• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Akşam saati meyve sebze verilir mi

Boncuk_cocuk

Yeni Üye
Merhaba,

Kuşuma her gün olmasa bile 2 günde bir meyve - sebze vermek istiyorum ancak bütün gün işteyiz normal olarak dolayısıyla ancak akşam saati verebilirim.

Bir yerde akşam mama verilmez kursak mantarı yapar diye izlemiştim YouTube’da. Mamayı haftasonu versem akşam saat 7 civarı meyve ve ya sebze versem sıkıntı olur mu? Hiç vermeyince de besinsiz kalıyor. :(
Zaten yediği ; 1- ekşi elma 2- havuç 3- kırmızı kapya biber. Biraz da armut.
Teşekkürler.

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Merhaba,

Kuşuma her gün olmasa bile 2 günde bir meyve - sebze vermek istiyorum ancak bütün gün işteyiz normal olarak dolayısıyla ancak akşam saati verebilirim.

Bir yerde akşam mama verilmez kursak mantarı yapar diye izlemiştim YouTube’da. Mamayı haftasonu versem akşam saat 7 civarı meyve ve ya sebze versem sıkıntı olur mu? Hiç vermeyince de besinsiz kalıyor. :(
Zaten yediği ; 1- ekşi elma 2- havuç 3- kırmızı kapya biber. Biraz da armut.
Teşekkürler.
Maşallah yine yiyormuş benim oğlum hiç yemiyor meyve sebze. 🙂 İki günde bir bana fazla geldi haftada bir vermeniz yeterli olur diye düşünüyorum. Akşam saati vermeme konusunda yorum yapamicam. Duymadım. Hocalarımız bilgilendirir.

Emre A.

Tutkulu
Haftada bir değilde haftada 2 vermeniz daha doğru olur. tabi ki sebze salatası tarzı rendeleyipte salata gibi servis edebilirsiniz. akşam vermeyin demelerinin sebebinde yumurtadan bahsediyorlar sebze meyveden değil bildiğim kadarıyla çünkü kuş onu yiyip yatarsa yem yemezse sonrasında kursakta problem çıkar diyorlar ne kadar doğru bilmiyorum ama kuşun aktif olduğu saatlerde vermek en doğrusudur.

Boncuk_cocuk

Yeni Üye
Maşallah yine yiyormuş benim oğlum hiç yemiyor meyve sebze. 🙂 İki günde bir bana fazla geldi haftada bir vermeniz yeterli olur diye düşünüyorum. Akşam saati vermeme konusunda yorum yapamicam. Duymadım. Hocalarımız bilgilendirir.
Benim oğluşum da yemiyordu yavaş yavaş alıştırdım. Bütün halde koyunca yemez mesela rendeleyince yiyor 😁 kafesinin tellerine yapışanları yer, oyun yapa yapa alıştırdım. Siz de huyuna göre çeşitli yöntemler deneyin derim 😌

nymeria

Tutkulu
Şampiyon Üye
Yardımsever üye
Benim oğluşum da yemiyordu yavaş yavaş alıştırdım. Bütün halde koyunca yemez mesela rendeleyince yiyor 😁 kafesinin tellerine yapışanları yer, oyun yapa yapa alıştırdım. Siz de huyuna göre çeşitli yöntemler deneyin derim 😌
Benimki de rendeleyince yemiyor, sağa sola atıyor hep😁 Eğer küçük bir dilim olursa da gagasıyla alıp mama kabından dışarı atıyor. Beyefendinin şahsi zevklerine göre bir dilim bırakmak zorundayım 😁

Boncuk_cocuk

Yeni Üye
Benimki de rendeleyince yemiyor, sağa sola atıyor hep😁 Eğer küçük bir dilim olursa da gagasıyla alıp mama kabından dışarı atıyor. Beyefendinin şahsi zevklerine göre bir dilim bırakmak zorundayım 😁
Hepsinin huyu suyu farklı çok komikler gerçekten 😂 🧿🧿🧿

Üst Alt