• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Soru! Ağız açıp kapatma neden olur?

Muhammed Ali78

Aktif Üye
kursağını genişletmek amacıyla yapıyor kuş kumu kullanmanızı öneririm yediklerini kolay sindiremiyor olabilir.

Yesray

Yeni Üye
Dün veteriner kontrolümüz vardı. Tek dedikleri şey 'normal değil'. E onu bildiğim için getiriyorum zaten. Kaç yere götürdüm anlamıyorlar ne yazık ki. Ağzını açıp kapatması için kursak mantarı olabilir dediler. Ben pek düşünmüyorum ama siz neler düşünüyorsunuz? Kursak mantarı belirtileri nelerdir?

Yesray

Yeni Üye
Gittiğiniz yer kanatlılardan anlayan bir veteriner miydi acaba. Güncel olarak dışkı ve kuşun o hareket esnasında videosunu koyabilir misiniz. Birde genel bakımınızı kısaca anlatabilirsiniz vitamin vs ek katkı kullanıyor kusunuz. Kusun iştahı nasıl gibi
Gittiğim yer Ankara Üniversitesi veterinerlik fakültesiydi. 20 gün kadar ilaç ve vitamin kullandık yukarıda bahsetmiştim isimleri yazıyor. 10 gündür bir şey kullanmıyoruz doktor biraz vücudu dinlensin dedi.

Yesray

Yeni Üye

Bu yazıları okuyun...
Teşekkürler

Yesray

Yeni Üye
Kanatlarında genelde titreme var. 2 adım atıp 3.yü ağzı yardımıyla yapıyor. Kuyruğunu hızlıca salladığı oluyor onun ne anlama geldiğini bilmiyorum

Yesray

Yeni Üye
Probiyotik ilaç değil ama ilacın bozduğu bağırsak sistemini toparlaması gerekiyor.
Tamam ben en kısa sürede alacağım o zaman. Pek bir bilgim olmadığı için doktor ne derse maalesef onu yapmak zorunda kalıyorum

Yesray

Yeni Üye
Kafama bir şey takıldı. Biz yaklaşık 30 gün ilaç kullandık ve bunun 20 günü antibiyotikti (Baytril ve Vitaform). Ara vereli 9 gün olmuştu ve veteriner Vitaform a 1 hafta daha devam etmemi söyledi. Ama ilaçları almaya gittiğim özel kliniktekiler de bana çok ilaç yüklemesi oldu böbrekleri biter diğer organlarına çok zarar verir daha 4 aylık bebek bir kuş ama sen bilirsin dedi. Sizce devam etmeli miyim yoksa etmemeli miyim? Bu özel kliniğe de gidiyorum durumunu biliyorlar kuşun.

Eylül

Yasaklı
Bence de edilmemeli. Böbrekleri iyice kötüleşir. Maalesef veterinerlerin çoğu pek anlamıyorlar kuşlardan

Yesray

Yeni Üye
Duphalyte vitamin verebilir miyim acaba

Yesray

Yeni Üye
Daha önce duymadım ne söylesem yalan olur. Probiyotik imkanı yoksa 2-3 gün Suluga çay kaşığı ucu ile kuru ekmek mayası koyun. Hergun tazeleyin. 2-3 gün sadece hazir ürünler kadar çeşitli değil ama faydası olur.
Bir tane doktor kursak mantarı olmuş olabilir demişti(ağzını açıp kapama dışında bir belirti yok) eğer öyleyse maya mantarı daha da arttırmaz mi