• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Anormal ses

Özkan

Aktif Üye
Sayın arkadaşlar daha önce kuşlarına buna benzer bir ses çıkaran oldumu bana bir çeşit hastalık gibi geldi ama malesef bununla ilgili birsey bulamadım daha önce böyle birsey yaşayan oldu ise sebebini öğrenebilirmiyim

gzmsng

Aktif Üye
Benim muhabbet kuşum da buna benzer sesler çıkarıyordu durduk yere. Solunum hastalığı olabileceğini düşündüm ben gitgide artmıştı öldü kuşum sonra da önlem almakta fayda var.

Özkan

Aktif Üye
Normal değil solunum hastalığı gibi duruyor bir ihtimal solunum yollarında mantarda olabilir. İmkan varsa kanatlilardan anlayan bir veterinere götürmeniz iyi olur imkan yoksa dışkı resmide ekleyin ilaç önerisinde bulunur üstadlar
Sağlık durumu gayet iyi diski lari da normal günde bir iki sefer bu şekilde yapıyor 30 40 saniye bende solunum yollarında sıkıntı olduğunu düşünüyorum o yüzden sordum daha önce buna benzer durum yaşayan oldumu diye belki yaşayan olmus dur en azından ne olduğunu anlayabilsek ona göre durumu veteriner lik mi değilmi diye müdahale edebiliriz

hayvansever

Yeni Üye
Tüy zamanı aşırı döküntüleri olduğunda, etraf tozlu olduğunda, yemler tozlu olduğunda, trichomoniasis de ve hava keseri akarında muhabbetlerde böyle tıksırma yaşayanlara denk geldim. Kendi kuşumda bir ara benzer davranış sergiliyordu o sırada iç mantar tedavisi uyguluyordum. Böyle tıksırma olunca ronidazole%10 uyguladım o tıksırma problemi geçti. Bir dışkı analizi vs olmadan net şu hastalıktır demek çok zor.

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Bende ya tüy kaçmıştır ya da trichomaniasis olabilir gorusundeyim. Ronidazole metronidazole etken maddeli bir ilaç kullanılabilir devam ederse

Bahar Y.

Müdavim
Benimde aklıma burnuna yabancı cisim kaçmış olma ihtimali geldi eğer ki normalde anormal sesler çıkarmıyorsa hırıltı vikleme gibi

Özkan

Aktif Üye
Arkadaşlar kuşta bakteriyel mantar enfeksiyonu çıktı uretici birinden destek aldım bugün hipradoxi kullanmaya başladım 5 gün kullanıp probiyotik e geçeceğim sorun devam ederse triflucan ve probiyotik ile devam edeceğim sonuçları bildiririm buradan şimdiden tesekur ederim ilgilenenler için

Bahar Y.

Müdavim
Hocam benim düşündüğüm iki seçenekten biriydi ama anlamadığım mantar denip hipradoxi verilmesi. Bildiğim kadarıyla solunum rahatsızlıkları için kullanılıyor. Mantara etkisi var mı açıkçası bilmiyorum
Bende aynı fikirdeyim ilaç konusunda, ek olarak hiprodoxinin üretimi durdu diye biliyorum, her ne için verilmişse orijinal ürün değilse etki etmez maalesef :(

Bahar Y.

Müdavim
Kursak mantarında genelde triflucan, mikostatin tercih ediliyor aslında, eğer ki iki hastalık aynı anda seyrediyorsa önce solunumla ilgili olanı çözmek istemiştir belki üretici

Özkan

Aktif Üye
Hocam benim düşündüğüm iki seçenekten biriydi ama anlamadığım mantar denip hipradoxi verilmesi. Bildiğim kadarıyla solunum rahatsızlıkları için kullanılıyor. Mantara etkisi var mı açıkçası bilmiyorum
Hipradoxi yi o vermedi güvercin besleyen bir arkadaşım sesi dinledi solunum yolu dedi hipradoxi yi o önerdi diğer üretici Dışkı dan yola çıkarak bakteriyel mantar enfeksiyonu dedi daha önce bildiğim için elimde triflucan şurup var yani ilaçları ben önerdim kendime önce solunum için tedaviye basliyacagim sonra bakteriyel enfeksiyona öncelik solunum olduğu için hipradoxi ye başladım bakalım ne olacak

