• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Soru! Anne baba kavgası

ebru22

Yeni Üye
Merhabalar iki çift muhabbet kuşum var. Bir tanesi yavrudalar.Üç yavru var üçüncü yavru yumurtadan dün çıktı ve bir tane daha dolu yumurta var fakat anne baba çok kavga ediyor. Dişi sürekli babayı kovalıyor yuvalığa girince tüylerini yoluyor. Yuvalığa sokmuyor. Yanlarında bir çift muhabbet daha vardı. Belki onlardan kıskanıyor diye yanlarından aldım. Babayı ayirsam anne yavrulara bakabilr mi? Ya da tam tersini yapsam. Yardımcı olur musunuz? Nasıl bir yol izlemeliyim?

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Baba yeniden çiftleşmek için yuvaya zarar vermeye çalışıyor ve dişide istemediği için yuvayı koruyor olabilir. Kavga büyükse ayırın dişi tek yavrulara bakar. Bu sürede sizde mamalarla dişiyi destekleyin.

ebru22

Yeni Üye
Teşekkür ederim ilginiz icin.Yavrular daha çok küçük tek başına bakamaz diye düşünüyorum. Bir yavru daha çıkacak ve dört yavru olacak.En büyüğü 6 günlük.iki günde bir yumurtali salata şeklinde mama veriyorum.

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Teşekkür ederim ilginiz icin.Yavrular daha çok küçük tek başına bakamaz diye düşünüyorum. Bir yavru daha çıkacak ve dört yavru olacak.En büyüğü 6 günlük.iki günde bir yumurtali salata şeklinde mama veriyorum.
Tek başına bakar. Sandığınızdan daha güçlüler. Yuvaya daldarı koyarsınız. Tabiki iki kuşla tek kuş bir olmaz ama böyle kavgalar ölümle sonuçlanabilir.

Üst Alt