• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Tavsiye Et Alexander Papağanı için kafes

Rob_Roy

Aktif Üye
Araştırmacı Üye
Merhabalar,

Hali hazırda 41x41x60 ebatlarında bir kafesim var. Daha büyük bir kafes araştırıyorum.
Oturduğumuz sitede, aşağıda görseli bulunan modelin ikinci eli var. Bir komşumuz kullanmadığı için elden çıkartıyor.
Ölçüleri 75x38x93 cm.şeklinde. Kafes içi ekipmanlarım var. Ama kafes boyutları ve tel yapısı hakkında görüşünüzü ve tavsiyenizi rica ederim.
Ya da kullanan var mı bu tür bir kafesi, bizim koca oğlanı burada rahat ettirebilir miyiz?

Edit: sanıyorum benim gördüğüm bu model değil, M02 modeli. Onun ölçüleri de 62x40x87. bu haliyle küçük değil ama handikapı, tel yapısı daha ince ve tel aralıkları daha dar. akşam kafesi inceleyince daha iyi fikir sahibi olacağım.

Son düzenleme:

Şahin_tutuş

Paylaşımcı
Ben yatay olarak uzun kafesleri tercih ediyorum ama alexander besleyenler bu konuda daha tutarlı bir yanıt verecektir.

koraykbl

Aktif Üye
Merhabalar,

Hali hazırda 41x41x60 ebatlarında bir kafesim var. Daha büyük bir kafes araştırıyorum.
Oturduğumuz sitede, aşağıda görseli bulunan modelin ikinci eli var. Bir komşumuz kullanmadığı için elden çıkartıyor.
Ölçüleri 75x38x93 cm.şeklinde. Kafes içi ekipmanlarım var. Ama kafes boyutları ve tel yapısı hakkında görüşünüzü ve tavsiyenizi rica ederim.
Ya da kullanan var mı bu tür bir kafesi, bizim koca oğlanı burada rahat ettirebilir miyiz?

Edit: sanıyorum benim gördüğüm bu model değil, M02 modeli. Onun ölçüleri de 62x40x87. bu haliyle küçük değil ama handikapı, tel yapısı daha ince ve tel aralıkları daha dar. akşam kafesi inceleyince daha iyi fikir sahibi olacağım.
Merhabalar. Pşayasada jacko kafesi olarak satılan kafeslerden alabilirsiniz. Benim alex hakkında tecrübem yok ama bilgim var. Boyutları jacko ile hemen hemen aynı bundan dolayıda jacko için uygun kafesler iyidir. Genellikle paslanmas tas kullanacağınız için tel yapısınında ona uygun olması lazım. Bu arada kemirme huyları ve merklı yapıları vardır. Bundan dolayı çoğu kez kafesi kendi başına açık çıktıklarını gördüm. Altta görseli olan kafes gibi bir kafes uygundur.
Ekli dosyayı görüntüle 96268
Tabii bu ölçülerden birazdaha büyük olursa rahat eder.

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Merhabalar,

Merhaba ne kadar geniş kafes olursa o kadar mutlu olur şuan gördüklerim normal kafesler
Bende ayaklı kafes tavsiye ederim

Rob_Roy

Aktif Üye
Araştırmacı Üye
Kafesi inceledim. Boy ve yükseklik olarak tatminkar olsa da eni dar. Bu haliyle çok fazla hareket imkanı vermiyor kuşa.
Bir de telleri ince ve tel aralıkları dar görünüyor. Sultan papağanı veya daha ufak türler için uygun olabilir belki ama bizim işimizi görmeyecek maalesef.
Bu yüzden yeni kafes arayışlarına devam.

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Kafesi inceledim. Boy ve yükseklik olarak tatminkar olsa da eni dar. Bu haliyle çok fazla hareket imkanı vermiyor kuşa.
Bir de telleri ince ve tel aralıkları dar görünüyor. Sultan papağanı veya daha ufak türler için uygun olabilir belki ama bizim işimizi görmeyecek maalesef.
Bu yüzden yeni kafes arayışlarına devam.
Merhaba benim paylaştığım kafes eni dar değil fotoğraf yanıltmadın sizi oldukça geniş ve ben de kullanıyorum
Tabi tercih sizinn
Teller çok kalın ve aralığı geniştir
Yuvalık en büyük boydur, çok küçük kalıyor kafesin arkasında yaklaşık 60 cm en var kare gibi yükseklik 70-80 olabilirEkli dosyayı görüntüle 96299Ekli dosyayı görüntüle 96300

Rob_Roy

Aktif Üye
Araştırmacı Üye
Demet Hanım selamlar,

Sanırım yanlış anlaşıldım. Ben sizin tavsiye ettiğiniz kafes için yazmamıştım. İlk mesajımın altına edit yapıp, akşam eve gidince sorduğum kafesi inceleyeceğimi söylemiştim.
Nitekim akşam koydukları depo gibi yerde gördüm. Hem çok bakımsızdı hem de boy ve yükseklik iyi olsa da eni dardı.

Sizin görselini paylaştığınız kafesin 51x51 taban ölçülü olanları var online satış platformlarında. Fiyat/performans olarak da fena durmuyor.

Beyaz rengi de fena durmuyormuş, görmüş olduk sayenizde.
Teşekkürler.

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Demet Hanım selamlar,

Sanırım yanlış anlaşıldım. Ben sizin tavsiye ettiğiniz kafes için yazmamıştım. İlk mesajımın altına edit yapıp, akşam eve gidince sorduğum kafesi inceleyeceğimi söylemiştim.
Nitekim akşam koydukları depo gibi yerde gördüm. Hem çok bakımsızdı hem de boy ve yükseklik iyi olsa da eni dardı.

Sizin görselini paylaştığınız kafesin 51x51 taban ölçülü olanları var online satış platformlarında. Fiyat/performans olarak da fena durmuyor.

Beyaz rengi de fena durmuyormuş, görmüş olduk sayenizde.
Teşekkürler.
Estağfurullah bende kafesin ferahlığından bahsetmek istemiştim😊çok memnunum tavsiye ediyorum 😊

Rob_Roy

Aktif Üye
Araştırmacı Üye
Görseldeki kafesin siparişini verdim. Taban ölçüsü 51x51. umarım hasarsız gelir ve kuşumu biraz daha rahat ettiririm.

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Görseldeki kafesin siparişini verdim. Taban ölçüsü 51x51. umarım hasarsız gelir ve kuşumu biraz daha rahat ettiririm.
Merhaba çok doğru karar vermişsiniz🤲😊güle güle kullansın minik can dostunuz🤲😊

Rob_Roy

Aktif Üye
Araştırmacı Üye
Sipariş ettiğim kafes nihayet geldi, dün kurulumunu yaptık ve arkadaşımızı yeni yuvasına taşıdık.

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Sipariş ettiğim kafes nihayet geldi, dün kurulumunu yaptık ve arkadaşımızı yeni yuvasına taşıdık.
Maşallah SüphanAllah çok güzel olmuş yeni yuvasında sağlıklı huzurlu mutlu uzun bir ömür dilerim, emeğinize yüreğinize sağlık 😊🤲

Üst Alt