• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Ağız Açma hareketi

rilish26

Müdavim
Kuşum son 2 gündür bu hareketi yapıyor üst üste 15-20 kere falan yaptı sonra durdu. Kusmuyor kilosu 40 gram. Kafesinde kum ve toprakta var. Düzenli olarak probiyotik takviyesi de veriyorum. Sorun ne olabilir sizce?

Ekli dosyalar

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Merhaba dışkılar gayet iyi. Video da tam anlaşılmıyor ama ağız açma kapama hareketinden mi bahsediyorsunuz yada bir şey yer gibi hareket mi yapıyor. Tam anlayamadım açıkçası. Eğer bir şey yer gibi hareket yapıyorsa sanırım bazen yediklerini öğütemiyorlar o sırada sindirmeye çalışıyor yada fazla yem yedikleri zamanda yapıyorlar. Ağızda koku olmasın kusma öğürme vs olmasın onlar takibinizde olsun. 🌸

rilish26

Müdavim
Kursak mantarı geçirdiklerinden beri kilo takibi yapıyorum. Hasta iken iki kuşumda 32-33 grama kadar düşmüştü şu an 40-41 gram arasındalar. Video da tam çekemedim ama ağız açma ve kafayı ileri geri oynatıyor. Öğütme hareketi gibi. Üst üste çok yapınca endişelendirdi aslında beni dün başladı.

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Kursak mantarı geçirdiklerinden beri kilo takibi yapıyorum. Hasta iken iki kuşumda 32-33 grama kadar düşmüştü şu an 40-41 gram arasındalar. Video da tam çekemedim ama ağız açma ve kafayı ileri geri oynatıyor. Öğütme hareketi gibi. Üst üste çok yapınca endişelendirdi aslında beni dün başladı.
Daha önce kursak mantarı hikayeniz varsa sıkı takibe alın. Elinizde zeolit tozu varsa yarından itibaren vermeye başlayın eğer vermiyorsaniz tabi.

rilish26

Müdavim
Haftada 1 zeolit tozunu kullanıyorum yemlerine serpiyorum hastalığı atlatalı yaklaşık 1.5 yıl oldu. Petshoptan aldığım için erkek kuşumda çıktı ve dişiye bulaştırdı. Haftalıkta kafesi virkon s ile temizliyorum.

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Haftada 1 zeolit tozunu kullanıyorum yemlerine serpiyorum hastalığı atlatalı yaklaşık 1.5 yıl oldu. Petshoptan aldığım için erkek kuşumda çıktı ve dişiye bulaştırdı. Haftalıkta kafesi virkon s ile temizliyorum.
Zeolit tozunu haftada bir değil daha sıklaştırın