıkçası attığınız fotodaki takviyeleri bilmiyorum. Ama benim size söylediğim takviyeler bir alman arkası. Elinizdekinden çok daha iyi olduğunu söyleyebilirim. Hayır nefes açıcı ile antibiyotiği karıştırmayın. Ama dediğim gibi hekiminiz insanların kullandığı doksisiklin etken maddeli ilaç vermiş size. Solunum problemi varsa bile dediğim ürünleri kullandıktan sonra ilerleme olmazsa kanatlılar için kullanılan doksisiklin etken maddeli ilaç tavsiye ederim. Ama tâbi son söz yine sizin 🌸
Daha fazla antibiyotik kullandıramam kuşa zaten olabildiğince iyi duruma geldi. Sizin önerdiğiniz ürünleri alacağım. Son soru olarak nefes açıcı multivitamin veya probiyotik ile karışık verilebilir mi?

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Daha fazla antibiyotik kullandıramam kuşa zaten olabildiğince iyi duruma geldi. Sizin önerdiğiniz ürünleri alacağım. Son soru olarak nefes açıcı multivitamin veya probiyotik ile karışık verilebilir mi?
Hayır vermeyiniz. Nefes açıcı yı ayrı bir günde veriniz. Yada dediğim gibi suyla seyrelterek cereye fısfıslama yapabilirsiniz.

Yiğit Ö.

Eski Forumcu
Araştırmacı Üye
Kıdemli Üye
Kuşuma bir kaç gündür antibiyotik veriyorum. Forumda bir konu gördüm aynı anda vitamin de verin diyordu. Antibiyotikli suya vitamin de aynı anda eklenir mi?

Bir de kuşum hasta olduğundan beri normalden az yiyor elle besleme yapmam gerekli mi?

Foruma yeni katıldım. Teşekkürler. :)
Kullanılan antibiyotiğe bağlı ben @Ayvalık Jumbo Muhabbet'in tavsiyesi ile antibiyotikli suluğa MultiVitaminde koyuo öyle servis etmiştim.

Üst Alt