• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

ACİLL!! Kanat kanaması

esub

Aktif Üye
Merhaba kuşumun kanadında kanama olmuş kurumuş gagasinda kan olunca farkettim. Ben temizlemeye çalıştım ama pek izin vermiyor. Sanki kırılmış gibi ucu görünüyor. Ne yapmam lazım? Yemesi içmesi hareketleri her şeyi normal

Ekli dosyalar

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Merhaba şimdilik rif ampül ile günde bir kaç kez pansuman yapınız. Kanat kırığı varsa müdahale gerekir. Uçabiliyor mu.

esub

Aktif Üye
Rif ampul var sürebilirim ama baktirmiyor. Evet uçabiliyor. Ama benim yakından gördüğüm sanki kanadını koparmış yarım kanat kemiği görünüyor. Düşen kanat falan görmedim Çoğunlukla kafesin içinde

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Uçabiliyorsa kanat kırılmamış. Tamamdır siz dediğim gibi yapabilirseniz pansuman yapınız. Haricî farklı bir şey yapmanıza gerek yok. Kendi haline bırakın. Yalnız orayı sürekli gagalarsa iyileşme eğilimi göstermez tekrardan kanama olur. Boyunluk tarzı bir şey yaparsanız orayı ulaşmasını engelleyeci iyi olur.

esub

Aktif Üye
Anladım gün boyu takip ettim temizlemeye kalktı oyalamaya çalıştım dişi kuşum bana çok düşkün ama müdahale etmeme izin vermiyor korkuyor fotoğraf bile zor çektik. Boyunluk taktırır mi bilmiyorum. Akşam 6 dan sabah 7 ye kadar uyuyor zaten bi gece 12 gibi tekrar yem yer yeniden uyur. Sabahları da elimden geldiğince dikkat ederim teşekkür ederim

esub

Aktif Üye
Bu arada BtAmin forte ve Gerwit v vitaminleri 2 haftadır aralıklı olarak veriyorum. 1 aydır da tüydeler 2 kuşum

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Evet oyalayın dikkatini dağıtın gagası oraya gitmesin. BT yi bir süre haftada iki verirseniz daha iyi olur. Yada BT nin bir gününü gervit ile dönüşümlü de olabilir. Rica ederim 🌸

Üst Alt