• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Yavru Bakımı Anne Muhabbet Kuşu Öldü Ne Yapmalıyım ?

Yücel Aras

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Kafa tüyleri siyah beneklerle doldu
Arkadaşlar herkese selamlar,

İki ay önce dört tane yumurtlayan ve iki yavruyu yeme düşecek kadar büyüten anne muhabbet kuşumuz hemen arkasından yine beş tane yumurtlayıp dört tane yavru dünyaya getirdi, yavrular şuan ortalama on günlükler fakat bir hafta önce annelerinin kafasında dalmaçyalı cinsi köpek gibi siyah siyah noktalar benekler oldu ve anne muhabbet kuşunu bu sabah maalesef ki yuvalıkta ölü halde bulduk :(

Dört tane henüz tüy filizleri çıkmak üzere olan et yavrular annesiz kaldı. Sizlere danışmak istediğim konu şöyledir ki baba kuş dört yavruya bakabilir mi ya da bakar mı? Bakmaz ise yavruları yaşatabilmem adına neler yapabilirim, şırınga ile mama vermem gerekiyormuş ama becerememekten korkuyorum daha önce hiç şırınga ile besleme yapmadım.

Öneri ve fikirlerinize ihtiyacım var, şimdiden çok teşekkür ederim.

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Gözlemleyin baba besleyecek mi? Beslerse 4 yavru sorun olmaz ona halleder. Yeterki beslesin. Sizde günlük yumurta haşlayıp rendeleyip verin yardımcı olunu babaya. Olurda beslemezse el besleme yapmalısınız. İstanbul'da neredesiniz gerekirse ben beslemeyi öğretirim size. Yada isterseniz ben alabilirim yavruları.

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Arkadaşlar herkese selamlar,

İki ay önce dört tane yumurtlayan ve iki yavruyu yeme düşecek kadar büyüten anne muhabbet kuşumuz hemen arkasından yine beş tane yumurtlayıp dört tane yavru dünyaya getirdi, yavrular şuan ortalama on günlükler fakat bir hafta önce annelerinin kafasında dalmaçyalı cinsi köpek gibi siyah siyah noktalar benekler oldu ve anne muhabbet kuşunu bu sabah maalesef ki yuvalıkta ölü halde bulduk :(

Dört tane henüz tüy filizleri çıkmak üzere olan et yavrular annesiz kaldı. Sizlere danışmak istediğim konu şöyledir ki baba kuş dört yavruya bakabilir mi ya da bakar mı? Bakmaz ise yavruları yaşatabilmem adına neler yapabilirim, şırınga ile mama vermem gerekiyormuş ama becerememekten korkuyorum daha önce hiç şırınga ile besleme yapmadım.

Öneri ve fikirlerinize ihtiyacım var, şimdiden çok teşekkür ederim.
Merhaba başınız sağ olsun çok üzüldüm
Yavrulara baba bakar büyük ihtimalle eğer ki bakmazsa
Petshoptan el besleme maması alın çay kaşığı ile günde2-3 defa verin, kaynamış ılımış su ile cıvıtın, (şiringaya gerek yok) acıkınca yerler bağırır lar,
Kaşığı gagalarını hififçe dokundurun onlar hemen ağızlarını açarlar, Kursakları dolunca bırakın
Birbirlerine sokulur üşümezler endişe etmeyin
Baba bakmazsa yuvalığı kafesten ayırın güvenli bir alanda kalsın yada boş bir kafes içinde olabilir

Yücel Aras

Yeni Üye
Gözlemleyin baba besleyecek mi? Beslerse 4 yavru sorun olmaz ona halleder. Yeterki beslesin. Sizde günlük yumurta haşlayıp rendeleyip verin yardımcı olunu babaya. Olurda beslemezse el besleme yapmalısınız. İstanbul'da neredesiniz gerekirse ben beslemeyi öğretirim size. Yada isterseniz ben alabilirim yavruları.
İlgi ve alakanız için çok teşekkür ederim sağ olun. Babaları yuvalığa girip beslemeye başladı söylediğiniz gibi babaya yumurta haşlayıp rendeleyip vereceğim, umarım bu talihsiz süreci kayıp vermeden atlatırız.

Olurda babaları beslemekten vazgeçer ise şırınga ile beslemeyi öğrenebilmem adına sizin için de uygun olursa tekrar iletişime geçmek isterim. Şimdiden teşekkür eder, iyi akşamlar dilerim 🙏

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
İlgi ve alakanız için çok teşekkür ederim sağ olun. Babaları yuvalığa girip beslemeye başladı söylediğiniz gibi babaya yumurta haşlayıp rendeleyip vereceğim, umarım bu talihsiz süreci kayıp vermeden atlatırız.

