• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Anlasamamazlık

Runoh

Aktif Üye
Merhabalar 13 aylik Sultan papağanım yanina 7 aylık bir dişi arkadaş aldım henüz yuvalık koymadim dişinin 12 aylık olmasını bekliyecegim
İlginç bir olay var ama erkek papağan gayet beğendi kanatlarini kalp seklinde acip sağa sola kosarak kur hareketleri yapiyor bazen yanina gitip sebeklikler yapıyor fakat tüneklerin hepsini sahiplenmis durumunda oda karanlık olana kadar dişi nereye geçse gagalayip kovuyor bide bazen kafes tabanina inip yem bulmaya çalışıyor ama yediği önünde yemediği arkasinda herseyden 2 tane var bu durumdan kurtulmanin yolu varmı?

Seda.

Tutkulu
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
alıştırma süreci yaptınız mı ? direkt aynı kafese mi koydunuz?

Runoh

Aktif Üye
alıştırma süreci yaptınız mı ? direkt aynı kafese mi koydunuz?
10 gun boyunca ikisi ayni oda da farkli kafeslerde durdu son 3 4 gun yan yana koydum kafesleri sonra ikisini ayni anda salmaya çalıştım disi korkudan ucamadi 1 2 kere cama vurdu ama biseyi yok çok şükür. Ondan sonra aynı kafese koydum

Seda.

Tutkulu
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
dişi erkeğe göre küçük telaşlanmış olabilir normaldir. ayrı kafes olayını tekrar deneyin bir kaç gün ayrı odalarda olsun ve seslerini duysunlar sonra salma zamanlarında yavaş yavaş gözetimli olarak yan yana getirin. tahminim: dişiyi, erkeğin olduğu kafese aldınız ve erkekte hem dişi diye sevindi hem de alanını korumaktan da geri kalmadı ,sahiplendiği bir ortam: onun kafesi. sultanlar bölgeci olurlar.

Runoh

Aktif Üye
dişi erkeğe göre küçük telaşlanmış olabilir normaldir. ayrı kafes olayını tekrar deneyin bir kaç gün ayrı odalarda olsun ve seslerini duysunlar sonra salma zamanlarında yavaş yavaş gözetimli olarak yan yana getirin. tahminim: dişiyi, erkeğin olduğu kafese aldınız ve erkekte hem dişi diye sevindi hem de alanını korumaktan da geri kalmadı ,sahiplendiği bir ortam: onun kafesi. sultanlar bölgeci olurlar.
Aslinda tam tersi disiye baya buyuk kafes almistim erkeği oraya ekledim

Runoh

Aktif Üye

Normalde erkek bunları yapıyordu dişi bu sefer böyle yapmaya başladı anlasamamazlık mi bu yoksa oyun gibi bişey mi?

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Beraber takılmalarinda bir sakınca yok 😊 Zamanla alisacaklarını düşünüyorum 👍