• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Alexander papaganim agzini aciyor bogazina birsey takilmis gibi yapiyor

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Peki demek hanim parazit degilse sorun ama yonede kullansam bi sorun olurmu ben sprey aldim internetten resmini yukluyorum hemen daha gelmedi ama bunu kullanayim mi sizin dediginiz dampayi alsam o 4 damladan hangisini kullanmami onerirsiniz dis parazit yoksada bi sorun olurmu fazladan kullanmis olsam birde agir gelirmi kus icin buyuk hayvanlar icinde kullaniliyormus ya
Merhaba dış parazit damlasını rutin yapmalısınız hiç sorun olmaz
Sirke önermiyoruz, asidikdir oranı yüksek olduğundan bağırsak florasını bozar, kötü bakteriyi sökerken iyi bakteriyi de öldürür daha çok ishal olur
Toparlanma zor olur

Lütfiye

Aktif Üye
Merhaba dış parazit damlasını rutin yapmalısınız hiç sorun olmaz
Sirke önermiyoruz, asidikdir oranı yüksek olduğundan bağırsak florasını bozar, kötü bakteriyi sökerken iyi bakteriyi de öldürür daha çok ishal olur
Toparlanma zor olur
Peki demet hanim ben bir kac kisi ile konustum bana tiriflucan surup onerdiler kusum hayali etrafa saldiriyor denge kaybi gibi harejetler8 var ama onu bilerek bit blpir eisiriyordami kaciyor yoksa gercek anlamda denge kaybimi yasiyor bilmiyorum o yuzden kesin birsey diyemiyorum tiruflucan surup onerir misiniz

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Tamam teşekkür ederim birde bu kus evde baska kuslarla temasi yok kafes temizligine dikkat ediyorum sadece biraz fazla meyve tukketti bi ara o nor alin disi birseydi neden boyel olmus olabilir salmonella olabilir dediniz evdeki duran saglikli kis salmonellayi nereden kapabilir
Elinizde entrobac probiyotik var, kullanın 3 gün üst üste yarım suluğa nohut tanesi kadar katın, çünkü kuşunuz gr olarak yüksek👍
Bir kaba kuş kömürü, grit kum koyup ikram edin kafeste kalsın
Dışkılar sıkıntılı iç parazit olabilir
Zeolit tozu iç paraziti yok eder, mamaist.com dan temin edebilirsiniz Şehmus BAKIR hocamızla iletişime geçebilirsiniz watsap hattından yardımcı olur
Tam net çözüm isterseniz de kanatlı uzmanı görsün
Fakülte ile irtibatta iseniz de egzotik hayvanlar kısmına götürün 🤲
Kursağı kum kullanmadığınız için sıkıntı yaşıyor olabilir, siz kumu kafese bir koyun yesin düzelirse sıkıntı kalmaz
İç parazit için de mutlaka zeolit tozunu alın🤲😊

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Peki demet hanim ben bir kac kisi ile konustum bana tiriflucan surup onerdiler kusum hayali etrafa saldiriyor denge kaybi gibi harejetler8 var ama onu bilerek bit blpir eisiriyordami kaciyor yoksa gercek anlamda denge kaybimi yasiyor bilmiyorum o yuzden kesin birsey diyemiyorum tiruflucan surup onerir misiniz
Denge kaybı vitamin eksikliğinden kaynaklanır, norolojik olabilir nadirde olsa
Gervit-w multivitamin
BtAmin forte
Kanatlıoil d3 bunlar fayda sağlar norolojik değilse
Triflucan çok ağır bir ilaçtır😔
Bit pire akar bunlar çığlık attırır, ani tepki bir anda kendini yolma yapar

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Çok çok özür dilerim lütfen yazım kurallarına dikkat edin 😊okuyamıyorum bazı kelimeleri

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
B vitamini eksikliği de denge kaybı yapar, elinizde btAmin forte varsa suyuna 8 damla damlatın (b9) vitamin eksikliği yapar

Lütfiye

Aktif Üye
Sadece salmonella değil e coli de olabilir. Mesela sulardan bile geçebilir. Bir de kendi dışkısına erişimi varsa o da yapar. Ben sadece tahmin yürüttüm olmaya da bilir. Ancak dışkısına hiçbir şekilde erişimi olmamalı. Dikkat etmelisiniz.
Kafesin alt teline inip yem yiyor size kafesini atayim mebcur tellere basiyor tellere basinca da telin altina gecmeyen kakasi illaki oluyor

