• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acill yardım Muhabbet kuşumun yemi sürekli böcekleniyor

Rabia ozmn

Yeni Üye
Hayırlı geceler, bi ay kadar önce muhabbet kuşumun yemi kurtlandığı için hemen paketli yeme geçip başka bir petshoptan yem aldım bazı eşyalarını değiştirdim ve kafesi sirkeli suyla yıkadım. Buna rağmen yine aldığım paketli yemde böcekler olduğunu gördüm hata bende mi bilmiyorum napicagimi sasiriyorum. Saklama kabinda oda sıcaklığında saklıyorum. Napmalıyım tekrar yem alırsam tekrar böceklenecek diye korkuyorum napicagimi bilmiyorum lütfen yardımcı olur musunuzz (fotoğraftaki böcekler yemden çıkan böcekler)

Ekli dosyalar

Nora

Paylaşımcı
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
İyi günler,
Panik yapmayın güvenilir bir yerden kapalı şekilde, paketli mama alın, kuru yerde güneşten uzak, nem almayacak şekilde muhafaza edin yemleri . Kuşunuzun mamalığındaki yemi üç günde bir değişin , mama kalbını haftalık yıkayın. Bu arada mamaist.com mamalarından kullandım memnun kaldım gerek çeşitlilik açısından gerek hijyen açısından, tavsiye ederim .

perfectr

Aktif Üye
Geçen bende de oldu kafesi komple sirkeli suyla yıkadım güzelce kuruttum. Sadece yemden olmayabilir kafesi ve çevresini de dezenfekte edin.

Rabia ozmn

Yeni Üye
İyi günler,
Panik yapmayın güvenilir bir yerden kapalı şekilde, paketli mama alın, kuru yerde güneşten uzak, nem almayacak şekilde muhafaza edin yemleri . Kuşunuzun mamalığındaki yemi üç günde bir değişin , mama kalbını haftalık yıkayın. Bu arada mamaist.com mamalarından kullandım memnun kaldım gerek çeşitlilik açısından gerek hijyen açısından, tavsiye ederim .
Çok teşekkür ederim ayrıca birkaç kişiden duydum yemi iki gün buzluğa atınca içindeki yumurta veya larvalar vs ölüyormuş. Doğru mu 🥹

Rabia ozmn

Yeni Üye
Geçen bende de oldu kafesi komple sirkeli suyla yıkadım güzelce kuruttum. Sadece yemden olmayabilir kafesi ve çevresini de dezenfekte edin.
Bu kurtlanma olaylarından sonra sürekli kuşumun kafesini sirkeli suyla yıkadım gerek bazı oyuncaklarını vs değiştirdim çok şükür kafesinde hiç öyle birşeye rastlamadım henüz. Teşekkür ederimm 🙏🏻

Nora

Paylaşımcı
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Çok teşekkür ederim ayrıca birkaç kişiden duydum yemi iki gün buzluğa atınca içindeki yumurta veya larvalar vs ölüyormuş. Doğru mu 🥹
Rica ederim.Bu konu hakkında bilgim yok, iyice araştırmak gerek . Lakin olurda denerseniz buzluktan çıkan yemin nem oranına dikkat edin aksi takdirde küflenme durumu olabilir

Ece A.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yardımsever üye
Merhaba, arkadaşlarımıza katılarak eklemek istediğim şey yeminizi cam kavanozlarda saklarken kavanozun içine kurutulmuş defne yaprağı da koyun, böceği engelleyici tarafı vardır :)

efe1903

Tutkulu
Cam kavanoza defne yaprağı koyarsan iyi olabilir, ayrıca yemleri fırınlarsan böcek problemi olmayabilir denemen lazım.

Üst Alt