Olurda babaları beslemekten vazgeçer ise şırınga ile beslemeyi öğrenebilmem adına sizin için de uygun olursa tekrar iletişime geçmek isterim. Şimdiden teşekkür eder, iyi akşamlar dilerim 🙏
Siz desteklerseniz kolayca besleyip büyütürsünüz merak etmeyin 🙏🏻

Yücel Aras

Yeni Üye
Merhaba başınız sağ olsun çok üzüldüm
Yavrulara baba bakar büyük ihtimalle eğer ki bakmazsa
Petshoptan el besleme maması alın çay kaşığı ile günde2-3 defa verin, kaynamış ılımış su ile cıvıtın, (şiringaya gerek yok) acıkınca yerler bağırır lar,
Kaşığı gagalarını hififçe dokundurun onlar hemen ağızlarını açarlar, Kursakları dolunca bırakın
Birbirlerine sokulur üşümezler endişe etmeyin
Baba bakmazsa yuvalığı kafesten ayırın güvenli bir alanda kalsın yada boş bir kafes içinde olabilir
Merhaba,

Çok teşekkür ederim, sizler de sağolun 🙏
İlk defa böyle bir durum ile karşılaştığım için endişelendim, şaştım kaldım ve çok üzüldüm açıkcası, yavrular babaya yavrular ve baba da bana kaldı hal böyle olunca siz kıymetli hocalarımıza danışmak istedim eksik olmayınız ki zaman zaman her karşılaştığım probleme karşın bu forumdan cevap alabildim, bu bağlamda siz ve diğer yardımcı olan fikir, öneri paylaşan, destek olan tüm hocalarımıza ve üyelerimize teşekkürlerimi sunuyorum.

Baba kuşumuz dört yavruya yetebilir mi bilemedim kendisi minyon fizik olarak diğer olgun kuşlara göre birazcık küçük kalıyor. Gözlemleyip takipte kalacağım, duruma göre yetersiz kaldığı durumda söylediğiniz gibi çay kaşığı ucu ile beslemeye çalışacağım.

Annelerinin kafaları boynundan yukarısı siyah siyah kara beneklerle dolmuştu ve anneyi kaybettik böyle bir hastalık var mı bu beneklenme ne anlama geliyor nasıl bir hastalık bilemedim.

Tekrardan çok teşekkür ederim, sağ olun var olun 🙏

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Merhaba,

Çok teşekkür ederim, sizler de sağolun 🙏
İlk defa böyle bir durum ile karşılaştığım için endişelendim, şaştım kaldım ve çok üzüldüm açıkcası, yavrular babaya yavrular ve baba da bana kaldı hal böyle olunca siz kıymetli hocalarımıza danışmak istedim eksik olmayınız ki zaman zaman her karşılaştığım probleme karşın bu forumdan cevap alabildim, bu bağlamda siz ve diğer yardımcı olan fikir, öneri paylaşan, destek olan tüm hocalarımıza ve üyelerimize teşekkürlerimi sunuyorum.

Baba kuşumuz dört yavruya yetebilir mi bilemedim kendisi minyon fizik olarak diğer olgun kuşlara göre birazcık küçük kalıyor. Gözlemleyip takipte kalacağım, duruma göre yetersiz kaldığı durumda söylediğiniz gibi çay kaşığı ucu ile beslemeye çalışacağım.

Annelerinin kafaları boynundan yukarısı siyah siyah kara beneklerle dolmuştu ve anneyi kaybettik böyle bir hastalık var mı bu beneklenme ne anlama geliyor nasıl bir hastalık bilemedim.

Tekrardan çok teşekkür ederim, sağ olun var olun 🙏
Merhaba, kafa derisinde mi noktalar vardı?
Eğer öyle ise bakteri kaynsklıdır
Yuvalığı komple değiştirmeniz, kafesi iyce yıkamanızı öneririm, yada değiştirin
Yavrulara ve babaya takviye( vitamin verin)
Röhnfried ürünleri tavsiye ederim profesyoneldir
Entrobac probiyotik bağışıklık sistemi içindir
Gervit-w multivitamin
BtAmin forte tüy kas kemik yapısını destekler sinir sistemini güçlendirir mutlaka verin
Bağışıklık karı güçlü olmalı ve direnç kazanmalılar, buna babada dahildir

Yücel Aras

Yeni Üye
Merhaba, kafa derisinde mi noktalar vardı?
Eğer öyle ise bakteri kaynsklıdır
Yuvalığı komple değiştirmeniz, kafesi iyce yıkamanızı öneririm, yada değiştirin
Yavrulara ve babaya takviye( vitamin verin)
Röhnfried ürünleri tavsiye ederim profesyoneldir
Entrobac probiyotik bağışıklık sistemi içindir
Gervit-w multivitamin
BtAmin forte tüy kas kemik yapısını destekler sinir sistemini güçlendirir mutlaka verin
Bağışıklık karı güçlü olmalı ve direnç kazanmalılar, buna babada dahildir
Merhaba, hayır kafa derisinde değil kafasının üstündeki beyaz tüyler siyah siyah beneklenmişti sadece tüylerinde vardı.

