• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

anne baba yavruları ısıtmıyor

Mahirbs

Aktif Üye
herkese iyi akşamlar 1 çift sultan papağanım var ve 4 yavrusu vardı anne bana kuşları beslemeyi azalttı ve yavruları ısıtmak için yuvaya girmiyor dişi kuş sanırım yeniden yumurtlayacak. çiftler yavruları beslemediği için ben besleyip yuvaya geri koyuyorum pazar günü 1 yavru ölmüştü bu akşamda 1 yavru daha öldü.
sabah 7 de yavruları besliyorum akşam 6 da işten geliyorum tekrar besliyorum ve 1 de yeniden besliyorum ama yavrular ısınmıyor. izmirde yaşıyorum şu an ev ısısı 23 derecelere yakın ama doğal gaz çalışmıyor bu nedenle yavruları petek üstüne alamıyorum yavruların vücut ısısını kaybetmemeleri için ne tür yol izlemeliyim sabahları evde kimse olmuyor

not: 1 -aklıma gelen bir fikir şu şekilde normal sultan papağını yavalığının giriş kısmına ampul taksam ve bu ampul sürekli yansa yavrular çok ısınır mı
2- orta büyüklükte bir kutu bulup üste ampul yerleştirip sadece folluk ile yavruları o kutuda bıraksam çare olurmu ?

yardımlarınızı bekliyorum teşekkür ederim.

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Kıdemli Üye
Yavruları kutuya alıp yanlarına sıcak su koyun havluya sarıp yanlara yerleştirin 🙏

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Kaç günlükler. Bir süre sonra sürekli kalmazlar yuvada. Isınmadan ziyade açlıktan ölmüş olabilirler mi? Sizin beslemenizde süre çok uzun. Güçten düşerler. Yanında götürme durumunuz olmaz mı?

Mahirbs

Aktif Üye
Kaç günlükler. Bir süre sonra sürekli kalmazlar yuvada. Isınmadan ziyade açlıktan ölmüş olabilirler mi? Sizin beslemenizde süre çok uzun. Güçten düşerler. Yanında götürme durumunuz olmaz mı?
Ben bütün gün arabada dolaşıyorum olur aslında ama sarsıntı zarar veririm diye düşünüyorum

Mert G.

Eski Forumcu
Forumda yapan kişinin adı gelse onu etiketledim. Şuan aklıma hiç gelmıyor

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Kıdemli Üye
Bir deneyin sabit kalırsa, ısı da sabit olursa arabada besleyin ☺

Mahirbs

Aktif Üye
Bir deneyin sabit kalırsa, ısı da sabit olursa arabada besleyin ☺
Yuvalıgı sabit tutarım ama araç hareketinden yavrular sağa sola öne arkaya sallanır onu da folluğu komple Pamuk doldurup arasına yavruları koyarsam çözerim sanırım anne her ne kadar beslemesede yuvalığa girip yatıyor yavruları ben besleyip geri koyuyorum yarın takip edeceğim eğer süreç bu şekil ilerlerse ısı sorunu çözülür ama aksi bir durumda yanıma alacağım sanırım

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Kıdemli Üye
Yuvalıgı sabit tutarım ama araç hareketinden yavrular sağa sola öne arkaya sallanır onu da folluğu komple Pamuk doldurup arasına yavruları koyarsam çözerim sanırım anne her ne kadar beslemesede yuvalığa girip yatıyor yavruları ben besleyip geri koyuyorum yarın takip edeceğim eğer süreç bu şekil ilerlerse ısı sorunu çözülür ama aksi bir durumda yanıma alacağım sanırım
Başka çare yok gibi gözüküyor maalesef..

Mert G.

Eski Forumcu
Anne yumurtlayacaklar yavrulara zarar verebilir

Üst Alt