• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Güncel sorunlar! Acil

SoranKişi

Yeni Üye
Bir tane erkek muhabbet kuşum var, kendisi birkaç aydır halsiz duruyor. Birtane petshopa sorduk, kuş strese girmiş biraz diğer kuşlardan ayrı tutun dedi bizde öyle yaptık. Ardından ben salak gibi birkaç hafta sonra diğer dışı kuşun yanına koydum. Dişi kuş bunun ayağını feci şekilde ışırmıştı. Bende batikar sürdüm diğer kafese koydum. Birkaç gün sonra tırnağı düştü. Bende derslerden dolayı pek bakamadım. Bugün bir bakayım dedim yakından. Hayvan yerinden oynayamiyordu. Ayağını kafes demirine kitlemişti. Kafesten çıkardım ve tuhaf hareketler yapıp bağırmaya başladı. Bir ayağı arkada duruyor ve yuruyemiyor. Lütfen yardım edin.

Ekli dosyalar

Uygar

Müdavim
Kıdemli Üye
Bir tane erkek muhabbet kuşum var, kendisi birkaç aydır halsiz duruyor. Birtane petshopa sorduk, kuş strese girmiş biraz diğer kuşlardan ayrı tutun dedi bizde öyle yaptık. Ardından ben salak gibi birkaç hafta sonra diğer dışı kuşun yanına koydum. Dişi kuş bunun ayağını feci şekilde ışırmıştı. Bende batikar sürdüm diğer kafese koydum. Birkaç gün sonra tırnağı düştü. Bende derslerden dolayı pek bakamadım. Bugün bir bakayım dedim yakından. Hayvan yerinden oynayamiyordu. Ayağını kafes demirine kitlemişti. Kafesten çıkardım ve tuhaf hareketler yapıp bağırmaya başladı. Bir ayağı arkada duruyor ve yuruyemiyor. Lütfen yardım edin.
Kuş çok fazla yıpranmış gibi duruyor ayağı kırık olabilir. Veteriner uzman görürse daha iyi olur ama yine de tecrübeli üyeleri etiketliyorum.@Ezgi A @Demet bükay @Aslı Ö.

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Merhaba kanatları neden açık vaziyette bu çocuğun ayak haricî farklı problemlerde yaşıyor olabilir mi. Fotoğraflar yanıltıcı olur. Net şekilde videosunu görebilir miyiz.

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Ayağını bükmüş ya kafes teline sıkıştırdığı için travma incinme yada vitamin eksikliğine bağlı sinirsel bir sıkıntı olabilir. Ama kanadını çırparken takla atması sinirsel bir durumu kuvvetlendiriyor bana göre. Elinizde b vitamini varsa ağzına bir damla damlatın yada ölçüsüne uygun olarak suluğuna koyun. Ayağa elinizde vazelin yada ağrı kesici herhangi bir krem varsa az bir miktar sürün hafifçe masaj yapın kan dolaşımı hızlansın ve kanatlı uzmandan destek almanız daha doğru olur.