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Merhaba, hayır kafa derisinde değil kafasının üstündeki beyaz tüyler siyah siyah beneklenmişti sadece tüylerinde vardı.
Bit olabilir mi iyce bakın lütfen, yuvalığa kafese
İyce bakın

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Bit değil kafasında ki tüylerde siyah çizgiler yoktu kafa tüyleri beyazdı bir iki gün içinde oldu çizgiler olduktan iki gün sonra öldü maalesef @Demet bükay Ekli dosyayı görüntüle 95363
Anladım peruk hastalığı diye bir mantar tipi var ondan süphelendim fakat bilemiyorum
Çok ilerleme durumunda tüy uçlarına kadar yapışabiliyor, araştırın isterseniz
Fakat iyi bir temizlik gerekli
Virkon s varsa tüm kafeste dahil temizleyin
Yoksa sirkeli su ile mutlaka temizleyip dezenfekte edin lütfen
Bakteri var her şekilde baba ve bebekler tehlikedeler
Özellikle yuvalık değişmeli

Yücel Aras

Yeni Üye
Anladım peruk hastalığı diye bir mantar tipi var ondan süphelendim fakat bilemiyorum
Çok ilerleme durumunda tüy uçlarına kadar yapışabiliyor, araştırın isterseniz
Fakat iyi bir temizlik gerekli
Virkon s varsa tüm kafeste dahil temizleyin
Yoksa sirkeli su ile mutlaka temizleyip dezenfekte edin lütfen
Bakteri var her şekilde baba ve bebekler tehlikedeler
Özellikle yuvalık değişmeli
Anladım Demet Hanım, söylediklerinizi hemen harfiyen uygulayıp yuvalığı değiştirip kafesi dezenfekte edeceğim çok teşekkür ederim kıymetli desteğiniz için. Bu arada anne bir çift yavru büyütüp hemen arkasından tekrar beş tane daha yumurtlamıştı beş yumurtadan dördü dünyaya geldi bir hafta besleyebildi ve anne öldü. Sizce üst üste yumurtaya yatıp çıkan yavruları besleyip son birbuçuk iki ayı yuvalıkta geçirmekten ölmüş olabilir mi böyle bir durum olabilir mi ?

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Anladım Demet Hanım, söylediklerinizi hemen harfiyen uygulayıp yuvalığı değiştirip kafesi dezenfekte edeceğim çok teşekkür ederim kıymetli desteğiniz için. Bu arada anne bir çift yavru büyütüp hemen arkasından tekrar beş tane daha yumurtlamıştı beş yumurtadan dördü dünyaya geldi bir hafta besleyebildi ve anne öldü. Sizce üst üste yumurtaya yatıp çıkan yavruları besleyip son birbuçuk iki ayı yuvalıkta geçirmekten ölmüş olabilir mi böyle bir durum olabilir mi ?
Rica ederim ne demek 😊🤲2. Kuluçkada ani ölüm pek görülmez fakat vitamin mineral eksikliğinde olabilir
Bakteri iç organlara gelirse olabilir
Mantar ani ölüm yapar olabilir
Çok yorgunluk kalp krizi riskini %90 artırır
Çok sebep var malesef 😔
Artık o cennet kuşu oldu🤲🤲
Yavruları önce Rabbim sonra, baba ve size emanet🤲
Bu yüzden önceliğimiz baba ve yavruların sağlıklı kalmasıdır
İlk iş dezenfekte etmek
Kaliteli yem kullanmak, haftada 2 sebze salatası, kızıl daldarı, aspur yulaf desteği olmalıdır
Kalamar kemigi ve gaga taşı mutlaka verin kafeste olsun ihtiyacı olunca yer Calsiyum deposudur 😊

Yücel Aras

Yeni Üye
Rica ederim ne demek 😊🤲2. Kuluçkada ani ölüm pek görülmez fakat vitamin mineral eksikliğinde olabilir
Bakteri iç organlara gelirse olabilir
Mantar ani ölüm yapar olabilir
Çok yorgunluk kalp krizi riskini %90 artırır
Çok sebep var malesef 😔
Artık o cennet kuşu oldu🤲🤲
Yavruları önce Rabbim sonra, baba ve size emanet🤲
Bu yüzden önceliğimiz baba ve yavruların sağlıklı kalmasıdır
İlk iş dezenfekte etmek
Kaliteli yem kullanmak, haftada 2 sebze salatası, kızıl daldarı, aspur yulaf desteği olmalıdır
Kalamar kemigi ve gaga taşı mutlaka verin kafeste olsun ihtiyacı olunca yer Calsiyum deposudur 😊
Sağ olun Demet Hanım, çok teşekkür ederim işiniz gücünüz rast gitsin, herşey gönlünüzce olsun 🤲

Üst Alt