• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Soru! Albino kuşumun cinsiyeti ne?

Yahya Furkan

Paylaşımcı
Merhaba. Ne yazık ki dişi kuşum mavişin dün ölmesi sebebiyle erkek kuşuma yeni bir eş aldım. Ağlamaktan perişan olmuştum o yüzden yeni kuşun cinsiyetini falan sormadan aldım kafam çok karışıktı. Albino bir kuş. Cinsiyeti nedir? Yavru mu? Cevaplarınız için sağolun şimdiden.

Düzenleme: dişi değilse geri vereceğim.Ekli dosyayı görüntüle 31420Ekli dosyayı görüntüle 31421

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Başınız sağolsun 🙏🏻 kuşunuz yavru erkek

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
İki erkek evet yaşar, ama anlaşabilmeleri önemli tabii ki. Ayrıca kıskançlık olabilir, yeni geleni elinize alıştırmaya vs çalıştığınızda alıştırma yaparken eski kuşunuz kıskanıp sizden uzaklaşabilir. Bunlara dikkat ederseniz yaşarlar tabii ki

Yahya Furkan

Paylaşımcı
İki erkek evet yaşar, ama anlaşabilmeleri önemli tabii ki. Ayrıca kıskançlık olabilir, yeni geleni elinize alıştırmaya vs çalıştığınızda alıştırma yaparken eski kuşunuz kıskanıp sizden uzaklaşabilir. Bunlara dikkat ederseniz yaşarlar tabii ki
Kızışma döneminde ne olur peki? Eş arar bir süre sonra dururlar mı? Yoksa saldırganlık falan olur mu?

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Evet denildiği gibi anlasabilmeleri önemli. Ama bu dişi kuş aldığınızda onun içinde geçerli sonuçta. Eğer ki yavrulama önemli değil diyorsanız yanına erkek tabikide olur. Kizisma dönemi icinde bazi kuş kizisma dönemini agresif atlatabiliyor. Benim oglum da mesela bir agresiflik yaşamadım. Bu kuşun biraz da karakteriyle alakalı. Tercih sizin. Farklı görüşlerde olabilir. Diğer hocalarımızın yorumlarini da bekleyin 🙏🏻

Serkhan79

Eski Forumcu
Üretici
Peki iki erkek kuş yaşar mı uzun yıllar? Yavrulamaları umrumda olmadığı için dişi olmasında ısrarcı değilim ancak kızışma döneminde ne yaparım bilmiyorum.
arkadaşlara katılıyorum, anlaşmaları önemli, ama bence işi riske atmayın, ya erkeği tek besleyin yada yanına dişi alın

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
iki dişi kuşun aynı kafeste yaşaması imkansız olduğu gibi iki erkeğin de aynı kafeste yaşama olasılığı düşük ve problemli. Serkan abimizin dediği gibi ya ayrı kafeste tutun yada aldığınız kuşu dişi bir kuş ile değiştirin

Mustafa89

Eski Forumcu
Moderator
Üretici
Kuşun gözü kirmizi mi tam belli olmuyor? Eger kirmiziysa kreminoya daha yakin duruyor tam beyaz degil sanki?. Bu arada tirnaklarinda ne var kuşun?

Serkhan79

Eski Forumcu
Üretici
Kuşun gözü kirmizi mi tam belli olmuyor? Eger kirmiziysa kreminoya daha yakin duruyor tam beyaz degil sanki?. Bu arada tirnaklarinda ne var kuşun?
evet cremioya benziyor, fotoda bizi aldatıyor olabilir.
tırnaklarında pislik var sanırım, onların ılık suda biraz bekletilerek çıkartılması lazım.

hem bu daha yavru, bence değiştirin kuşu

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
ve öncelik olarak kafesinde ızgara yoksa ızgaralı kafes ve tahta tunek tercıh etmelisiniz

Yahya Furkan

Paylaşımcı
iki dişi kuşun aynı kafeste yaşaması imkansız olduğu gibi iki erkeğin de aynı kafeste yaşama olasılığı düşük ve problemli. Serkan abimizin dediği gibi ya ayrı kafeste tutun yada aldığınız kuşu dişi bir kuş ile değiştirin
Neden hocam? Çok güzel anlaşıyorlar şuan.
Kıpkırmızı hocam ancak telefonda belli olmuyor.
evet cremioya benziyor, fotoda bizi aldatıyor olabilir.
tırnaklarında pislik var sanırım, onların ılık suda biraz bekletilerek çıkartılması lazım.

hem bu daha yavru, bence değiştirin kuşu
Hocam tırnaklarındaki pisliği çıkarmayı başardık.

Neden değiştirelim ki hocam. Aldığımız yerdeki tek albino oydu ve aşırı uysal ilk günden elime falan geldi çok da tatlı.

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
ister istemez belli bir müddet sonra ikisi sürekli sorun yaratacaktır emin ol. Özellikle de kuşlardan bir tanesi kızgınlık dönemine girerse bu senin başını ağrıtabilir 😂

Serkhan79

Eski Forumcu
Üretici
Neden hocam? Çok güzel anlaşıyorlar şuan.

Kıpkırmızı hocam ancak telefonda belli olmuyor.

Hocam tırnaklarındaki pisliği çıkarmayı başardık.

Neden değiştirelim ki hocam. Aldığımız yerdeki tek albino oydu ve aşırı uysal ilk günden elime falan geldi çok da tatlı.
zaten illa değiştirin, mümkün değil, olmaz demiyoruz.
siz bize danışıyorsunuz, biz bilgimiz ve tecrübemize göre cevaplar veriyoruz.

tercih ve karar tabii ki sizin.

Üst Alt