• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Gagasında yara var sanırım. Tatlı badem yağı ya da teramisin merhem sürebilirsiniz.
Maşallah çok tatlı. 😍

Ekli dosyayı görüntüle 59829

Ben yuvalıktan ayrılan kuşlara böyle bir sistem uyguluyordum. İlgilenecek başka bir şey olmadığı için yem kırmaya çalışıyorlardı. Bir gün yeterli,ara ara kontrol edip suyu siz içirin.

Pamukfıstık

Paylaşımcı
Kafes içinde çok zor yakalıyorum. Kaçıyor ve kuvvetli elimi ısırıyor. Umarım şu içirebilirim. Anne babası dövmeseydi kafesten hemen ayrı kafese koymayacaktım. Sanırım burnundaki yarayı da annesi yaptı. Cinsiyeti erkek mi dişi mi sizce?

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
33 günlük olmuş artık kafesten ayrılma vakti gelmiş zaten.
Cereden erkek diyorum ama benim yavru dişilerim elimi ısırırdı. O yüzden net erkek diyemiyorum ben. 😊

Mustafa27

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Gagasında yara var sanırım. Tatlı badem yağı ya da teramisin merhem sürebilirsiniz.
Maşallah çok tatlı. 😍

Ekli dosyayı görüntüle 59829

Ben yuvalıktan ayrılan kuşlara böyle bir sistem uyguluyordum. İlgilenecek başka bir şey olmadığı için yem kırmaya çalışıyorlardı. Bir gün yeterli,ara ara kontrol edip suyu siz içirin.
Kafes dövüşü gibi hocam 🤣 ama gayet mantıklı 😅

Doğacı

Eski Forumcu
Fotoğraflar çok uzaktan çekilmiş,kuşun ceresini daha net ve yakından ,flaşsız çeker misiniz?Erkeğe de benziyor dişiye de.

Pamukfıstık

Paylaşımcı
Fotoğraflar çok uzaktan çekilmiş,kuşun ceresini daha net ve yakından ,flaşsız çeker misiniz?Erkeğe de benziyor dişiye de.
İkinci kez paylaştığım fotoğraf kafesin tam dibinden çekildi ve hiç fotoğrafta flaş açık değildi çekilirken

Pamukfıstık

Paylaşımcı
Merhaba,

Bugün iki yavru kuş daha yuvadan kafese atladı. Bir tanesinin tüyleri tam ve gagasi kuvvetli. Bu kuşu diğer ayrı kafese koyduğum yavrunun yanına koydum. Önceki ayırdığım kuş yemleri çok eşeliyor. Dün ayırmıştım onuda gücü hareketi halen aynı herhalde yem yiyiyordur diye düşünüyorum. Bir yavru daha atlamıştı yuvadan onun kanat altı tüyleri tam çıkmamıştı tekrar yuvalığa girdi anne kuş bu yavruyu dövmüyor.

Pamukfıstık

Paylaşımcı
Merhaba,

Bugün iki yavru kuş daha yuvadan kafese atladı. Bir tanesinin tüyleri tam ve gagasi kuvvetli. Bu kuşu diğer ayrı kafese koyduğum yavrunun yanına koydum. Önceki ayırdığım kuş yemleri çok eşeliyor. Dün ayırmıştım onuda gücü hareketi halen aynı herhalde yem yiyiyordur diye düşünüyorum. Bir yavru daha atlamıştı yuvadan onun kanat altı tüyleri tam çıkmamıştı tekrar yuvalığa girdi anne kuş bu yavruyu dövmüyor.
Ve sanırım bu iki yavru kuşta erkek. Yuvalığa baktım sanırım 4 erkek 1 dişi kuşum oldu

Mustafa27

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Merhaba,

Maşallah 🧿 😊 annesi dövmedikleri tekrar yuvaya bırakılabilir ama zaten yavru artık girmek istemezse siz bıraktığınız an geri çıkmaya çalışır 😅

Pamukfıstık

Paylaşımcı
Maşallah 🧿 😊 annesi dövmedikleri tekrar yuvaya bırakılabilir ama zaten yavru artık girmek istemezse siz bıraktığınız an geri çıkmaya çalışır 😅
Evet gözlemliyorum. Sanırım ben biraz fazla pimpiriklenmişim herhalde anne kuş diğer yavruya zarar vermek için dövmedi eğitim amaçlı. Çünkü kafes tabanındaki iki yavru öylece duruyordu. Anne baba yerden yem yemeyi öğretmeye çalışıyordu. Yavrular oralı olmayınca gagasiyla döve döve yerlere getirip neredeyse zorla yerden yem yedirdi. Sonra dövmedi :)

Pamukfıstık

Paylaşımcı
Merhaba,
İki adet yavru muhabbet kuşumu ayrı kafese koymuştum. Artık kendi kendilerine aspur kırıp yiyebiliyorum. Kafeste kızıl dal darıda var onu hiç yemiyorlar. 2 gün oldu anne babasından ayıralı hiç şu içmediler. Susuzluktan sorun çıkar mı acaba ? Kafeste 2 adet suluk var biri tünek hizasında diğeri kafes tabanı hizasında. Kuşlarim çok rahat tüneğe çıkıp kafes tabanına inebiliyorlar.
Teşekkürler.

