• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Güncel sorunlar! ACİL yemek yemeyen sultan papağanı

Azra7373

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Halsizlik yemek yememe
Hastalık Belirti Tarihi
4 Eyl 2025
Kullanılan İlaç
Augmentin Antibiyotik
Sultan papağanım var yeni gelmedi uzun süredir benimle ama dün birden yemek yemeyi bıraktı. Kendi kendine su içiyor ama yem yemiyor yemliğe inse bile 1-2 tane yiyip bırakıyor bunun nedeni ne olabilir?Açlık dışkısı dediğimiz dışkıyı da yaptı. Hayvan aç kalıyor ne yapabilirim elle besleme asla istemiyor. Hali iyi mi çözemiyorum oynattığımda dışarı çıkardığımda oynuyor kafesteyken uyuyor. Lütfen yardım edin. Augmentin antibiyotiğini 7 parçaya bölüp 3/1 suya katıyorum başka ne yapmam gerek yalvarırım yardım edin

Azra7373

Yeni Üye
Ayrıca aç olduğu için dışkısını da yapmıyor.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Durumu göreceğimiz bir video ekler misiniz 👍 yemiyorsa mutlaka besleme yapılması lazım nerede ikamet ediyorsunuz? Antibiyotigi kim önerdi? kapsül ve insan ilacı çok ağır gelir tavsiye etmem öncesinde teşhis koyulması gerek

Azra7373

Yeni Üye
Merhaba Şehmus Bey, hemen videoyu eklicem. Beslemeyi cicibebe, su ve antibiyotikli suyu karıştırırak yaptık. Şuan aspur yiyor. Ama normal yem yemiyor. Sakarya'da ikamet ediyorum buradaki kuşlardan iyi anlayan birisi var o önerdi.

Azra7373

Yeni Üye
Aspuru ben önüne koyduğumda doya doya yiyor ama yemliğe gitmiyor nedenini anlayamadım

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye

Azra7373

Yeni Üye
Şuan enerjisi vs çok iyi durumda ama yemliğe inmiyor :( teşekkür ederim Demet hanım

Azra7373

Yeni Üye
Arkadaşlar peki dışkı yapmamasının sebebi nedir? Normalde 15 dk-30 dkda bir dışkılayan hayvan çok nadir dışkılamaya başladı. Aspur yemi yiyor, dal darı yiyor neşesi de çok yerinde. Ama normal yemini yemiyor ve dışkılaması nadirleşti

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Arkadaşlar peki dışkı yapmamasının sebebi nedir? Normalde 15 dk-30 dkda bir dışkılayan hayvan çok nadir dışkılamaya başladı. Aspur yemi yiyor, dal darı yiyor neşesi de çok yerinde. Ama normal yemini yemiyor ve dışkılaması nadirleşti
Yanılıyor olmalısınız. Sultan olarak yarım saatte bir dışkı yapsalar yemlikten çıkamazlar ve kafesi pislik götürür. İyileşsin normal yemşnide yer.

Azra7373

Yeni Üye
Anladım, dışardayken öyle yapıyordu da yanılmış olabilirim :( teşekkür ediyorum

Üst Alt