• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acillllllll yardım

Melike45

Aktif Üye
Kuşumun kafasında dökülme vardı ve isaldi 4kez veterine götürdüm en son dışkı analizi yapıldı kullandığı ilaçlar etki etmedi şuanda çok halsiz tüylerini kabartıp uyuyor lütfen yardım edin neyapabilirim

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Veteriner ne teşhis koydu ve ne ilaçları verdi

Melike45

Aktif Üye
Koksidiyoz az önce tahlil sonuçları cktı

mona rıza

Yeni Üye
kesin koksidiyoz teşhisi koyulduysa sabah veterinerden toltrazuril ya da amprolium etken maddeli ilaç alın

Melike45

Aktif Üye
Saolun🙏 sonucudu yazdı sonra ilaç olarak elektrolit 5damla 5damla mikostatin şurup 5damla multivitamın şurup

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Arkadaş koksidiyoz da kullanılabilecek bütün etken maddeleri yazmış. Bunların içinde nystatin goruyormusunuz.

Melike45

Aktif Üye
Bunlar veterin yazdklari zaten yarn sabah gidicez tekrr yani arkadaş saolsun yazms ilaçları onları temin edicem 🙏

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Kusunuzda koksidiyoz dışında mantar enfeksiyonu da olabilir. O yüzden yazmista olabilir hocamız teyit etmekte fayda var. Elektrolit icerigi koksidiyoza iyi gelebilir.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Ben koksidiyoz a ilaç bile önermiyorum iyi bir bakımla güzel karışım yem ve probiyotik ile toparlariz

Melike45

Aktif Üye
Çok geç sanırım kuş iyi değil ölmek uzere

Melike45

Aktif Üye
Sabah tekkr gotrdm.bu karışımı al ağzına damlat dedi işte zaten sabahta kötüydu ama gözleri acıktı işte dedi yem su yemezse agzına damlaliklaver sürekli dedi eve geldim iyice kötü oldu gözünü acamamaya başladı ve ayakları tutmaz hale geldi

Melike45

Aktif Üye
Nefes alıp veriyor sadece sa.ler saolun yardımlarınız için keşke veterinerde sizin kadar duyarlı olsaydı

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Çok geçmiş olsun. Şu anda nefes mi alıp veriyor sadece.😢

Maalesef çoğu veterinerin kuşlarla ilgili bilgisi yok. İlk götürdüğüm veteriner ile sonra götürdüğüm veteriner tamamen farklı şeyler söyledi. İkinci götürdüğüm veteriner daha bilgiliydi, kuşun halinden anladı ona göre ilaç verdi. Eğer ilk götürdüğüm veterineri dinleseydim şimdiye ölmüştü kuş sanırım. Yavru boş yere kaç gün ağrı çekti ama şu an iyi şükür.

İnşallah korktuğunuz başınıza gelmez diyeceğim ama iyileşme ihtimali az sanırım.😭

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Veterinerler beşeri ilaç kullanmaktan vazgeçmediği müddetçe hiç bir kuşumu veterinere götürmek istemem. Veteriner size git mikostatin al demek yerine amphotericin-b gibi ilaçlar veremiyorsa veya anti fungal kuş ilacı veremiyorsa sorun var demektir. Hayvanların ciddiye alınması lazım. Üzücü gercekten

Üst Alt