• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Soru! Akrabam yavru bir papagan almış yardimci olur musunuz

Cicikuşum38

Aktif Üye
Merhabalar arkadaşlarım.
Akrabam bu güzel papağanı almış tam olarak dikkat etmesi gerekenler yedirmesi gerekenler ve kafesinde olması gerekenler neler acaba yardımcı olur musunuz

Cennet Papaganı

Aktif Üye
Papağan karışık yemleri verilmeli. Kafesi büyük olmalı. Kafese takılı gaga taşı, kalamar kemiği ve kuş kumu mevcut olmalı. Papaganlara uygun diyetler mevcut sadece yem ve çekirdekle beslenmemeli dogada olduğu gibi haftada 1 ila 2 kere meyve sebze verilebilir hiçbir kuşa tuzlu sütlü veya süt içeren gıdalar verilmemeli kendilerinde zehir etkisi bırakır.

MERVE

Paylaşımcı
Merhaba, öncelikle kuşun evine ve ev sahiplerine alışması gerekli. Alışmadan kuşu salmasın uçarken etrafa çarpabilir. Yanında ani hareket etmeyip, sakin davranışlarla kuşun güveninin kazanılması gerekir. Kuşun sağlık durumunu gün ve gün kontrol edilmesi çok iyi olur. Yeni gelmiş sonuçta gerek dışkısı gerek hal ve hareketleri iyice gözlemlenmeli ki hastalık durumu varsa erken müdale edilip tedbir alınsın. Meyve sebzeye alıştırsın, dal darısı olsun. Bunlar kuşu mutlu edecektir. Kafes dışından onunla motive edici konuşulsun. Ve daha fazla bilgi sahibi olmak isterseniz @Taha arkadaşımın yoruma yazdığı linke tıklayıp Sultan Papağanı Forumunu inceleyebilirsiniz. Orada her şey ayrıntılı yazılmaktadır. Herhangi sorunuz olursa yeni konu açıp hatta etiket yapılıp sorabilirsiniz. Tüyü kadar ömrü olsun inşallah. :)

Son düzenleme:

Cicikuşum38

Aktif Üye
Gerçekten çok haklısınız biz kardeşime kuş aldik yavru alışsın dedik o sadece severim hesabına girdi hiç ilgilenmedi bizde bit falan olmasın diye sprey almıştık. 1 aydır haftada 1 kanatlarına sıkıyorduk gözüne kaçırmışız gözünün orasindaki tüyleri kaşımaya başladı seyreldi Şehmus abi yardımcı oldu yarin8krem tedavisine başlayacağım gözümün önünde tüylerini titretiyor tuneklere sürüyor çok canım yanıyor bilgisizlik çok kötü bisey

Cicikuşum38

Aktif Üye
Asla size sormadan iş yapmayacağım burayı yeni keşfettim. Inşallah çok kötü olmadan yetişirim şimdi rahat uyusun diye müzik kutusu sesi bile açtım o kadar seviyorum 😔

MERVE

Paylaşımcı
Düzelir inşallah siz içinizi ferah tutun. Ama tavsiyem sessiz ve karanlık bir ortamda kuşunuzun guzel bir uyku çekmesi. Kuşların da bizim gibi sessizliğe ihtiyaçları vardır. Uykusunu alan kuş gündüz daha az uyuklar daha dinç olur. Bırakın sessiz ortamda rahat kafayla uyusun. Önemli olan bundan sonra hatalı bir adım atmamak. Umarım bu ilginiz hep bu şekilde devam eder. Böyle ilgili sahipler görünce inanın çok mutlu oluyorum.

Cicikuşum38

Aktif Üye
Asla bırakmam teyzem de heveslendi kuş alınca çocuğu var 4 yaşında pandemi sürecinde arkadaş edilemediği için ona da bu gönderdiğim papağanı almışlar sizden öğrendiklerimi onunla da paylaşıyorum. Dediklerinizde haklisiniz müziği kapattım uyuyor şimdi 😊 bizim ev kaloriferli merkezi sistem sıcak salonda kaliyor muhabbet kuşum kafesine kucuk battaniye ortuyorum hava girecek sekilde cok sicak olur mu acaba yoksa kis ayinda ideal midir?

