• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Aldığım Yemlik içi kum dolu gibi.

Maviş Paşa

Tutkulu
Tanıdık üreticiden açık şekilde alıyorum yemi. Değiştirsem de kuşlarım yiyor. Taze yem diye değiştirmek istemiyorum ama yemlik altı toz toprak gibi kum gibi oluyor. Neden olur bu. Nasıl çözerim bunu. Kuşlara zararı olur mu ? Hergün temizliyorum temiz yem ekliyorum.

Ekli dosyalar

Ebru D.

Tutkulu
Kıdemli Üye
Yemin kırıntıları onlar bende temizledigimde hep altında bu şekilde toz oluyor.

Grpet

Müdavim
Üretici
aldıgınız yemin aşırı tozlu olmasından ötürüdür yada yetersiz sakllama koşulları bu tarz yemler kuslarda ciddi sorunlara yol acar özelıkle üst solunum yolu

Levent T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Ben toz üfleme makinesi kullanıyorum... Yemdeki kabukları ve tozları temizliyor...

Maviş Paşa

Tutkulu
ben sürekli üflüyorum ama yemlik dibine çöküyor. yulaf var yemin içinde. az koyuyorum bittikçe ekliyorum zaten hep.

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Yem bayatladıkça tozlanması artıyor diyorlar ne kadar doğru bilmiyorum

Maviş Paşa

Tutkulu
Yem bayat mı taze mi nasıl anlarız peki 🤔

Levent T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
ben sürekli üflüyorum ama yemlik dibine çöküyor. yulaf var yemin içinde. az koyuyorum bittikçe ekliyorum zaten hep.
Üflerken ağzınızın içindeki tükürük bezleri tehlikeli olabilir... Ben de önceleri üflüyordum... Ancak ülkenin en ünlü kanatlı veterinerler bazı konularda uyarılarda bulununcaya kadar... Ağzımızda en çok stafilakok bakterisi bulunuyor... Bu bakteriler kuşlar için ölümcül sonuçlar doğurabilir... Onun için toz üfleme makinesi aldım...

Ebru D.

Tutkulu
Kıdemli Üye
Benim kullandığım yem ilk başta tozlu olmuyor. Yemliğe koyduktan sonra kuş yedikçe altta toz birikiyor. Bu normal mi?

Maviş Paşa

Tutkulu
Üflerken ağzınızın içindeki tükürük bezleri tehlikeli olabilir... Ben de önceleri üflüyordum... Ancak ülkenin en ünlü kanatlı veterinerler bazı konularda uyarılarda bulununcaya kadar... Ağzımızda en çok stafilakok bakterisi bulunuyor... Bu bakteriler kuşlar için ölümcül sonuçlar doğurabilir... Onun için toz üfleme makinesi aldım...
Ben camdan üflemiyorum malum Apartmanda kalıyoruz. Herkes kuş beslese de. Yem kabuğu dağılıyo. Elektrikli süpürgenin ucuyla alıyorum ben hem cam kenarı kabuk olmuyor hemde içine üflemiyorum.

şu şekilde yapıyorum 🤔🤔

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Ben uflemekle uğraşmıyorum açıkçası. Direk balkona döküyorum sonuçta her türlü kafeslerimde 2 şer kuşlarım var biraz da olsa yemler boşa gitmesin diye güvercinlere veriyorum.