• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Tavsiye Et Ailemin yeni üyesi

Mert G.

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Hocam zaten çok ilaç kullandım şu anda da karaciğer koruyucu deve dikeni tohumu unu ve avichol kullanıyorum. Şu anda ihtiyacı olduğunu düşünmüyorum ama kenara not aldım teşekkürler
Merhabalar , yem su yemiyorsa iştahı yoksa elle besleme gerekir kesinlikle. Zeolitli.
Benim gittiğim petshopta tanesine 3500 demişlerdi 😆
Ben kuş pazarından aldım oyüzden
Hayırlı uğurlu olsun.
isim önerisi istemişssiniz Birine Maya ismi hoşunuza gittiyse koyabilirsiniz.
Üretime geçiyormuşsunuz bence isimle uğraşmayın, sayı artınca baş edemezssiniz :D
Maya adını koyucam herhalde birine

muhabbet2000

Paylaşımcı
Merhabalar , yem su yemiyorsa iştahı yoksa elle besleme gerekir kesinlikle. Zeolitli.

Yok şu an yememe gibi bir problemi yok iştahı iyi , antibiyotik sağolsun büyük oranda iyileşti. Ayak ve gaga mantarları da tamamen geçti. Sırada tüy dökülmesi, ayak incinmesi ve uçamama sorunları var çözülmesi gereken🐦

Sati

Tutkulu
Kıdemli Üye
Rica ederim, ilaçsız tedavi olabilmesi için kullanıyoruz aklınızda bulunsun, işe yaramaz ise

Beğendiğim için size tavsiye ettim hayırlı olsun tekrardan.

Yok şu an yememe gibi bir problemi yok iştahı iyi , antibiyotik sağolsun büyük oranda iyileşti. Ayak ve gaga mantarları da tamamen geçti. Sırada tüy dökülmesi, ayak incinmesi ve uçamama sorunları var çözülmesi gereken🐦
O zaman haftada 2 amin fort (kas ve tüy için çok faydalı) sizin işi tamamen çözer inşallah
Antibiyotikten sonra 3 gun üst üste probiyotik girdiniz değil mi ?
Antibiyotik zararlı olduğu kadar yaralı bakterileri de öldürdüğünden direnci düşer kuşun bilginiz olsun.

muhabbet2000

Paylaşımcı
Rica ederim, ilaçsız tedavi olabilmesi için kullanıyoruz aklınızda bulunsun, işe yaramaz ise

Beğendiğim için size tavsiye ettim hayırlı olsun tekrardan.

O zaman haftada 2 amin fort (kas ve tüy için çok faydalı) sizin işi tamamen çözer inşallah
Antibiyotikten sonra 3 gun üst üste probiyotik girdiniz değil mi ?
Antibiyotik zararlı olduğu kadar yaralı bakterileri de öldürdüğünden direnci düşer kuşun bilginiz olsun.
Sonrasında 5 gün probiyotik kullandım hocam. Sizin dediğiniz gibi haftada 2 bt amin forte, ayriyeten 1 kez gervit-w, 1 kez, entrobac, 1 kez versele laga avichol kullanmayı düşünüyorum. Haftada 5 gün takviye umarım çok olmaz. Avichol karaciğer toksinlerini temizliyor.

Konu sahibinden özür dilerim kendi sorunumu araya karıştırdım.

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Sonrasında 5 gün probiyotik kullandım hocam. Sizin dediğiniz gibi haftada 2 bt amin forte, ayriyeten 1 kez gervit-w, 1 kez, entrobac, 1 kez versele laga avichol kullanmayı düşünüyorum. Haftada 5 gün takviye umarım çok olmaz. Avichol karaciğer toksinlerini temizliyor.

Konu sahibinden özür dilerim kendi sorunumu araya karıştırdım.
Bir haftada beş takviye çok fazla. Karaciğeri çok yorar. Unutmayın. İlaçlar, antibiyotikler ve takviyeler de dahil hepsinin bir doz aşımı var. Fazlası hepsi zararlıdır. Tüy sorunu varsa gervit e ara verin. Haftada iki BT amin verin. Bir günde entrobac. Avichol u da iki haftada bir verin. Yada BT amin in biriyle dönüşümlü verin.

muhabbet2000

Paylaşımcı
Bir haftada beş takviye çok fazla. Karaciğeri çok yorar. Unutmayın. İlaçlar, antibiyotikler ve takviyeler de dahil hepsinin bir doz aşımı var. Fazlası hepsi zararlıdır. Tüy sorunu varsa gervit e ara verin. Haftada iki BT amin verin. Bir günde entrobac. Avichol u da iki haftada bir verin. Yada BT amin in biriyle dönüşümlü verin.
Hepsini not ettim teşekkürler hocam. Gervit'e tüy sorunu varsa neden ara vermek gerek onu anlamadım?

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Hepsini not ettim teşekkürler hocam. Gervit'e tüy sorunu varsa neden ara vermek gerek onu anlamadım?
Gervit içinde birçok vitamin barındırıyor. İçinde B vitamini de var. Yani siz bir haftada hem iki defa BT hemde gervit vermeniz pek uygun olmaz. Dediğim şekilde bir program oluşturmanız kuşunuzun sağlığı açısından daha iyi olur.

Son düzenleme:

muhabbet2000

Paylaşımcı
Gervitin içinde birçok vitamin barındırıyor. İçinde B vitamini de var. Yani siz bir haftada hem iki defa BT hemde gervit vermeniz pek uygun olmaz. Dediğim şekilde bir program oluşturmanız kuşunuzun sağlığı açısından daha iyi olur.
Tamam hocam sizin dediğiniz gibi uygulayacağım son anda bir yanlıştan döndüm teşekkürler.

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Tamam hocam sizin dediğiniz gibi uygulayacağım son anda bir yanlıştan döndüm teşekkürler.
Yada haftada iki BT vermeyin. Pazartesi gervit çarşamba entrobac cuma BT de olur. Yada gervit e ara verin. Haftada iki BT . Tercihi siz yapın. Rica ederim.

Sati

Tutkulu
Kıdemli Üye
Yada haftada iki BT vermeyin. Pazartesi gervit çarşamba entrobac cuma BT de olur. Yada gervit e ara verin. Haftada iki BT . Tercihi siz yapın. Rica ederim.
Aslında Gervit haftada 1 in de fazla olduğunu düşünüyorum Aslı hocam
Kuşların depoladığını duymuştum doğru mudur ?

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Aslında Gervit haftada 1 in de fazla olduğunu düşünüyorum Aslı hocam
Kuşların depoladığını duymuştum doğru mudur ?
Eğer kuşlarınız yeterince sebze meyve yiyorsa bana kalsa on yada on beş günde bir kafidir. Ama hiç yemeyen bir kuş haftada yada on günde bir uygun olur.

Sati

Tutkulu
Kıdemli Üye
haftada iki kere sebze salatası yerler zeolit tozu da ekleriz yumurta da haşlayıp rendeleriz.

Mert G.

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yaşları arkadaki yetişkin dişi gibi renk oturmuş
Öndeki de sanki renk değiştiriyor, erkek olabilir emin değilim net değil, öndeki daha genç gibi
Abla çatı kontrolü yaptım disi ve melodik ötüş yok. Be öncekinin ayağında bilezik var kırmızı 2024 yazıyor