• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Tavsiye Et Amazon papağanı evcilleştirme

naz07

Yeni Üye
7 aylik vahşi amazon papağanımı nasil evcillestirebilirim? El vucuduna yaklaştığı an çığlık atmaya basliyor eldivenden de korkuyor üç aydır bir gelişme olmadı bu karakteristik özelliği mi oluyor artık

Nora

Paylaşımcı
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Vücuduna elinizi uzatmayın, öncelikle aynı oda da vakit geçirin. Odada olduğunuzda kafesi açık bırakın, güvenini kazanın örneğin elininde sevebileceği birşey yedirin . Papağanlar kuruyemiş sever kavrulmamış biraz avucunuza alın misal fındık ya da ceviz olabilir.Sakin ve sevecen ses tonuyla kendisi ile konuşun .Kuşunuzun karakterini çözün misal bazı kuşlar karanlıkta uyuyamaz hafif ışık gerekli. Kafesin yeri sabit yüksek olmalı televizyona yakın olmamalı. Tutmaya çalışmayın elinizi uzatın yavaşça alıştıra alıştıra zamanla avucunuzdan birşeyler yedikçe güvenndikçe kendi gelecektir. Daha çok küçük alışır. Biraz sabır biraz dikkat biraz sevgi . Zamanla çözülecektir.

naz07

Yeni Üye
Vücuduna elinizi uzatmayın, öncelikle aynı oda da vakit geçirin. Odada olduğunuzda kafesi açık bırakın, güvenini kazanın örneğin elininde sevebileceği birşey yedirin . Papağanlar kuruyemiş sever kavrulmamış biraz avucunuza alın misal fındık ya da ceviz olabilir.Sakin ve sevecen ses tonuyla kendisi ile konuşun .Kuşunuzun karakterini çözün misal bazı kuşlar karanlıkta uyuyamaz hafif ışık gerekli. Kafesin yeri sabit yüksek olmalı televizyona yakın olmamalı. Tutmaya çalışmayın elinizi uzatın yavaşça alıştıra alıştıra zamanla avucunuzdan birşeyler yedikçe güvenndikçe kendi gelecektir. Daha çok küçük alışır. Biraz sabır biraz dikkat biraz sevgi . Zamanla çözülecektir.
Elden meyve aliyor ama kuruyemis tarzi seyleri yemiyor yemlikte de olsa birakiyor atıyor
tüm gün yanimda oluyor genelde ama üç aydır elden meyve almasına rağmen hiç bağ kuramadı,teşekkür ederim

Nora

Paylaşımcı
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Rica ederim . Açıkçası bu tarz bağlar kuşun karakterinden ziyade sizin yaklaşımınıza bağlı. Ne kadar süre birlikte vakit geçiriyorsunuz? Kuşunuzdan korktunuz mu ? İlgilisi hirtek siz misiniz ? Takviye kullanımı nasıl?Yanınızda güvende hissettiği an sizinle temas kuracaktır . Dediğim gibi sabır . 🍀🍀🍀

naz07

Yeni Üye
Rica ederim . Açıkçası bu tarz bağlar kuşun karakterinden ziyade sizin yaklaşımınıza bağlı. Ne kadar süre birlikte vakit geçiriyorsunuz? Kuşunuzdan korktunuz mu ? İlgilisi hirtek siz misiniz ? Takviye kullanımı nasıl?Yanınızda güvende hissettiği an sizinle temas kuracaktır . Dediğim gibi sabır . 🍀🍀🍀
evet bakımını tamamen ben yapıyorum tüm gün benim yanımda oluyor müzik dinletiyorum gitar çalıyorum her türlü şeyi deniyorum 😅 çok saldırgan ısırma amacıyla değil geri püskürtme amacıyla çırpınıp bağırıyor diğer insanlara karşı, bana toleranslı biraz yine de elimi kafese sokup telleri silmeme müsade ediyor ama ötesi olmuyor bu noktada kalıyoruz, sanırsam kanat ve kuyrugu petshopta kesildiği için de kaygılı yaklaşıyor biraz, nasıl bir takviye kullanmam lazım bu konuda bilgim yok hiç..

mortsvivants

Eski Forumcu
Mod Adayı
Kıdemli Üye

Nora

Paylaşımcı
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
evet bakımını tamamen ben yapıyorum tüm gün benim yanımda oluyor müzik dinletiyorum gitar çalıyorum her türlü şeyi deniyorum 😅 çok saldırgan ısırma amacıyla değil geri püskürtme amacıyla çırpınıp bağırıyor diğer insanlara karşı, bana toleranslı biraz yine de elimi kafese sokup telleri silmeme müsade ediyor ama ötesi olmuyor bu noktada kalıyoruz, sanırsam kanat ve kuyrugu petshopta kesildiği için de kaygılı yaklaşıyor biraz, nasıl bir takviye kullanmam lazım bu konuda bilgim yok hiç..
Uff içim acıdı. Kanat ve kuyruğun kesilmesi ne demek !!!
Elbette güven kırılır elbette zor alışır hayvanda travma bırakılmış resmen , ya bir insanın kollarının kesilmesi demek !!!
Daha birçok söz dile getirmek isterdim de bu kanat kuyruk kesme işini yapan şahısların birbirinden bağımsız özerkliğini ilan etmiş nöronlarına takabul edip de anlam ifade etmeyi bırak herhangi bir vicdan muhakemesi başlatacağını sanmam.

Bu hususta daha sevgi dolu yaklaşmanız gerek . Kuşunuzu tutmaya çalışmayın, sırttan tutmayı okşamayı denemeyin . Kendisi alışıncaya dek . Sadece ayaklarının yakınına yaklaştırın ara ara taki kendisi elinize gelinceye dek .

Takviyeler :
Takip Edelim - Kuşlarımız için Rutin Vitamin Kullanımı Nasıl Olmalıdır ?
Bt amin forte tüy yenileme zamanı haftada iki defa ,
Kuşunuzun sebze meyve yemesi iyiyse gerwit iki hafta da bir verilir .