Merhaba buyuk papagan yemi oalrak ne kullaniyo4sunuz hangi markanin hangi cesidi benimde iskender papaganim var ayni degil ama sizinki ile yakin tür bid3 sizinki disi mi erkekmi benim disi ve surekli kizginlik doneminde gecmiyor ne yapacagim bilemedim daha yeni yumurta yapti onuda cikaramadi veteriner cikardi cikarirkende kirildi kabugunuda sonradan aldilar zor oldu surekli tekrar etmesindne korkuyorum yeni bos yumurtalar yapmasindan
Versele Laga Prestige Parrot papağan yemi var. Markanın yemleri genelde taze ve kalitelidir. Bir dönem kullanmıştım fakat çekirdek ağırlığı biraz fazla. Yağ oranı % 23 seviyelerinde, hareketsiz bir kuş için karaciğer yağlanmasına neden olabilir.
Aynı markanın Australian Parrot Mix denilen daha az yağlı olan bir çeşidini de kullandım daha sonraları.
Bu paket hazır yemlerde fark ettiğim, yem ne kadar taze ve kaliteli olursa olsun, içinden sevdiklerini (çekirdek gibi) seçip, diğerlerini bırakıyordu benim kuş.
Bundan da vazgeçip,
@Şehmus BAKIR Hoca ile özel karışım bir tohum yem hazırladık. Süreç içinde ben bunu da biraz modifiye ettim.
Örneğin, çizgili çekirdeği tamamen çıkarıp karışımdan onun yerine aspir ekledim. Ağırlıklı olarak ak-kızıl-sarı darı, yulaf, aspur (kanarya yemi), az miktarda aspir, tuzsuz kabak çekirdeği içi, greçka, beyaz sorgum ve kuşburnundan oluşan bir tohum karışımı veriyorum şimdi.
Yani bunun da içinden seçerek yiyor ama en azından çekirdeksiz daha az yağlı bir karışımla beslemiş oluyorum.
Tabi sadece kuru tohum yem değil, arada sebze ve çimlenmiş tohum da var. Az da olsa çeşit olarak pelet yem de var menüde.
Duruma göre
@Şehmus BAKIR Hoca ile iletişime geçip, mamaist'ten özel karışım yem de alabilirsiniz.