• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Güncel sorunlar! Alexander papağanımdan salya akıyor

Merve.ozer

Yeni Üye
Merhaba arkadaşlar, Alexander papağanımızdan salya akıyor, elma, çekirdek falan yiyor fakat tohumlu yem yemiyor. Uçmasın da bir sıkıntı yok, probiyotik falan veriyoruz tohum yemediği için sıvı Bebek maması ile takviye yapıyoruz lütfen acil bir şekilde yardımcı olur musunuz?

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Merhaba arkadaşlar, Alexander papağanımızdan salya akıyor, elma, çekirdek falan yiyor fakat tohumlu yem yemiyor. Uçmasın da bir sıkıntı yok, probiyotik falan veriyoruz tohum yemediği için sıvı Bebek maması ile takviye yapıyoruz lütfen acil bir şekilde yardımcı olur musunuz?
Merhaba geçmiş olsun
Sıvı bebek maması? İnsan bebek maması mı veriyorsunuz?
Kuş zehirlenir eğer bebek maması ise
Kuşlar için el besleme maması var

Merve.ozer

Yeni Üye
Veterinerimiz bunu vereceğimizi belirtti tahıllı meyveli

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Büyük papağan yemi kullanıyorsunuz değil mi

Merve.ozer

Yeni Üye
2 farklı yem kullanıyorum biri büyük papağan yemi diğeri normal papağan yemi sadece çekirdek yiyo

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
2 farklı yem kullanıyorum biri büyük papağan yemi diğeri normal papağan yemi sadece çekirdek yiyo
Ben Pakistan'ıma sadece büyük papağan yemi kullanıyorum, meyve ve sebze( daha çok sebze) fıstık, ceviz veriyorum az miktarda siz de öyle yapabilirsiniz ☺

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Bizim sıkıntımız salya akması ve hapşırma
İnsan gıdası verirseniz kursak mantarı yapar veteriner hekim görmeli salya mantar olabilir, kursak mantarın fazlasını salya şeklinde atar,
Kursaktan sürüntü aldırıp tahlil yaptırın ve bebek maması vermeyin

Lütfiye

Aktif Üye
Ben Pakistan'ıma sadece büyük papağan yemi kullanıyorum, meyve ve sebze( daha çok sebze) fıstık, ceviz veriyorum az miktarda siz de öyle yapabilirsiniz ☺
Merhaba buyuk papagan yemi oalrak ne kullaniyo4sunuz hangi markanin hangi cesidi benimde iskender papaganim var ayni degil ama sizinki ile yakin tür bid3 sizinki disi mi erkekmi benim disi ve surekli kizginlik doneminde gecmiyor ne yapacagim bilemedim daha yeni yumurta yapti onuda cikaramadi veteriner cikardi cikarirkende kirildi kabugunuda sonradan aldilar zor oldu surekli tekrar etmesindne korkuyorum yeni bos yumurtalar yapmasindan

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Merhaba buyuk papagan yemi oalrak ne kullaniyo4sunuz hangi markanin hangi cesidi benimde iskender papaganim var ayni degil ama sizinki ile yakin tür bid3 sizinki disi mi erkekmi benim disi ve surekli kizginlik doneminde gecmiyor ne yapacagim bilemedim daha yeni yumurta yapti onuda cikaramadi veteriner cikardi cikarirkende kirildi kabugunuda sonradan aldilar zor oldu surekli tekrar etmesindne korkuyorum yeni bos yumurtalar yapmasindan
Merhaba ben versele laga büyük parrot yeni kullanıyorum

Rob_Roy

Aktif Üye
Araştırmacı Üye
Versele Laga Prestige Parrot papağan yemi var. Markanın yemleri genelde taze ve kalitelidir. Bir dönem kullanmıştım fakat çekirdek ağırlığı biraz fazla. Yağ oranı % 23 seviyelerinde, hareketsiz bir kuş için karaciğer yağlanmasına neden olabilir.

Aynı markanın Australian Parrot Mix denilen daha az yağlı olan bir çeşidini de kullandım daha sonraları.

Bu paket hazır yemlerde fark ettiğim, yem ne kadar taze ve kaliteli olursa olsun, içinden sevdiklerini (çekirdek gibi) seçip, diğerlerini bırakıyordu benim kuş.

Bundan da vazgeçip, @Şehmus BAKIR Hoca ile özel karışım bir tohum yem hazırladık. Süreç içinde ben bunu da biraz modifiye ettim.
Örneğin, çizgili çekirdeği tamamen çıkarıp karışımdan onun yerine aspir ekledim. Ağırlıklı olarak ak-kızıl-sarı darı, yulaf, aspur (kanarya yemi), az miktarda aspir, tuzsuz kabak çekirdeği içi, greçka, beyaz sorgum ve kuşburnundan oluşan bir tohum karışımı veriyorum şimdi.

Yani bunun da içinden seçerek yiyor ama en azından çekirdeksiz daha az yağlı bir karışımla beslemiş oluyorum.

Tabi sadece kuru tohum yem değil, arada sebze ve çimlenmiş tohum da var. Az da olsa çeşit olarak pelet yem de var menüde.

Duruma göre @Şehmus BAKIR Hoca ile iletişime geçip, mamaist'ten özel karışım yem de alabilirsiniz.

Üst Alt