• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Agız açıp kapama

Zlsmvs

Paylaşımcı
Hastalık Belirtileri
Ağız açıp kapama
Merhaba kuşumu sık sık videodaki ağız açıp kapama hareketi yaparken görüyorum bi hastalik belirtisi mi ne yapabilirim bugün daha sık gördüğüm için danışmak istedim

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Hareketi hala yapıyor mu. Sindirimde sorun yaşıyor olabilir. Peki kusma, öğürme ağızda koku var mı. Güncel dışkı örneklerini de görebilir miyiz.

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Sıcaktan ya da stresten bu hareketi yaparlar. Son zamanlarda stres olacağı bir durumu yaşamadıysa sıcaktan yapıyordur. Yıkanması için bir kapla su koyun yıkansın.

Zlsmvs

Paylaşımcı
Kusma öğürme ağızda koku vs yok ara ara yapiyor hareketi tekrar

Ekli dosyalar

Zlsmvs

Paylaşımcı
Sıcaktan ya da stresten bu hareketi yaparlar. Son zamanlarda stres olacağı bir durumu yaşamadıysa sıcaktan yapıyordur. Yıkanması için bir kapla su koyun yıkansın.
Stres yaşamış olabilir evde dünden beri yatili misafir var fazla çıkaramıyorum disariya hem camlar açık hemde çocuklar yanlışlıkla zarar verir diye korkudan kapali surekli ara ara açıyorum farklı bi odada belki onun etkisi vardır ama uzun süredir var bu durum arada bi raatliyordum sık değildi sadece dün arttı fazlaca tedirgin oldum bende sormak istedim

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Dışkıların rengi çok normal gelmedi bana. Farklı bir besin tüketmediyse. Hareketin devamlılığını kontrol edin. Farklı bir durum varsa zamanla kendini belli eder. Şuan ki durumdan bir stres yaşamışsa zaten zamanla bırakır.

Batuş

Yeni Üye
Oda sıcaklığınız nasıl sıcaktan da bu hareketi yapıyor olabilir. Biraz gözlemleyin. Farklı bir durum gelişirse buradan belirtin. Bazen suluğa sürekli vitamin vs koyunca suyu çok tüketmiyorlar. O yüzden bir gün normal su koyduğunuz gözlemleyin derim

Zlsmvs

Paylaşımcı
Tamamdır sade su verdiğim günler de kontrol ederim. Ayrıca bi problem daha var bugün ayağı kasıldı felç geçirir gibi zar zor alabildim kafesten kendiside dengesini toplayamadi bacağını gerdirdi sadece düşecekti tutamasam cirpindi baya zorla tuttum zaten sonra sakinleştirdim elimde tutarak izin verdi ayağını hafifçe ovaladim biraz da sizce bu neden olmuştur anlik olarak bi yere mi çarptı kafeste kasildi vs aynı şey 1 aydan fazla bi zaman önce de aynı şekilde olmuştu çok korkuyorum öyle olunca tutması bile aşırı zor oluyor çünkü kendisi çok çırpınıyor bunla ilgili bilgisi olan var mi 😕

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Kasılmalar yoğun şekilde d vitamini eksikliğinden olabilir. Yada sinirsel olabilir veyahut kalıtım kaynaklı olabilir. Yada başka bir rahatsızlığı vardır o da tetikliyor olabilir. Yani sebebi birden fazla. Sız yapmıyorsanız d vitamini takviyesi yapın. Multivitamin gerviti de düzenli şekilde verin. Dışkıya bakacak olursak entrobac takviyesi yapın üç dört gün üst üste. Kasılma yaşadığı zaman ayağı dolgit kremle yavaşça masaj yapın ayağı açmaya çalışın. Ama bu kasılmalar artar aynı zamanda videodaki hareketi yapmaya devam ederse kanatlı uzmandan destek almanızı tavsiye ederim.

Zlsmvs

Paylaşımcı
D vit hariç diğerlerini düzenli olarak kullanıyorum. Entrobac takviyesi de dışkı anormlliginde ust üste kullanıyorum çünkü dışkı konusunu ne yaptıysam düzeltemedim her gün zeolit veriyorum bayadir bi ara anormal büyük ve kokuluydu her gün zeolit kullanmaya basladim sürekli hali gitti ancak günde bi kere bile olsa aşırı büyük ve formu bozuk yapıyor nasıl denk geliyorsa tam uyanıyorum kafesine bakıyorum ki büyük dışkı varmi diye o anda yapıyor 😁 d vit ne önerirsiniz peki mamaist haricinde şuan başka bi ihtiyacım olmadığı için kargo ücreti vermek istemiyorum bulunduğum yerden almak istiyorum kanatlı uzmanı yok maalesef o yüzden elimden geldiğince sizlerden destek alıp biseler yapmak istiyorum.

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Eczaneden devit3 alabilirsiniz. Ama kanatlilar için üretilmiş kanatlıoil D3 dururken açıkçası insanlar için kullanılan beşeri bir damlayı ikinci plana atarım. Ama tabikide size kalmış bu kısım 😊