Özkan

Aktif Üye
Kursak mantarında genelde triflucan, mikostatin tercih ediliyor aslında, eğer ki iki hastalık aynı anda seyrediyorsa önce solunumla ilgili olanı çözmek istemiştir belki üretici
Bende aynı fikirdeyim ilaç konusunda, ek olarak hiprodoxinin üretimi durdu diye biliyorum, her ne için verilmişse orijinal ürün değilse etki etmez maalesef :(
Hipradoxi isim olarak durdu evet etken maddesi Doksisiklin ve tetrasiklin dır aslın da ben bu ilacı tetra ve monodox karisimindan yapıyorum ama zamanım olmadığı için aldım orjinal lik konusuna gelirsek ilaç 100 de 100 orjinal cunki güvercin besleyen 20 30 bin eden kuşlar besliyor yani çakma ürün kullanması söz konusu bile değil aksi halde 20 30 yıllık emek çöp olur

Bahar Y.

Müdavim
Hipradoxi yi o vermedi güvercin besleyen bir arkadaşım sesi dinledi solunum yolu dedi hipradoxi yi o önerdi diğer üretici Dışkı dan yola çıkarak bakteriyel mantar enfeksiyonu dedi daha önce bildiğim için elimde triflucan şurup var yani ilaçları ben önerdim kendime önce solunum için tedaviye basliyacagim sonra bakteriyel enfeksiyona öncelik solunum olduğu için hipradoxi ye başladım bakalım ne olacak
Solunumla mantarın aynı anda ilerlemesi çok sıkıntı bence, solunum için antibiyotik tedavisi gerekiyor mantar için aksine antibiyotik iyi gelmiyor...
Umarım kısa sürede sağlığına kavuşur minik ☺

Bahar Y.

Müdavim
Hipradoxi isim olarak durdu evet etken maddesi Doksisiklin ve tetrasiklin dır aslın da ben bu ilacı tetra ve monodox karisimindan yapıyorum ama zamanım olmadığı için aldım orjinal lik konusuna gelirsek ilaç 100 de 100 orjinal cunki güvercin besleyen 20 30 bin eden kuşlar besliyor yani çakma ürün kullanması söz konusu bile değil aksi halde 20 30 yıllık emek çöp olur
Doğrudur hocam, piyasada sahte ürün satıldığını ve ilaçların hiç bir işe yaramadığını duymuştum yeni aldıysanız diye hatırlatma yapmak istedim, monodoks bende kullanmıştım zamanında fakat tedavi sonucuna ulaşamadan kuşu tedbirsizlik sonuç kaçırdım, muhtemelen tek başına monodoks yeterli gelmeyecekti, sizin karışım şifa olur umarım 🙏

Özkan

Aktif Üye
Doğrudur hocam, piyasada sahte ürün satıldığını ve ilaçların hiç bir işe yaramadığını duymuştum yeni aldıysanız diye hatırlatma yapmak istedim, monodoks bende kullanmıştım zamanında fakat tedavi sonucuna ulaşamadan kuşu tedbirsizlik sonuç kaçırdım, muhtemelen tek başına monodoks yeterli gelmeyecekti, sizin karışım şifa olur umarım 🙏
Gayret ve tedbir bizden şifa Allah dan cok veteriner elinde yanlış teşhis ile ölen kuş sahipleri tanıyorum Bi okadar da petshop ta mercimek kadar hap koyup kuşun ağzına ertesi gün bomba olan kuş yani doğru teşhis önemli aslında yoksa beşeri ilaç da aynı etken maddeye sahip

Özkan

Aktif Üye
Bunlar da dışkısı ustad lar değerlendirebilir

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Truiflukan bazı durumlarda trichomaniasisi de yok edebiliyor. İşe yarayabilir

Üst Alt