• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Cinsiyetini Sor! Aklımdaki sorular

Uygar

Tutkulu
Kıdemli Üye
Teşekkür ederim 🌸,bir şey daha sormak istiyorum. Benim 2 dişi 1 erkek muhabbet kuşum var ve ben bu prensesi (sokaktan sahiplendim aslında yeni bir kuş almak niyetinde değildim ) onların yanına koyarsam (şuan karantinada) dişiler kavga eder mi ve resmini eklediğim kafeste 4 ü rahat yaşayabilir mi (kafes ölçüsü 40×28×60 )Ekli dosyayı görüntüle 105943
Maşallah çok güzel rengi aynı yerde yaşarlar kafes iyi ama dişi ile kavga edebilir durumu gözlemlemek lazım kavga etmiyorsa sorun olmaz

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Merhaba prenses 🥰 cerede hafif darbe var yada kabuk kalkmış, fucidin krem sürebilirsiniz

Rio*Pastel*Harika

Yeni Üye
Merhaba dişi kuşumun ceresi kalınlaşıyor. Tatlı badem yağı sürüyorum ama sanırım yeterli gelmiyor. Ne yapmalıyım?🌸20260607_144955.jpg20260607_145016.jpg

EzgiA

Eski Forumcu
Moderatör
Etkinlik Uzmanı
Uzman Mentör
Kıdemli Üye

Rio*Pastel*Harika

Yeni Üye
Merhaba size yine araba seyehati ile ilgili sorum olacaktı.
☆Muhabbet kuşuma fotoğrafını ekleyeceğim taşıma çantasını alacağım. Bu boy (33×23×22) uygun olur değil mi 2 muhabbet kuşu için? (Yolculukta suluğu takmayacağım sizin tavsiyeniz üzerine🤗)
☆Klimasız arabayla yolculuk edecekmişiz. 😔Bu yüzden camlar yolculuk boyunca açık olur büyük ihtimal kuşları nasıl cereyandan korurum ya da sıcaktan?
☆Bir de köydeki sivrisinekler kuşlara zarar verebilir mi?

Ekli dosyalar

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Merhaba size yine araba seyehati ile ilgili sorum olacaktı.
☆Muhabbet kuşuma fotoğrafını ekleyeceğim taşıma çantasını alacağım. Bu boy (33×23×22) uygun olur değil mi 2 muhabbet kuşu için? (Yolculukta suluğu takmayacağım sizin tavsiyeniz üzerine🤗)
☆Klimasız arabayla yolculuk edecekmişiz. 😔Bu yüzden camlar yolculuk boyunca açık olur büyük ihtimal kuşları nasıl cereyandan korurum ya da sıcaktan?
☆Bir de köydeki sivrisinekler kuşlara zarar verebilir mi?
Merhaba taşıma çantası uygun, klima olmadığı için 2/3 saat ara ile suyunu verin, çok sıcak olursa su püskürtün(sprey kutusuna doldurun yanınızda olsun)
Camlar komple açılmaz yoksa sizde perişan olursunuz
Cam açıldığında çantayı ayağınızın yanına bırakın cereyan olmaz
Sivrisinek için dış parazit damlası uygulayın gidin🤗

Rio*Pastel*Harika

Yeni Üye
Merhaba dişi muhabbet kuşum Pastel'de bu çarşamba gününden beri kusma, (sadece ekşi kokulu beyaz bir sıvı) , halsizlik, yemin kabuğunu çıkarıp atma var. 8 ay önce falan da böyle olmuştu, o zaman el besleme mamasına zeolit katarak iyileşmişti. Ben de yine aynı şekilde zeolitli el besleme maması ile besliyorum. (Sadece birinde zeolit olmak üzere günde 3 sefer) Oysa ki kafes ,suluk, yemlik temizliğine çok dikkat ediyorum.😭
Su içtiğini görmüyorum, el besleme mamasından (A21) yeterli suyu alır mı yoksa ayrıyeten su içirmeli miyim?
Suyuna probiyotik (kanatlıoil prozim) katmalı mıyım?

Not 1:Eklediğim resimde elle besleme mamasını şırınga ile yedirdiğim için yüzündeki tüyler böyle🌸
Not 2: Şu an evimde değilim köydeyim.
Not 3: Kuşumu diğerlerinden ayırmak için bu kafesi kullanıyorum normal kafesleri boyalı değil ve tünekler plastik değil.

Ekli dosyalar

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Neden el besleme maması ile besliyorsunuz kuş hiç yem yemiyor mu. Yiyorsa kuşu boşuna strese sokmayın zeolit verecekseniz yemin üstüne az bir miktar serpebilirsiniz. Ama ben dışkıyı pek sağlıklı bulmadım. Mantar dışkısı gibi. Kuşta mantar var ise trıflucan gibi bir ilaç kullanılabilir. Ama yine de net teşhisi kanatlı uzman belirler.

Rio*Pastel*Harika

Yeni Üye
Tekrar merhaba cevabınız için teşekkür ederim. Evet kuşum hiç yem yemiyordu o yüzden ben besliyordum. Ancak bugün yem yemeğe başladı. Dışkısı da daha iyi gibi,tekrar teşekkür ederim🌸

Ekli dosyalar

Üst Alt