• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Anne yavrularını yoldu, baba bakımı

ciyakciyak

Yeni Üye
Merhaba arkadaşlar. İlk kez yavrusu olan kuşlarımın 4 adet yavrusu var şuan. En büyükleri 24 günlük. Dişinin yavruların tüylerini yolduğunu farkettim ve hemen başka bir kafese aldım. Şuanda babaları bakımlarını yapıyor. Sık sık yuvalığa girip besliyor. Kursakları tamamen dolu değil ama boş da değil. Bu seviye ölmelerine sebep olur mu? Ve dişi kuş şuanda diğer kafeste başka odada hiç yerinde durmuyor. Sanırım hala onların yanına gitmek istiyor. Dişinin akıllanması ve artık yapmaması gibi bir durum söz konusu olabilir mi?

Serkhan79

Eski Forumcu
Üretici
merhaba, öncelikle geçmiş olsun.
gözlem çok önemli, fark etmeniz iyi olmuş.
Evebeynin tüy yolmasının birçok sebebi var, bazı kuşlarda karakteristikte olabiliyor, yorgunluk, bazı ihtiyaçlar vb gibi.
yanlış hatırlamıyorsam forumda bununla ilgili paylaşımlar vardı.

Gursak ve yavruların gelişim takibine devam edin, gerekirse elle besleme yapmak zorunda kalabilirsiniz.

ciyakciyak

Yeni Üye
merhaba, öncelikle geçmiş olsun.
gözlem çok önemli, fark etmeniz iyi olmuş.
Evebeynin tüy yolmasının birçok sebebi var, bazı kuşlarda karakteristikte olabiliyor, yorgunluk, bazı ihtiyaçlar vb gibi.
yanlış hatırlamıyorsam forumda bununla ilgili paylaşımlar vardı.

Gursak ve yavruların gelişim takibine devam edin, gerekirse elle besleme yapmak zorunda kalabilirsiniz.
tamamdır teşekkürler. peki dişi kuş hakkında ne düşünüyorsunuz? kafese yeniden alıp bir şans daha vermeli miyim?

ciyakciyak

Yeni Üye
Bence bir şans daha vermeyin yine yolacaktır ancak gözlemleyip ayırırım tekrar diyorsanız yanlarına koyabilirsiniz
tamamdır hiç risk almayayım ben o zaman. bir de yavruların kursakları dolu görünüyor aşırı olmasa da. baba sürekli yanlarında elinden geleni yapıyor. ben müdahale etmeli miyim? sürekli aşırı şişkin olmak zorunda mı 👀

Serkhan79

Eski Forumcu
Üretici
tamamdır hiç risk almayayım ben o zaman. bir de yavruların kursakları dolu görünüyor aşırı olmasa da. baba sürekli yanlarında elinden geleni yapıyor. ben müdahale etmeli miyim? sürekli aşırı şişkin olmak zorunda mı 👀
yavruların gelişimlerini takip ederek takviye gerekli mi anlayabilirsiniz.
Dişiye ikinci bir şans verecekseniz de, baba iyi bir bakıcıysa, dişiyi tekrar eşe atıp, yavrular tüylenmeye başlayınca dişi kuşu tekrar ayırabilirsiniz.

Yusuf Kürşat Akkuş

Eski Forumcu
Kurucu Üye
Babanın beslediğine eminseniz babaya mama verin o besleyecektir

Selin

Paylaşımcı
Aşağıdaki en küçük olan. Yukarıdakiler de soldan sağa en büyük, 2. büyük ve 3. olan 🐦 Hepsi yem yiyor gibi görünüyor. En küçüğe her ihtimale karşı arada bir mama veriyorum. Yolunan tüyler de yavaş yavaş çıkmaya başladı 🌞
Maşallah gerçekten çok güzeller 🧿🤗

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Mevsimsel olduğunu düşünüyorum 👍 benim forpuslar da yapmış sularını günlük tazeleyin banyo yaptırın 👍

Serkhan79

Eski Forumcu
Üretici
gayet güzel, sizin bu fotonuz sabrın fotosudur, yılmamak ve mücadele etmek gerekiyor. iyi gözlem çok önemli