Ekli dosyalar

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Kafesin alt teline inip yem yiyor size kafesini atayim mebcur tellere basiyor tellere basinca da telin altina gecmeyen kakasi illaki oluyor
Pelet yem veriyorsunuz, süresi geçmiş olabilir, yem değişikliği yapabilirsiniz, versele laga papağan yemi gözlemleyin lütfen

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Tamam tel varmış altta problem yok. Bir de kafes dezenfektanı olarak virkon s alın. Haftada bir her şeyi onunla temizleyin

Lütfiye

Aktif Üye
Tamam tel varmış altta problem yok. Bir de kafes dezenfektanı olarak virkon s alın. Haftada bir her şeyi onunla temizleyin
Tamam teşekkür ederim salmonella olabilir diyenler oldu onun icin onlem olarak tiruflican surup kullansam sorun olurmu kesin birsey degil cunku bi sorunu var ama cozemedim gec kalmakta istemiyorum siz ne onerirsiniz bu ialc hakkinda

Lütfiye

Aktif Üye
Birde probiyotik verdim 2 saat once diskisinin son hali suan resimdeki gibi yem yemesi iyi ama yine kustu az once sonra kustugunu agzinda cevirdi biraz geri yuttu sanirim

Ekli dosyalar

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Tamam teşekkür ederim salmonella olabilir diyenler oldu onun icin onlem olarak tiruflican surup kullansam sorun olurmu kesin birsey degil cunku bi sorunu var ama cozemedim gec kalmakta istemiyorum siz ne onerirsiniz bu ialc hakkinda
Triflucan çok ağır tavsiye etmem, veteriner hekim yazmadan ilaç öneremeyiz
Tek söyleyeceğim net çözüm dışkı tahlili

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Birde probiyotik verdim 2 saat once diskisinin son hali suan resimdeki gibi yem yemesi iyi ama yine kustu az once sonra kustugunu agzinda cevirdi biraz geri yuttu sanirim
Dışkı iyi maşallah, sindirim sıkıntısı olabilir, grit kum verin gözlemleyin, yem tarihleri, nemi, bozukluğu etken olabilir

Lütfiye

Aktif Üye
Dışkı iyi maşallah, sindirim sıkıntısı olabilir, grit kum verin gözlemleyin, yem tarihleri, nemi, bozukluğu etken olabilir
Cok sicak bode atesi var sanirim syan hareketli benimle oynamak istiyor ama ayaklari cok sicak bide bu ara hapsurmasi cok

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Dışkısı çok iyi maşallah. Size tavsiyem öncelikle sakin olmanız. Siz probiyotik vermişsiniz bağışıklık sistemini güçlü tutmuş oluyorsunuz. Triflucan, beşeri ilaç, kanatlı uzmanı kontrolü dışında kuşunuza kesinlikle insan ilaçları vermeyin 🙏 Düzelteyim derken daha kötü sonuçları olur. Şu an yapacağınız şey, veterinerlik fakültesine gidip dışkı tahlili yaptırmak. Eğer yem yiyor, oyun oynuyorsa çok iyi. Ve doktora gidene kadar meyve ve sebze vermeyin lütfen. 🙏

Lütfiye

Aktif Üye
Dışkısı çok iyi maşallah. Size tavsiyem öncelikle sakin olmanız. Siz probiyotik vermişsiniz bağışıklık sistemini güçlü tutmuş oluyorsunuz. Triflucan, beşeri ilaç, kanatlı uzmanı kontrolü dışında kuşunuza kesinlikle insan ilaçları vermeyin 🙏 Düzelteyim derken daha kötü sonuçları olur. Şu an yapacağınız şey, veterinerlik fakültesine gidip dışkı tahlili yaptırmak. Eğer yem yiyor, oyun oynuyorsa çok iyi. Ve doktora gidene kadar meyve ve sebze vermeyin lütfen. 🙏
Tamamdir peki aniden hayali birseyler varmis gibi kizip saga sola saldirmasi ciglik atip kacismasi ve kasiriken dusecek gibi olmasi neden olur bide bu ara gaga gicirdatmasi yapiyor dururken kendi kendine

Üst Alt