MERVE

Paylaşımcı
Ev sıcaksa battaniye örtmenize gerek yok ama sabaha karşı genelde hep bir ayaz olur ya o sebepten yine de bir örtü ile dediginiz şekilde hava girecek kadar açıklık bırakarak örtebilirsiniz. Tamamen açık kalmasın ne olur ne olmaz kuşunuz zaten şu an hassas bir dönem geçiriyor önlem almak lazım.

Papağan alan akrabanızın 4 yaşındaki çocuğu yaramaz mı? Çocuk aklı kuşa zarar verebilir istemeyerek de olsa. Kuş ve çocuğu aynı anda odada tek bırakmasınlar. Özellikle kuş dışarıda iken. Benim 6 yaşındaki kardeşim hiç korkmaz mesela kuşla çok iyi anlaşır ama bazen sevmek için de olsa aklı ermediği için ters bir hareket edebiliyor. Bu nedenle asla yanlarından ayrılmam. Her şey bir anda kaşla göz arası oluyor ve ne yazık ki sonra geri dönüşü olunmuyor.

Son düzenleme:

Cicikuşum38

Aktif Üye
Çok haklısınız yok uysaldır akıllıdır yoksa cesaret edemezdi teyzem de. Izniniz olursa yazdığınız son mesajı teyzeme ekran olarak gönderebilir miyim dikkat etmesi hususunda?

Cicikuşum38

Aktif Üye
Çok sağolun yarın yine size kuşum hakkında bilgi veririm inşallah düzelir duanızı eksik etmeyin lütfen sağlıcakla kalın 😊

Cicikuşum38

Aktif Üye
Günaydın herkese bugün dışkıdurumu böyle. Gece tüylerini titretti durdu 2.gün vitamin takviyesine başlıyoruz bugün gözleri için teramicyn ve gentagut alacağım yanlış bi durum yapıyor muyum acaba yem yeme şu içmesi gayet iyi çok nadir hapsiriyor

Cicikuşum38

Aktif Üye
Akşam 9dan sonra kaşimaya basliyor yerdeki yerlere sürtüyor gündüz biz ilgileniyoruz çok uğraşmıyor ondan herhalde. Spreyi geç En hafta cumartesi sıktım

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Yine söylüyorum kuşun kabarması hoşuma gitmiyor.diskida da hafiften enfeksiyon başlamış bir bağırsak duzenliyici alıp kullanmaya başlayın birde geceleri örtmeyin gerek yok..gözü için de spreyin hâlâ etkisinde ona sadece göz kenarına teramiycn göz melhemi alıp günlük kullanın genta kullanmayın ağır gelir körlüğe bile götürür

Cicikuşum38

Aktif Üye
Tamam teşekkür ederim. Abi imkanım yok burdaki petshoptada sadece vitamin satılıyordu ishal için ilaç var bide diyordu. Alternatif ne önerirsin evde bağırsak düzenleyici için? Ben öğrenciyim dün sadece kafes malzemeleri ile bugün teramicyne param yetti inan ki

Cicikuşum38

Aktif Üye
Sarımsaklı su verin demiş bir kuşçu youtubeda abi doğru olur mu yapsam? Biraz bekletsem şimdiden akşam versem?

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Böyle durumlarda kuşlar için olan ürünler daha etkili oluyor. Ancak imkanınız olmadığı için kuru ekmek mayası kullanabilirsiniz. Hazır ürün kadar etkili değildir ancak işini görür kısa vade de
Bunu hiç denemedim ama bir dene istersen kardeşim sarmısakli suyu yapma ilgisi yok bağırsaklarla ama mayayı deneyebilirsin kullandıktan iki gün sonra bize tekrar dışkı resmi yolla birde kuşuna şırınga ile su içir boğmadan dikkatli şekilde gün içinde iki defa ver suyu en fazla 10 damla kadar