• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Akşama sert bir bakış

The Search

Eski Forumcu
Medya Sorumlusu
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Akvarist
serkan abi odada dinliyorum bu kuşu bir yaşından fazlayken eve getirdim bir ötüyor bir kur yapıyor hani konuşuyor sanki belkide yeşile ekstra sevgimdendir

Serkhan79

Eski Forumcu
Üretici
serkan abi odada dinliyorum bu kuşu bir yaşından fazlayken eve getirdim bir ötüyor bir kur yapıyor hani konuşuyor sanki belkide yeşile ekstra sevgimdendir
keyfi iyi olmayan kuş bunları yapmaz kardeşim, yaptığı kurlara karşılık alabiliyor mu? yakında yumurta yavru görür müyüz?

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
maşallah kardeşim, muhabbet kuşları doğası gereği meraklı , oyuncu ve sosyal varlıklar.
kuşunun bu hareketleri yapıyor olması keyfinin yerinde olduğunun göstergesi, demek ki iyi bakıyorsun
Kuşun bu tarz hareketler yapmasının keyfinin yerinde olduğuna işaret olduğunu bilmiyordum. Öğrenmiş oldum sayenizde teşekkürler. Arada bizimkilerde yapıyor. :)

The Search

Eski Forumcu
Medya Sorumlusu
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Akvarist
keyfi iyi olmayan kuş bunları yapmaz kardeşim, yaptığı kurlara karşılık alabiliyor mu? yakında yumurta yavru görür müyüz?
abi ızgaranın altında içi sarı yumurta kabukları gördüm yuvalıkta değil bizim çift mr and mrs smith gibi kurlar çok sert oluyor

Sude W.

Eski Forumcu
Emektar Üye
olayı şöyle özetleyeyim, kuşlar genelde yılda 2 sefer ana tüye girer. ilki 3-4 aylıkken, ikincisi 8-9 aylıkken.
Sizin kuşunuzun kafasındaki siyah halkalardan dolayı ilk tüyünde olduğunu anlayabiliriz. ve hala tüyde olduğu için 4 aylık civarında.

Sağlıkla yaşasın inşallah.
Çok teşekkürler bilgilendirme için 😊😊

Serkhan79

Eski Forumcu
Üretici
Kuşun bu tarz hareketler yapmasının keyfinin yerinde olduğuna işaret olduğunu bilmiyordum. Öğrenmiş oldum sayenizde teşekkürler. Arada bizimkilerde yapıyor. :)
yooo, yanlış anlaşılmasın, bacaklarını açma hareketinden bahsetmedim. genel anlamda hareketli kuş, kur yapan, öten, oyun oynayan kuş keyfi yerinde olan kuştur

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
yooo, yanlış anlaşılmasın, bacaklarını açma hareketinden bahsetmedim. genel anlamda hareketli kuş, kur yapan, öten, oyun oynayan kuş keyfi yerinde olan kuştur
Anladım. Ayak açma işini yapıyorlar arada kafeste böyle tutunurken vs. ama onun dışında saydıklarınızı da yapıyorlar. O zaman aynı şeyi düşünebilirim yine sanırım. :)

The Search

Eski Forumcu
Medya Sorumlusu
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Akvarist
haklısın abi şöyle söyleyim yeşile nasıl davranırsa öyle davranıyor yumuşak davranırsa yumuşak davranıp kur yapıyor dişi sert yaparsa sert ama bikaç saniye sonrasında tünege birlikte iniyorlar

Serkhan79

Eski Forumcu
Üretici
Anladım. Ayak açma işini yapıyorlar arada kafeste böyle tutunurken vs. ama onun dışında saydıklarınızı da yapıyorlar. O zaman aynı şeyi düşünebilirim yine sanırım. :)
tabii ki düşünebilirsin.
yeni kuş alacaklara o yüzden kuş alırken dikkat edilmesi gereken şeylere; kafeste aktif olan, hareketli, tüy ve kanat yapısı sağlıklı ve parlak, etrafına karşı sosyal olan kuşları seçin diyoruz.
Kuşların sağlıklı/keyfi yerinde olduğunu dışkı dışında hareketlerinden anlayabiliriz.

Üst Alt