• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Tavsiye Et Ağızda koku ve tüy kırma problemi

BayanLegolas

Paylaşımcı
Herkese merhaba benim kuşta 2 aydan fazla süredir ağzında koku var ekşimsi gibi kefir gibi kötü bir koku ama normalde dışarıdan ağzını kokladığımda gelmiyor (çok yoğun olduğu zamanlarda hafiften alıyorum ağız çevresinden ) . Koku kuş öttüğünde özellikle konuştuğunda acayip bir yoğunlukta geliyor mide bulandıracak bir koku 😅 Eylül başında ben kuşumu veterinere götürdüm (kanatlı uzmanı değildi ama kuşlardan anladığını söyledi ) kursaktan ve dışkıdan örnek alıp mikroskop da bakıldı ( kursaktaki örnekte dışkıda hiç kokmuyordu ) hiç bir şeyi yok tertemiz dedi avicare a e aminoasit verdi . Mevcutta rutin olarak enterobac gerwit w BT amin Forte kulllanıyordum onlar yerine avicare ürünlerine geçtim . Avicare ürünlerine geçtiğimden beri kokuda azalma yok aksine artış var geçen 2 3 gündür acayip arttı koku bende hiç istemesemde yarım suluğa 2 damla organik elmas sirkesi koydum ve koku birden 1 gün boyunca tamamen kesildi bugünde enterobac başladım koku geliyor yine 🥹 ben ne yapacağımı şaşırdım çaresiz kaldım gerçekten

Son düzenleme:

BayanLegolas

Paylaşımcı
Tek sorunumuz koku da değil 4 5 ay daha fazlada olabilir bir süre kadar önce kısa yakın bir yolculuk dönüşü kanat tüyleri bozulmuştu . Takviyelerle durumu izlemeye karar vermiştik lakin bu bozulma son 3 aydır kanat tüylerini kırmaya kadar gitti . Sürekli kanatlarıyla uğraşıyor uçtaki uzunlar hariç iki kanadında ortalarından omzuna kadar ara ara tüylerini kesip atıyor 🥹 uçuşunda zorlanma artınca elime aldım kontrol ettim hep tüyler ortalarından kemirip kemirip koparılmış son veterinere gidişimizde vilmectin de yapılmıştı inanın çözemiyorum . Kuşun yemesinde konuşmasında hareketlerinde hiç bir problem yok çok neşeli bayağıdır kızgınlıkta önüne gelene yürüme derdinde 😅 uçuşta çok fazla efor sarfettiğinden galiba biraz kilo vermiş gibime geliyor (çok değil ) o yüzden diyetinde aspuru kenevir tohumu ve darıyı arttırdım . Gerçekten ne yapacağımı nereye gideceğimi şaşırdım lütfen yardım edin 🥹

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Merhaba, elma sirkesi vermeyin, florayı bozar ☺ Entrobac da vermeyin, mantar şüphesi var gibi onun yerine prozym kullanın. Bu ekşimsi koku mantardan dolayı olabilir, candida mantarı zaten kursakta olan bir maya ve bağışıklık sistemi bozulunca ürerler bu nedenle ben size zeolit tozu öneririm, her gün elle besleme mamasına mercimek tanesi kadar katarak günde bir kez besleyin. Haftada 2 gün de dağ kekiği demleyin, ılıyınca suluğuna koyun içsin ☺ Zeolit tozunu mamaist whatsapp hattından alabilirsiniz 🌸

BayanLegolas

Paylaşımcı
Elma sirkesinin çözüm olmayacağını biliyordum ama dediğim gibi koku aşırı yoğunlaşınca vereyim biraz dengelesin dedim 🥹 zeolit tozum var ama yediremiyorum en sevdiği yeşilliklerin üzerine falan serpiyorum yine anlıyor yemiyor 🥲 nasıl yedirebilirim tozu ?

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Elma sirkesinin çözüm olmayacağını biliyordum ama dediğim gibi koku aşırı yoğunlaşınca vereyim biraz dengelesin dedim 🥹 zeolit tozum var ama yediremiyorum en sevdiği yeşilliklerin üzerine falan serpiyorum yine anlıyor yemiyor 🥲 nasıl yedirebilirim tozu ?
Elle besleme mamasına mercimek tanesi kadar katıp şırınga ile yedirebilirsiniz ☺

BayanLegolas

Paylaşımcı
Şırınga ile besleyemiyorum ama yine deneyeceğim 🥲 prozym nedir ve nereden bulabilirim peki

Ece A.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yardımsever üye
Anladığım kadarıyla mantar ihtimali var. Entrobac'ın içinde maya olduğu için mantarı tetikler. Prozim'de bulunmaz bu yüzden Burçak Hanım size onu önermiş :)

Ece A.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yardımsever üye
Siz Burçak Hanım'ın önerdiği şekilde bir süre ilerleyin, bence kanatlı uzmanı olan bir yere gidin bir de orada muayene olsun 🙏 . Konumuz İstanbul görünüyor. Kağıthane Vetform'a gidebiliyorsanız öncelikle tavsiyem orası olur, çokça önerilen bir kanatlı uzmanı.

BayanLegolas

Paylaşımcı
Büyükçekmece deyim ve aracım olmadığı için Kağıthaneye gitmek çok zor olucak kuşla 🥹 ben yakınlarda bir uzman aramaya devam edeceğim galiba

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Enterobac dan farkı nedir acaba bizim koku sorunumuzu çözermi sizce
Koku sorununuz mantar ise ki yüksek ihtimalle mantar, antifungal ile çözülür ama emin olmak için tabiki dışkı analizi öneririm 🙏 Arkadaşlar açıklamış, entrobacta maya olduğu için mantarı artırır diye önermedim, prozym de bir probiyotik ve onda yok o nedenle onu önerdim, marka kanatlıoil ☺ Size de veteriner bakalım 🌸

BayanLegolas

Paylaşımcı
Peki tüy problemi için ne önerirsiniz son veterinere gidişimizde vilmectin yapıldı ama kanatlarıyla uğraşmaya devam ediyor

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Bu ikisi ile görüşebilirsiniz 🌸😇

BayanLegolas

Paylaşımcı
Tamamdır teşekkür ediyorum yardımlarınız için kuşu en kısa zamanda tekrar muayene ettireceğim ❤

BayanLegolas

Paylaşımcı
Zeolit başlayacağım peki önerdiğiniz probiyotik ile birlikte vermemde sakınca olurmu yoksa sadece zeolit mi vereyim

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Zeolit başlayacağım peki önerdiğiniz probiyotik ile birlikte vermemde sakınca olurmu yoksa sadece zeolit mi vereyim
Merhaba
Probiyotik ve zeolit aynı zamanda kullanılabilir, biri suyuna biri yemine ve sebzeye serpilecek😊
Geçmiş olsun