• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Açılmayan tüy kapsülleri

ismailer

Yeni Üye
Merhabalar arkadaşlar
Muhabbet kuşum uzun süredir tüy dönemindeydi lakin üzerinden bir hayli zaman geçmesine rağmen başında bulunan tüy kapsülleri açılmıyor. Tepe kısmındaki tüy kapsüllerinin açılmaması nedenleri neler olabilir? Tavsiye önerilerinizi paylaşabilirmisiniz? Yaklaşık 10 15 tane gözüküyor açılmayan. ( Telefon kameramın kötü olmasından dolayı ve tepe tüylerinin arasında kalmasından dolayı açılmayan kapsülleri net şekilde malesef paylasamadım olduğu kadar çekmeye çalıştım )

Melisa41

Tutkulu
Merhabalar arkadaşlar
Muhabbet kuşum uzun süredir tüy dönemindeydi lakin üzerinden bir hayli zaman geçmesine rağmen başında bulunan tüy kapsülleri açılmıyor. Tepe kısmındaki tüy kapsüllerinin açılmaması nedenleri neler olabilir? Tavsiye önerilerinizi paylaşabilirmisiniz? Yaklaşık 10 15 tane gözüküyor açılmayan. ( Telefon kameramın kötü olmasından dolayı ve tepe tüylerinin arasında kalmasından dolayı açılmayan kapsülleri net şekilde malesef paylasamadım olduğu kadar çekmeye çalıştım )
Vitamin kullanıyor musunuz bu dönemde banyo yaptırin banyoyu sevmiyorsa fisfis kullanabilirsiniz ama dikkat edin usutmesin tohum verebilirsiniz bu dönemde yardımcı olur stresten uzak dursun onlar zamanla açılır diye düşünüyorum

Mert.

Eski Forumcu
Merhabalar arkadaşlar
B vitamini takviyesi yapalım ve daha net fotoraf varmı BT amin forte kullanabilirisniz

ismailer

Yeni Üye
Vitamin kullanıyor musunuz bu dönemde banyo yaptırin banyoyu sevmiyorsa fisfis kullanabilirsiniz ama dikkat edin usutmesin tohum verebilirsiniz bu dönemde yardımcı olur stresten uzak dursun onlar zamanla açılır diye düşünüyorum
Evet b vitamini kullanmam gerektiği söylendi. Tüy dönemine girdiği süreden bu yana b vitamini veriyorum. Duşunu ihmal etmiyorum.

ismailer

Yeni Üye
B vitamini takviyesi yapalım ve daha net fotoraf varmı BT amin forte kullanabilirisniz
Tüy dönemine girdiğinden bu yana b vitamini kullanıyorum. Maalesef kameramdan dolayı ancak bu kadar çekebildim yakınlaştırınca bulanık çıkıyor.

ismailer

Yeni Üye

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Moderatör
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Ağır tüyde olan kuşlarda normal bir durum. Sık sık spreyleme yapın sorun olmaz

Sude W.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Bunu kullanıyorum şuan sizce nasıl?
İlk defa görüyorum, daha bilindik bir marka kullanmanızı tavsiye ederim. Multivitamin kullanmıyorsanız Gervit-W tavsiye ederim. İçerisinde B vitamini de dahil olmak üzere çoğu vitamin mevcut. Karalahana da yedirebilirsiniz haftada 2 kez ceviz büyüklüğünde. Fısfıs ile temiz su sıkın haftada 1-2 kez çok olmamak şartıyla.