• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

albino

gmzgmz

Yeni Üye
merhaba yeşil dişi ile mavi erkek muhabbet kuşundan bir adet albinom çıktı , diğer doğumlarında tekrar çıkma olasılığı nedir ?

gmzgmzz

Yeni Üye
Albinom ölümce çok üzüldük tekrar çıkar mı diye merak ettim teşekkür ederim 🙏🏻

gmzgmzz

Yeni Üye
eve giren sokak kedisi aldı yakaladım ama çoktan ölmüştü😔

gmzgmzz

Yeni Üye
evet ama hastalıktan değil sokak kedisi yakaladı, aldım ağzından ama ölmüştü

gmzgmzz

Yeni Üye
hayır kuşu kafesten çıkartıp sevmiştik oda kafesinin üstünde oynuyordu, kapı açık kalmış koltuk arkasından dolanmış kuş uçtu ama alcaktan uçunca kaptı, bizde kuşu yakalayınca kediyi farkettik , yani dışarda almadı evin içinden aldı yavrumu

İhsan Z.

Eski Forumcu
Moderator
Çeviri Ekibi
Beyaz kusunuzun gözleri kirmizi miydi? Eger degilse bütün hesaplama degisir cünkü 😊. Ben kirmizi göz oldugu ihtimali hesapladim.

Siz bu kuslardan bir albino aldiginiza göre
Anne: sari/yesil clearwing opaline(yani lutino/albino degil), Baba: mavi serisi spangle(ino tasiyici)

Z+ (baba)Zino (baba)
Z+ (anne)Z+Z+ (normal erkek)Z+Zino (ino tasiyici erkek)
W (anne)Z+W (normal disi)ZinoW (albino disi)

Bu caprazlamaya göre %25 ihtimalle albino kus alabilirsiniz. Bu ciftten alacaginiz bütün albino yavrular disi olur.

Bir kuluckadan ortalama 5 yavru alindigini düsünürsek, ve 10 kulucka(50 yavru) üzerinden bir tahmin yapmak istersek ortalama 50*0,25=12,5 albino yavru bekleyebiliriz. Biraz daha tutarli olmasi icin standard sapmasini ve %95 güven araligini da göz önünde bulundurarak bir hesaplama yapmak istersek 10 kuluckada en az 9, en fazla 16 disi albino bekleyebilirsiniz diyebiliriz. Yine de %5'lik bir hata payiyla(örneklem de küçük olduğundan) beklenen sayi bu sinirlarin disinda olabilir. Bir kulucka icin ise 5 yavrudan biri %75 ihtimalle albino olur diyebiliriz. Sizin kuslariniz kac yumurta yapmislardi?

gmzgmzz

Yeni Üye
Beyaz kusunuzun gözleri kirmizi miydi? Eger degilse bütün hesaplama degisir cünkü 😊. Ben kirmizi göz oldugu ihtimali hesapladim.

Anne: sari/yesil clearwing opaline(yani lutino/albino degil), Baba: mavi serisi spangle(ino tasiyici)

Z+ (baba)Zino (baba)
Z+ (anne)Z+Z+ (normal erkek)Z+Zino (ino tasiyici erkek )

Bu caprazlamaya göre %25 ihtimalle albino kus alabilirsiniz. Bu ciftten alacaginiz bütün albino yavrular disi olur.

Bir kuluckadan ortalama 5 yavru alindigini düsünürsek, ve 10 kulucka(50 yavru) üzerinden bir tahmin yapmak istersek ortalama 50*0,25=12,5 albino yavru bekleyebiliriz. Biraz daha tutarli olmasi icin standard sapmasini ve %95 güven araligini da göz önünde bulundurarak bir hesaplama yapmak istersek 10 kuluckada en az 9, en fazla 16 disi albino bekleyebilirsiniz diyebiliriz. Yine de %5'lik bir hata payiyla beklenen sayi bu sinirlarin disinda olabilir. Bir kulucka icin ise 5 yavrudan biri %75 ihtimalle albino olur diyebiliriz. Sizin kuslariniz kac yumurta yapmislardi?
6 yumurtadan 3 ü çıktı biri albinoydu , kırmızı gözlü ve dişiydi albinom. şuan tekrar yumurtaladı bu defa 5 tane yine 3 ü çıktı ama yavruaların hepsi anneye benziyor. daha yeni tüyleniyorlar

gmzgmzz

Yeni Üye

Z+ (baba)Zino (baba)
Z+ (anne)Z+Z+ (normal erkek)Z+Zino (ino tasiyici erkek)

Bir kuluckadan ortalama 5 yavru alindigini düsünürsek, ve 10 kulucka(50 yavru) üzerinden bir tahmin yapmak istersek ortalama 50*0,25=12,5 albino yavru bekleyebiliriz. Biraz daha tutarli olmasi icin standard sapmasini ve %95 güven araligini da göz önünde bulundurarak bir hesaplama yapmak istersek 10 kuluckada en az 9, en fazla 16 disi albino bekleyebilirsiniz diyebiliriz. Yine de %5'lik bir hata payiyla beklenen sayi bu sinirlarin disinda olabilir. Bir kulucka icin ise 5 yavrudan biri %75 ihtimalle albino olur diyebiliriz. Sizin kuslariniz kac yumurta yapmislardi?
bu arada hesaplama için çok teşekkür ederim 🙏