• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

AKILLI YEMLİK GEREKLİ Mİ?

datlum

Aktif Üye
Kuşumu sahiplendiğimden beri kafeste gelen yemlikten kullanıyorum. Sadece fazla derin olduğu için alttaki yemlerin tazeliği gidiyordu. Ben de dibe koli bantlı bi düzenek yaptım yemlerin yukarda kalması için böylece kuşum hep taze yem yiyor. Bu aralar da evde olduğum için gün içinde kontrol edip yem bittiyse ekliyorum.
Ekli dosyayı görüntüle 27245

Umur E.

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Ben bi ara kullanıyodum oyun yapmaya başladılar yemleri saçıyolardı,normal yemliğe geçtim.Bence en iyisi o günlük taze yem yesinler daha mantıklı

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Moderatör
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Ben hiç kullanmadım. Benim işimi normal yemlikte görüyor. Düzenli üflenirse sıkıntı olmaz bence

Sude W.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Akıllı yemlik yaramaz ve hareketli kuşlar için tam bir felaket olabiliyor. Ayrıca yaz döneminde olduğumuz için akıllı yemlikteki yemler bozulup kurtlanabiliyor. Ben de bu yüzden normal yemliğe geçiş yaptım.

Serkhan79

Eski Forumcu
Üretici
Ben bir üretici olarak kuşlarının genelinde akıllı yemlik kullanıyorum. zaten sezon içinde yavru baktıkları için yem sirkülasyonu fazla oluyor, o yüzden bayatlama yada kurtlanma olmuyor. İlaveten belli aralıklarla yemlikleri elden geçiriyorum. Akıllı yemlikte yem sarfiyatı çok yapan çiftlerde ise ufak güveç kaplarından kullanıyorum

Levent T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Benim sıpa akıllı yemliğe gıcık oluyor... Yemi yemiyor o zaman... Onun için normal yemliğe dönüş yaptım... Kuşun karakterine bağlı...

Üst Alt