• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Anne sevda papağanı hastalandı

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Birde

3 saatte bir besleyin demişsiniz ama kursağı bugün hiç boşalmıyor :( iki günlük oldu ama bugün çok hareketsiz. Sindiriminde sorun mu var acaba? Sabah beslemiştik baktık kursağı aynı şekilde dolu duruyor, çok az bişey daha besledik az önce. Yine kursağı dolu şuan
O zaman baba besliyordur bence. Yuvalıkta beyaz dışkı vs var mı hiç? Mamayı katı mı yapıyorsunuz sıvı mı?

defne

Yeni Üye
O zaman baba besliyordur bence. Yuvalıkta beyaz dışkı vs var mı hiç? Mamayı katı mı yapıyorsunuz sıvı mı?
Yok babası hiç besleyemedi bu küçük yavruyu. Sırf biz besliyoruz. Dün yumurtadan çıktığında biraz katı hazırlamıştık, onu sindirmişti. Bugünkü mamada çok sıvı değildi ama dünkü kadar katı da değildi. Bugün sindiremez oldu. Sürekli ağzını açıp kapatıyor :( ölüyor mu :(

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Yok babası hiç besleyemedi bu küçük yavruyu. Sırf biz besliyoruz. Dün yumurtadan çıktığında biraz katı hazırlamıştık, onu sindirmişti. Bugünkü mamada çok sıvı değildi ama dünkü kadar katı da değildi. Bugün sindiremez oldu. Sürekli ağzını açıp kapatıyor :( ölüyor mu :(
Malesef kaybedecez yavruyu çünkü çok minik yani etrafınızda üretici varsa bakıcı yapacak çiftlerin altına koyulursa kurtulma şansı var 😔🙏

defne

Yeni Üye
Malesef kaybedecez yavruyu çünkü çok minik yani etrafınızda üretici varsa bakıcı yapacak çiftlerin altına koyulursa kurtulma şansı var 😔🙏
Şehmus bey yarın bakıcı bir çift ararım :( Fakat bugün dışkısını yapmadı. Karnı çok şiş, masaj yapıyorum ama yinede faydası yok. Dışkı yapması için ne yapılabilir?

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Şehmus bey yarın bakıcı bir çift ararım :( Fakat bugün dışkısını yapmadı. Karnı çok şiş, masaj yapıyorum ama yinede faydası yok. Dışkı yapması için ne yapılabilir?
Zeytinyağı damlatın popo kısmına. Hava sıcak ama yuva kısmı sıcak olsun yine, yavrunun vücut ısısı düşmesin.
Henüz küçük yavru olduğu için maması süt kıvamında olmalı, kürdan ile verirseniz daha kolay olur belki size.

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Üretici
Mamayı su gibi hazırlayıp verin. 1 saatte bir. Susuz kalmıştır. Baba beslemeye çalıştıysa yem basmış da olabilir. Kursak içindeki besin süt gibi yumuşak olmalı. Kursak sertse susuzluk çekmiş yavru. Ama ağzını açıp kapatıyorsa durum iyi değil 😔

defne

Yeni Üye
Kaybettik yavruyu çok üzgünüm :( Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim sizlere.

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Başınız sağ olsun. Gördüğüm kadarıyla siz elinizden geleni yaptınız. Üzmeyin kendinizi diyemeyeceğim zira bir günlük yavruda olsa insan üzülüyor. 😔 En azından elinizden geleni yapmaya çalıştınız,içiniz rahat olsun. 🌸

defne

Yeni Üye
Başınız sağ olsun. Gördüğüm kadarıyla siz elinizden geleni yaptınız. Üzmeyin kendinizi diyemeyeceğim zira bir günlük yavruda olsa insan üzülüyor. 😔 En azından elinizden geleni yapmaya çalıştınız,içiniz rahat olsun. 🌸
Altı günlük olan yavru da sabahtan beri iyi değil. Dün geceden bu yana zayıflamış halbuki kursağı hep dolu oluyor gece de babaya besletiyoruz. Sabahtan beri baba beslememeye başladı :( yavruyu hasta gördü sanırım:(

defne

Yeni Üye
Mamayı su gibi hazırlayıp verin. 1 saatte bir. Susuz kalmıştır. Baba beslemeye çalıştıysa yem basmış da olabilir. Kursak içindeki besin süt gibi yumuşak olmalı. Kursak sertse susuzluk çekmiş yavru. Ama ağzını açıp kapatıyorsa durum iyi değil 😔
Yem basmasına çözüm nedir? Altı günlük diğer yavru hiç iyi görünmüyor, biz hiç beslemedik bunu. Dediğiniz gibi baba yem basmış olabilir mi?

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Yem basmasına çözüm nedir? Altı günlük diğer yavru hiç iyi görünmüyor, biz hiç beslemedik bunu. Dediğiniz gibi baba yem basmış olabilir mi?
Kursakta yem yok mu? Resim ekleyin kursaga bakalım 👍 erkek terk etmiş olabilir bu yüzden beslemek lazım

defne

Yeni Üye
Kursakta yem yok mu? Resim ekleyin kursaga bakalım 👍 erkek terk etmiş olabilir bu yüzden beslemek lazım
Dün gece 3 gibi babanın beslediği yemi biliyorum en son. Gece babasının yanına yuvalığa bıraktım. Sabah 7 gibi besletmek için uğraştım ama baba ilk defa beslemedi. Az önce kendim sıvı mama verdim son durumu bu.

Ekli dosyalar

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Dün gece 3 gibi babanın beslediği yemi biliyorum en son. Gece babasının yanına yuvalığa bıraktım. Sabah 7 gibi besletmek için uğraştım ama baba ilk defa beslemedi. Az önce kendim sıvı mama verdim son durumu bu.
Tamam bu şekilde beslemeye devam edelim inşallah sağlıklı bir şekilde büyütürsunuz🙏 kursak kontrolü yapın sıvı mamayı çabuk sindirirler bu yüzden aç kalmadan besleyin

defne

Yeni Üye
Tamam bu şekilde beslemeye devam edelim inşallah sağlıklı bir şekilde büyütürsunuz🙏 kursak kontrolü yapın sıvı mamayı çabuk sindirirler bu yüzden aç kalmadan besleyin
İnşaAllah. Hazırladığımız mama zaten sıvı kıvamda olmasına rağmen biraz bekleyince mama dibe çamur gibi çöküyor, suyu üstte kalıyor. Midesindecde böyle dibe çöküp kuşa zarar vermez mi? A21 mamasını kullanıyorum

Üst Alt