• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Akıllı Yemliğin Pişmanlıkları

Ali Eren I

Yeni Üye
Selam bugun size bir kaç yarım saat önce başımdan geçen bir olayı ve akıllı yemliği neden önermediğimizi anlatacağım. Orta boyut bir kafesim var ve bir akıllı yemlik kullanıyordum akıllı yemliğin hem kuşun durması için olan aparatı çok kolay çıkıyordu ve o küçücük yerden kuşum doyasıya yem yiyemez olmuştu bu sebeple sürekli akıllı yemliği sallayıp yem gelmesini sağlıyordum. bugun akıllı yemliği temizleyip koyduğumda paat bütüN yemler aşağı boşaldı ne yapacağımı şaşırdım ve nerdeyse 1 saat onunla uğraştım. Bence akıllı yemlik pek de akıllı değil :D kuşlara zorluk çıkardığını ve temizlemesinin vs. zor olduğunu düşünüyorum ve bu sebepten ötürü önermiyorum. petshoplarda satılır küçük kafes kapılarına asabiliceğimiz yemlikler var onları almanızı öneriyorum ben yarın okuldan dönüşümde petshoptan alıcağım hem kuşlarımız daha kolay yem yiyebiliyor hem de temizlemesi daha kolay.:)Ayrıca gözlemlediğime göre kuşlarım normal yemliklerde yem koyduğumda bol bol yiyor ancak akıllı yemlikte gıdım gıdım yiyebiliyorlar.Ayrıca küçük yemliklerde yemi her gün tazeleyebiliriz ancak akıllı yemlikte pek mümkün değil

Son düzenleme:

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Akıllı yemliği, kafese sabitlediniz mi? Ben hem kafes içinde hemde kafes dışında kullandım ve şahsen memnunumda. Şu ana kadar bir sıkıntı olmadı.
Kafes içinde sabit duruyor zaten, dışında ise de ucu kancalı olan saç tokalarıyla sabitliyorum.

Kuşlarım yem yerken belki biraz zorlanıyorlardır ama alıştıkları için pek sıkıntı olmuyor, güzel yiyorlar.

Ali Eren I

Yeni Üye
Akıllı yemliği, kafese sabitlediniz mi? Ben hem kafes içinde hemde kafes dışında kullandım ve şahsen memnunumda. Şu ana kadar bir sıkıntı olmadı.
Kafes içinde sabit duruyor zaten, dışında ise de ucu kancalı olan saç tokalarıyla sabitliyorum.

Kuşlarım yem yerken belki biraz zorlanıyorlardır ama alıştıkları için pek sıkıntı olmuyor, güzel yiyorlar.

Evet sabitledim

atakan_22

Müdavim
Kıdemli Üye
Selam bugun size bir kaç yarım saat önce başımdan geçen bir olayı ve akıllı yemliği neden önermediğimizi anlatacağım. Orta boyut bir kafesim var ve bir akıllı yemlik kullanıyordum akıllı yemliğin hem kuşun durması için olan aparatı çok kolay çıkıyordu ve o küçücük yerden kuşum doyasıya yem yiyemez olmuştu bu sebeple sürekli akıllı yemliği sallayıp yem gelmesini sağlıyordum. bugun akıllı yemliği temizleyip koyduğumda paat bütüN yemler aşağı boşaldı ne yapacağımı şaşırdım ve nerdeyse 1 saat onunla uğraştım. Bence akıllı yemlik pek de akıllı değil :D kuşlara zorluk çıkardığını ve temizlemesinin vs. zor olduğunu düşünüyorum ve bu sebepten ötürü önermiyorum. petshoplarda satılır küçük kafes kapılarına asabiliceğimiz yemlikler var onları almanızı öneriyorum ben yarın okuldan dönüşümde petshoptan alıcağım hem kuşlarımız daha kolay yem yiyebiliyor hem de temizlemesi daha kolay.:)Ayrıca gözlemlediğime göre kuşlarım normal yemliklerde yem koyduğumda bol bol yiyor ancak akıllı yemlikte gıdım gıdım yiyebiliyorlar.Ayrıca küçük yemliklerde yemi her gün tazeleyebiliriz ancak akıllı yemlikte pek mümkün değil
Bende sevmiyorum geçen ay normal yemliğe geçtim. Oturup izledim yem çekerken zorlanıyor ve burun kısmıda yemin içine giriyor. Yemlikten çıkınca hep burun deliğine kaçan tozu çıkarmaya uğraşıyor.

Limonbey33

Tutkulu
Akıllı yemlige ben de hiç sıcak bakmıyorum,başkalarında görsem de benim de hiç içime sinmedi bu yemlik,dediğiniz gibi bence de diğer yemlikler de sürekli tazeliyoruz enazindan,ve daha konforlu bir yeme sağlıyor bana kalırsa normal yemlikler,belki etrafa çok yem saciliyor diye bu akıllı yemlikler tercih ediliyordur ama ben hergun günde iki kez filan odayı supuruyorum,onlar yeter ki mutlu olsunlar alıştıkları düzende🙏

Levent T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Akıllı yemlik verimli kullanımı kuşun karakteri ve alışkanlıkları ile ilişkilidir... Kuşunuz baştan kabul etmiyorsa ve bunu alışkanlık hale getirdiyse tavsiye etmem... Kuşunuzu akıllı yemliğin kabul etme sürecinde iyi bir takip edin. Kabul etmiyorsa da zorlamayın... (y)