Pamukfıstık

Paylaşımcı
Son olarak bir sorum daha olacak yuvalikta 3 yavru daha var ikisi tüylerini tamamladı ara sıra kafese inip tekrar yuvaliga giriyorlar . Bugün anne baba kuşu tekrar çiftleşirken gördüm. Anne kuş şimdilik yavrulara birsey yapmıyor ama yuvalikta kuluçka hazirligida yapıyor. En azından bu iki tüyü tam çıkmış yavruları diğer ayrı kafesteki yavruların yanına koysam onlar yem kırmayı öğretir mi acaba ?

Mustafa27

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Son olarak bir sorum daha olacak yuvalikta 3 yavru daha var ikisi tüylerini tamamladı ara sıra kafese inip tekrar yuvaliga giriyorlar . Bugün anne baba kuşu tekrar çiftleşirken gördüm. Anne kuş şimdilik yavrulara birsey yapmıyor ama yuvalikta kuluçka hazirligida yapıyor. En azından bu iki tüyü tam çıkmış yavruları diğer ayrı kafesteki yavruların yanına koysam onlar yem kırmayı öğretir mi acaba ?
Bu şekilde biraz zor oluyor ama size tavsiyem kendilerinin çıkmasını beklemek , zaten anne baba kızıştığında istemez döver ve yavrular da çıkınca birdaha girmez nasıl oluyorsa onlar anlıyor yiyebileceği zamanı , birkaç güne kadar çıkarmaya çalışırlar bekleyiniz ama kavga olursa yinede kontrol edin belki yavru anlamaz çıkarmak istediğini

Mustafa27

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Merhaba,
İki adet yavru muhabbet kuşumu ayrı kafese koymuştum. Artık kendi kendilerine aspur kırıp yiyebiliyorum. Kafeste kızıl dal darıda var onu hiç yemiyorlar. 2 gün oldu anne babasından ayıralı hiç şu içmediler. Susuzluktan sorun çıkar mı acaba ? Kafeste 2 adet suluk var biri tünek hizasında diğeri kafes tabanı hizasında. Kuşlarim çok rahat tüneğe çıkıp kafes tabanına inebiliyorlar.
Teşekkürler.
Suluğu çıkarıp gagasına değdirin hafifçe, o şekilde büyük ihtimalle içecektir

Pamukfıstık

Paylaşımcı
Suluğu çıkarıp gagasına değdirin hafifçe, o şekilde büyük ihtimalle içecektir
Onu denedim kuşlar kaçıyor maalesef. Acaba mamalığın bir tanesini boşaltıp şu mu koysam. Soluğu tanımıyorlar desem değil çünkü kumlarda ayrı soluğa koyuyorum onu yiyip hatta eşeleyip dağıtıyorlar.

Mustafa27

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Onu denedim kuşlar kaçıyor maalesef. Acaba mamalığın bir tanesini boşaltıp şu mu koysam. Soluğu tanımıyorlar desem değil çünkü kumlarda ayrı soluğa koyuyorum onu yiyip hatta eşeleyip dağıtıyorlar.
Belki içiyor olabilirler kış günü fazla azalmaz suluk , ona dikkat ediniz büyük ihtimalle içiyorlardır tabanda içine düşüp ıslama ihtimali var ve hijyenik olmaz ama kısa sürede deneyebilirsiniz siz evde olmadığınız zaman kalmasın ama

Pamukfıstık

Paylaşımcı
Merhaba,

Yuvaliktan son çıkan yavru muhabbet kuşumu diğer yavruları koyduğum ayrı kafese almıştım. Fakat gözlemlediğim kadarıyla tüyleri tam olmasına rağmen yem kıramıyor. Bende tekrar bugün anne babanın kafesine koydum. Baba kafeste yavruya yem kusuyor. Anne kuşta bir ara yuvaliktan çıkıp yavrunun başını kaşıyıp yem kustu. Yarin aksama kadar iş yerinde olacağım. Anne baba kuş bu yavruya zarar verir mi acaba?
Teşekkürler.

Mustafa27

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Merhaba,

Yuvaliktan son çıkan yavru muhabbet kuşumu diğer yavruları koyduğum ayrı kafese almıştım. Fakat gözlemlediğim kadarıyla tüyleri tam olmasına rağmen yem kıramıyor. Bende tekrar bugün anne babanın kafesine koydum. Baba kafeste yavruya yem kusuyor. Anne kuşta bir ara yuvaliktan çıkıp yavrunun başını kaşıyıp yem kustu. Yarin aksama kadar iş yerinde olacağım. Anne baba kuş bu yavruya zarar verir mi acaba?
Teşekkürler.
Merhaba, anne ve baba içgüdü olarak yavrunun artık yem yiyebileceğini biliyorlar bildikleri zaman önceden hafiften vurmaya dövmeye başlıyorlar, zaten yavru da yuvaya girmek istemez yani en az 1 gün önceden belirleniyor yavru yuvaya hiç girmez onlarda almazlar

Üst Alt