• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Güncel sorunlar! Ama kursak mantarı demedi...

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Evet zaten bu kullanıma kilo aldırmak için başlamıştım aspur gerçekten yüksek yağlı tohum. İlk başlarda%40 oranlarında kullanarak 2-3 haftada hedef kiloya ulaştırdım kuşu. Sonra çok sevdiğini fark ettim ve aspuru kesmek yerine oranı düşürdüm. Günde bol aktivite ile şuan dengeli bir kilosu var. Tekrardan teşekkürler 🙂🙂👍
Oranı bir tık daha düşürürseniz ideal olur sadece ☺

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Burçak hocam, ben şu noktaya geldim.
İlaçları kesyim diyorum, zaten elle besliyorum versela a21 miydi neydi bölünmüş aldım.
Şehmuz hocamdan yoğun bakım maması istedim ona geçeceğim sade sabah değil akşam porsiyonunda da zeolit ekleyim diyorum bu fazla olur mu ?
Veterinere dünya para verip (parasında değilim yanlış anlaşılmasın ama gerçek) sonuç alamıyorsam ben veterinere neden gideyim.
2 Gün daha antibiyotik ve parazit ilacı ne kadar mantıklı bu hayvan 10 gun antibiyotik aldı zaten.
Bilmiyorum ya kafam çok karışık bu konuda.
Saçmalık zaten burada temiz dışkı varsa önlem amaçlı ilaca devam edilmez maksimum yapılacak şey bir gün verip bir gün vermemek buna devam edip ilacı kesmek bence ideal ve yeterli zeolitle devam edip entrobac harici bir probiyotiği 3 gün üst üste vermek ☺

Sati

Tutkulu
Kıdemli Üye
Sizin önerdiğiniz vardı, hatırımda değil ismi şu an onuda istedim.

Sygoldex

Aktif Üye
Oranı bir tık daha düşürürseniz ideal olur sadece ☺
Bu arada aklıma gelmişken yazayım dedim yanlış hatırlamıyorsam Şehmus Bakır hocamda eski konularda bir arkadaşa versele laga yeme 500gr aspur 500gr kenevir ekleme fikrini önermişti diye hatırlıyorum. Öyle eski konularda gezerken denk gelmiştim. Ancak tabiki her kuşun ihtiyacı farklı alışkanlığı farklı. En doğrusu kuşa göre uygun karışımı hazırlamak. (y)

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Bu arada aklıma gelmişken yazayım dedim yanlış hatırlamıyorsam Şehmus Bakır hocamda eski konularda bir arkadaşa versele laga yeme 500gr aspur 500gr kenevir ekleme fikrini önermişti diye hatırlıyorum. Öyle eski konularda gezerken denk gelmiştim. Ancak tabiki her kuşun ihtiyacı farklı alışkanlığı farklı. En doğrusu kuşa göre uygun karışımı hazırlamak. (y)
Evet her kuşa uygun hazırlıyor Şehmus hocamız ☺

Tuba K.

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Forum Rehberi
Orta kısmında tuz sanırım olan bi taşımız mevcut Burçak hocam resimde ekleyim net olsun
Ekli dosyayı görüntüle 90238
Kristal kuş kumu da sulukta vardı (grit kum, kuş kömürü, kristal kum karışıktı) onu attım zararlıymış diye duydum forumda.
Kaya tuzunu neden sordunuz ?
Ortası Kaya tuzu değilde mineral bloğa benziyor yanlışsam hocalarımız düzeltsin lütfen🧐

Sati

Tutkulu
Kıdemli Üye
Hocalarım,
Dün saat 5 sularında kursak beslemiştim, yeni yemi de kafesine koyduk, sabah kontrolümde 8-10 tane sadece çekirdeğinden yemiş kursak bomboş yine elle besledik haliyle. Bu kuş için daha da yazmayacağım elimden geleni yaptım veterinere kadar götürdüm tedavisini yaptım, destek veren herkesten Allah razı olsun elinden geldiğince bilgi, öneri, yol gösterme yardımında bulundu bazı şeyler olmuyorsa olmuyordur. Taktiri ilahi diyorum.

Gelelim meseleye bu kuşumuzun eşi çok şukur sağlıklı. Dişiye eş ayarlamayı düşünüyorum maksat sezona hazır olsunlar.
Hep kuşum eş tuttu mu, olur mu sorularından ziyade, ters geliyorum eş nasıl ayırırız, en doğru yol nedir, ilk etapta hastamı farklı odaya taşımayı düşünüyorum hatta yanı başıma almayı düşünüyorum, benle birlikte çalışsın ekmek getirsin :D sesi solugu çıkmıyor zaten garibimin hem yanlız da kalmamış olur, önerilerinizi beklemekteyim.

Hayırlı günler dilerim.

Üst Alt