• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Çözüldü! Ağır bir koku

Şans

Aktif Üye
Koku bir hastalık vs belirtisi olabilir, ama kuşunuzu lütfen bir daha öyle dalinle vs yıkamayın kimyasal içerikler çok kötü sonuçlara yol açabilir 😔 siz temiz içme suyunu kaseye veya banyoluğa koyun o ihtiyacı kadar kendini yıkar, ama suya girmek istemezse de temiz bir fısfıslı şişeden içme suyunu hafif hafif püskürtebilirsiniz yüzüne gelmeyecek şekilde

Şans

Aktif Üye
Acaba nasıl bir hastalık strese girdim veterinere mi gitsem

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Moderatör
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Kuşu 24 saat gözlemleyin zehirlenme ihtimaline karşı hatta sabah olunca su koyun tekrar yıkasın kalıntı kalmışsa zehirlenir

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Acaba nasıl bir hastalık strese girdim veterinere mi gitsem
Ben sadece bir olasılık olarak söyledim, aklıma enfeksiyon gelmişti, ama hocalarımız daha iyi bilirler belki de sadece benimki kuruntudur hemen en kötüyü de düşünmemek gerekir :)

Levent T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Bir tas kabın içine 2cm derinliğinde içme su koyulur ve kuş ihtiyaç halinde kendisi suya girer ve kendisi banyo yapar... Kurumasını da kendisi yapar... Her şeyi kendisi yapacak... Şampuan ve diğer deterjanlar kuşun tüyü ve derisi için çok zararlıdır... Kesinlikle kullanılmamalıdır... Kuşun banyosunu yaptığı ortamda hava akımı bulunmamalıdır ve ortam sıcak olmalıdır... Yıkandıktan sonra da hava akımından uzak tutulmalı ve ortam sıcak olmalıdır... Kuş yatmadan önce geç vakitte banyo yapmamalıdır...

Şans

Aktif Üye
Bir tas kabın içine 2cm derinliğinde içme su koyulur ve kuş ihtiyaç halinde kendisi suya girer ve kendisi banyo yapar... Kurumasını da kendisi yapar... Her şeyi kendisi yapacak... Şampuan ve diğer deterjanlar kuşun tüyü ve derisi için çok zararlıdır... Kesinlikle kullanılmamalıdır... Kuşun banyosunu yaptığı ortamda hava akımı bulunmamalıdır ve ortam sıcak olmalıdır... Yıkandıktan sonra da hava akımından uzak tutulmalı ve ortam sıcak olmalıdır... Kuş yatmadan önce geç vakitte banyo yapmamalıdır...

Şans

Aktif Üye
Bu banyo hatasını tekrar yapmayız onun dersini aldım fakat bu koku olayı panik yaptitiyor

Şans

Aktif Üye
Her gün yumurta veriyorsanız o da etkiliyordur kokuyu. Yumurtanın fazlası zarar verir hayvana. Şampuan hakkında zaten arkadaşlar gerekeni söylemiş, o yüzden ben bir şey demiyorum,sizde şampuanın kuşlar için zararlı olduğunu öğrenmişsinizdir zaten. :)

Şans

Aktif Üye
Her gün yumurta veriyorsanız o da etkiliyordur kokuyu. Yumurtanın fazlası zarar verir hayvana. Şampuan hakkında zaten arkadaşlar gerekeni söylemiş, o yüzden ben bir şey demiyorum,sizde şampuanın kuşlar için zararlı olduğunu öğrenmişsinizdir zaten. :)

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Şampuan ile ilgili denilenlere katılıyorum eğer derisini çok kasıyip ve tahriş edecek kadar kanatirsa o zaman kanatlı uzmanına götürün 👍 geçmiş olsun siz yinede normal su ile banyo yaptırın

Cengiz N.

Müdavim
Kıdemli Üye
Şöyle düşünün birde arkadaşlar, şampuan veya sabun veya ilaç, kuşun deri ve tüylerine zarar vermiyor bile olsada bu canlılar tüylerini gagaları ve minik dilleri ile temizliyorlar ve ister ister istemez sindirim sistemine iniyor bunlar, bizim için ml ye takabül eden değerler kuşların boyutlarını düşünürsek belkide kg a takabül eder. Yani yarım çay bardağı şampuan içtiğinizi düşünün

Üst Alt