Meri

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Kuşlara yemlik beğendirmek zor olabiliyor ☺ Levent abinin de dediği gibi karakter meselesi var. Kuşların davranışlarına göre karar vermek lazım, benimkiler normal yemliktekileri aşağı boşaltıyorlar yarım saat içinde. Bazen kavga da çıkıyor yem yüzünden 🤭 o yüzden 1 akıllı 1 tane de ızgaralı taktım kavga açlık ve israf yok şuan ☺

Cgr035

Yeni Üye
Ben de bu hafta başı aldım akıllı yemlik 3-4 saat tanımaya çalıştı şu an alıştı sıkıntı yok şükür. Öbür türlü tüm yemleri yerlere döküyordu hanım artık yerlerden yem süpürmekten bitap düşmüştü. Akıllı yemlik ilaç gibi geldi 😁

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Ben de bu hafta başı aldım akıllı yemlik 3-4 saat tanımaya çalıştı şu an alıştı sıkıntı yok şükür. Öbür türlü tüm yemleri yerlere döküyordu hanım artık yerlerden yem süpürmekten bitap düşmüştü. Akıllı yemlik ilaç gibi geldi 😁
Şu yorumdan sonra, yem süpürmekten bitap düşmüş biti olarak denesem mi acaba dedim 😁😁

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Sultan’a küçük geliyor şeklinde yorumlar okumuştum trendyolda ama bi araştır istersen. Kafasını rahat sokamıyormuş ☺
Izgaralı üstü açık yemlik canım, komple içine girip yediği için ayaklarını oynattıkça yerlere döküyor 🤣

Meri

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Izgaralı üstü açık yemlik canım, komple içine girip yediği için ayaklarını oynattıkça yerlere döküyor 🤣
O ızgara sen içine girme diye var be kardeşim 😅 Yavruların yemliğe komple girme sevdası bitene kadar yem süpürmeye devam 🤷🏻‍♀️ Gerçi Charlie’nin kafası daha küçüktür kullanır belki akıllıyı.

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
O ızgara sen içine girme diye var be kardeşim 😅 Yavruların yemliğe komple girme sevdası bitene kadar yem süpürmeye devam 🤷🏻‍♀️ Gerçi Charlie’nin kafası daha küçüktür kullanır belki akıllıyı.
Charlie nin kafası küçük ama büyük problemli işlere çalışıyor 🤣🤣 kablo, priz, perde, çay çorba kahve .. nerde tehlike varsa Charlie orda 😂

mcakar

Yeni Üye
Ben almıştım fakat sultanlar için küçük geldi, kafasını sokup yem yiyemedi bizimki, o yüzden ızgaralı aldım ızgarasını söküp komple içine girmeye başladı :D ızgarasını sökmesin diye altından küçük bir bantla yapıştırıyorum sökemiyor artık. Ama bandı her yem değiştirdiğinizde söküp değiştirmek gerekiyor yoksa yemliği yıkadığınızda bant sökülüyor ve bu kez bandı koparıp ızgarayı sökmeye çalışıyor :D :D

horrorshow

Aktif Üye
Akıllı yemliğin, çok kafesin olduğu üretimhane gibi yerlerde verimli olduğunu düşünüyorum. Örneğin, her gün 10 kafesin yemliğinde biriken kabukları üflemek ya da elektrik süpürgesiyle çekmek büyük bir iş yükü olacaktır.
Benim kafeste ise hem akıllı yemlik, hem de tabanda kase var. 2 kuş olduğu için kavga çıkmasın diye böyle yaptım. Ama benimkiler tabandaki yemlikten birlikte yemeye alışmış gibiler :)

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Ben almıştım fakat sultanlar için küçük geldi, kafasını sokup yem yiyemedi bizimki, o yüzden ızgaralı aldım ızgarasını söküp komple içine girmeye başladı :D ızgarasını sökmesin diye altından küçük bir bantla yapıştırıyorum sökemiyor artık. Ama bandı her yem değiştirdiğinizde söküp değiştirmek gerekiyor yoksa yemliği yıkadığınızda bant sökülüyor ve bu kez bandı koparıp ızgarayı sökmeye çalışıyor :D :D
Izgarayı nasıl çıkarıyor ya 🤔 benim sultanım henüz o kısmı fark edemedi sanırım, ızgaraya rağmen yemliği içine dalıyor komple 😂 gerçi, tabandaki ızgaraya rağmen kafesin tabanına da dalıyor zaten tavuk gibi 🤣🤣

Emre A.

Tutkulu
bende bir akıllı yemlik birde normal ızgaralı yemlik kullanıyorum. ızgaralı yemliğin ızgarasını çıkardım sebebi ise kabuk olduğunda problem oluyor. kuş itemiyor kabukları diyeceksiniz üfleyin ki üflüyorum.. şimdi daha rahat yiyorlar

aslında en iyisi bu kuşlara göre yerde yedirmek ama maalesef sağlayamıyoruz. (düz bir zemindeyken ayakları bahsediyorum)

güvece geçecektim fakat vazgeçtim tüy toz vs içine çok girebiliyor yerli kuşlarda geçmek çok zor, anca show da vs geçmek mantıklı geliyor bana daha hareketsiz oldukları için

Üst Alt