• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Ağır tüy dönemi

crivelli

Paylaşımcı
Arkadaşlar merhaba. Kuşum Ağır Bir Tüy Dökme Dönemine Girdi. bu süreçte ona nasıl destek verebilirim Vitamin Vermelimiyim Hızlı Atlatmak İçin Neler Yapabilirim Tavsiyeleriniz Nelerdir ?

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
öncelik olarak gerwit veya B vitamini kullanmanız gerekiyor yarım suluga 5 damla olacak sekılde haftada 2 gün kullanabilirsiniz. Tüy döneminde kuşlarda halsizlik ve zayıflama gözlemlenmekte , bunun önüne geçebilmek için ona yumurta maması takviyesi veya yulaf verebilirsiniz. Ve kuşunuzun banyoluğu yoksa kafesine uygun banyoluk alabilir az miktarda içine su koyarak kafesin içine koyabilirsiniz. Veya fısfıs yontemi uygulayabilirsiniz bu kuşunuzu birnevi rahatlatacak. Bu arada kuşunuzun tünekte video veya resmini , ve güncel dışkı resmini de görebilir miyim ?

crivelli

Paylaşımcı
öncelik olarak gerwit veya B vitamini kullanmanız gerekiyor yarım suluga 5 damla olacak sekılde haftada 2 gün kullanabilirsiniz. Tüy döneminde kuşlarda halsizlik ve zayıflama gözlemlenmekte , bunun önüne geçebilmek için ona yumurta maması takviyesi veya yulaf verebilirsiniz. Ve kuşunuzun banyoluğu yoksa kafesine uygun banyoluk alabilir az miktarda içine su koyarak kafesin içine koyabilirsiniz. Veya fısfıs yontemi uygulayabilirsiniz bu kuşunuzu birnevi rahatlatacak. Bu arada kuşunuzun tünekte video veya resmini , ve güncel dışkı resmini de görebilir miyim ?
Teşekkürler öncelikle , kuşumun banyoluğu var ama girmiyor bende buna çözüm olarak yemliklerin birine su doldurdum acaba yemliğe kaç damla vitamin damlatmalıyım gene 5 damla mı , kuş şuan oyun oynuyor bozuk paralarla ama kafese girince videosunu çekip atacağım mutlaka. Normalde bana çok yanaşırdı ama bugün ilgisi azalmış gibi halsizliğinden olsa gerek

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
yemliğe değil içtiği suluğa damlatacaksınız. Yarım suluğa 5 damla olacak şekilde. Bozuk para kuşunuzun yanına koymayın. Bu tür şeyleri kuşlardan uzak tutun.

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
böylesini ilk defa duyuyorum suluğuna alıştırmanız gerekecek :ROFLMAO:

crivelli

Paylaşımcı
böylesini ilk defa duyuyorum suluğuna alıştırmanız gerekecek :ROFLMAO:
Yeni aldığım kafese suluğu takamadığımdan yemliğe su doldurdum oda öyle alıştı. Vitamini yemliğe damlatmak sorun olur sanırım mazallah suya kafasını falan sokarsa zarar görür dimi ?

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Kesinlikle öyle imkanınız varsa yakın zamanda kafesinize uygun suluk temin edin hatta yedek suluk ve yemlik şart

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Kendi yaptığınız yumurta mamasını çok vermeyin haftada 2 tatlı kaşığı yulaf verebilirsiniz fazlası tüyden çıkmasında sıkıntı yaratır.

Üst Alt