• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kübra T.

Yeni Üye
Yılbaşında dişi muhabbet kuşum iki gün arayla yumurta yapmaya başladı. Toplam 4 yumurta oldu ve üstlerinde oturmaya başladı. 22 Ocak’ta ilk yavru çıktı. Baba anneyi besliyordu ben de ara ara haşlanmış yumurta vermeye devam ettim fakat perşembe günü eve geldiğimde anne kuşun yavrunun kafasını yemiş olduğunu gördüm😔. Bu hafta içinde bir kaç kez kuşlarımın hala çiftleştiklerini gördüm. Yavru yumurtadan çıktığından beri erkek kuş da yuvaya girmeye başladı. Erkek kuş girince dişi kuş hemen çıkıyor yuvalıktan peşinden de erkek kuş çıkıyor. Erkek kuş yavruyu mu besliyor yoksa dişiyle çiftleşme peşinde olduğu için mi yuvalığa giriyor onu anlayamadım. Peki sebebi nedir anne kuşun 4. gününde yavrusunun kafasını yemesinin? Çok üzgünüm. Diğer yumurtalar da boş sanırım hala çıkma çünkü yavru..

Ekli dosyalar

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Merhaba ne yazıkki üzücü bir durum olmuş 😞sizden durumu net anlamamız için bir video istiyoruz 👍 baskı varsa babayı ordan alın ve tek yavruyu anne tek beslesin tabi bunu iyi takip etmeniz lazim besleme olmazsa yani terk olursa elle besleme yapmanız gerekebilir siz video ekleyin bir görelim birde haşlanmış yumurta değilde mama hazırlayıp verelim daha sağlikli olur

Kübra T.

Yeni Üye
Merhaba ne yazıkki üzücü bir durum olmuş 😞sizden durumu net anlamamız için bir video istiyoruz 👍 baskı varsa babayı ordan alın ve tek yavruyu anne tek beslesin tabi bunu iyi takip etmeniz lazim besleme olmazsa yani terk olursa elle besleme yapmanız gerekebilir siz video ekleyin bir görelim birde haşlanmış yumurta değilde mama hazırlayıp verelim daha sağlikli olur
Merhaba evet benim için de aşırı üzücü bir durum oldu malesef dışarıda olduğum için gözlemleyemedim😔

unnamed

unnamed

unnamed

Kübra T.

Yeni Üye
Çok geçmiş olsun. 🙁 Şehmus abi söylenmesi gerekenleri söylemiş.
Tekrardan geçmiş olsun. Yuvayı sürekli kontrol etmek gerekiyor. 🙁
çok teşekkür ederim, haklısınız aslında sürekli kontrol ediyordum ama hastahaneye gitmiştim akşam üzeri gelince bu manzarayla karşılaştım gerçi şu an sömestr tatilindeyim zaten 1 hafta sonra işe başlayacağım yine evde olmayacağım işten gelince de aynı manzarayla karşılaşabilirdim🥺

Mustafa27

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yılbaşında dişi muhabbet kuşum iki gün arayla yumurta yapmaya başladı. Toplam 4 yumurta oldu ve üstlerinde oturmaya başladı. 22 Ocak’ta ilk yavru çıktı. Baba anneyi besliyordu ben de ara ara haşlanmış yumurta vermeye devam ettim fakat perşembe günü eve geldiğimde anne kuşun yavrunun kafasını yemiş olduğunu gördüm😔. Bu hafta içinde bir kaç kez kuşlarımın hala çiftleştiklerini gördüm. Yavru yumurtadan çıktığından beri erkek kuş da yuvaya girmeye başladı. Erkek kuş girince dişi kuş hemen çıkıyor yuvalıktan peşinden de erkek kuş çıkıyor. Erkek kuş yavruyu mu besliyor yoksa dişiyle çiftleşme peşinde olduğu için mi yuvalığa giriyor onu anlayamadım. Peki sebebi nedir anne kuşun 4. gününde yavrusunun kafasını yemesinin? Çok üzgünüm. Diğer yumurtalar da boş sanırım hala çıkma çünkü yavru..
Başınız sağolsun çok üzüldüm maalesef benim de başıma geldi geçen yaz Haziran ayında ilk defa evi boş bıraktık 8 saat yalnızca, geldik ki aynı kafeste yaşayan iki kardeş kavga etmiş biri diğerine bulaşmış ikisi de dişiydi eve geldik ki kafası yoktu ikisi de 1.5 yaşlarındaydı kıskançlıktan yapmış çok kızışınca yapabilirler 😔

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Üretici
Kanibalizm tehlikeli bir durumdur. Bir çok sebebi olmakla birlikte en önemlisi hayvansal protein ve yağ eksikliğidir. Yine önemli sebeplerden biri, yumurtalar çıkmaya yakınken bile çiftleşme devam ediyorsa, kuşlar aşırı kızgınlaşmış olabilir. Bakım hatalarınız olabilir. Üretime giren kuşlarınıza dengeli ve iyi bir programla bakmalısınız. Ayrıntılı olarak bakım rutininizi öğrenebilir miyiz?

Üst Alt