• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! ACİL yeme dusmemis forpus papaganim mama yemiyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Forpus34

Yeni Üye
1 bucuk haftadir bende tüyleri felan cikti ama yem kirmiyor hala maması nature plan diye bir markaydi kalitesizdi galiba gunde 2 defa veriyordum sabah aksam gecenlerde biraz halsiz dustu mama verince duzeldi o yuzden 3 e cikardim ogunu fakat mama bitti bende versele laga ninkini aldim ilk verdigimde 6 7 saattir acti 4 ml kadar yedir onceki mamada ne kadar versem yiyordu bunda yedikten sonra kendi reddetti yemegi aksam bidaha besleyecektim fakat 2 ml kadar yiyip birakti bu sabah ta 11 gibi beslerken agzina biraz siktim fakat o kadar daha sonra yemedi kursagi da dolu degil mamayi mi begenmedi yoksa mama tok mu tutuyor bilmiyorum veya herhangi bir kursak hastaligi mi var bilgisi olanlar yazabilirmi

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Yem kırmayan yavru için günde iki çok az. Zamanla halsizleşip hasta düşer. A21 el besleme maması edinin ve besleme yapın. İki üç saatte bir besleyin. Tamamen yem kırmaya başlayana kadar ek besleme devam etmelisiniz.

Forpus34

Yeni Üye
Yem kırmayan yavru için günde iki çok az. Zamanla halsizleşip hasta düşer. A21 el besleme maması edinin ve besleme yapın. İki üç saatte bir besleyin. Tamamen yem kırmaya başlayana kadar ek besleme devam etmelisiniz.
Aldiğim kişi maksimum 10 gün beslersin dedi 10 gunu gecti bana 2 kere besle demişti şuan farkettim dişkisı cok koyu kahverengi ve a21 mamayi 2 gundur veriyorum sabah yemeyi reddetti kursak mantarindan korkuyorum

Ekli dosyalar

Forpus34

Yeni Üye
Suan yine halsizleşti mama yemedi uzattim agzina siktim biraz istemiyo gucsuz dustu elimde zur duruyo gecende boyle olmustu yemek yiyince duzelmisti birde bu mama sari toz seklinde ve ilaç gibi kokuyor versele laga a21 normalmi?

Son düzenleme:

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Direk kursağa besleseniz çok daha iyi olur. Güncel dışkısını ekler misiniz?

Forpus34

Yeni Üye
Direk kursağa besleseniz çok daha iyi olur. Güncel dışkısını ekler misiniz?
Kursakla beslemek icin aparatim yok yapabilecegimi sanmiyorum diskisinin fotografini yaptigi zaman aticam suan kabuksuz yem aldim islatip vermeyi deneyecegim

Forpus34

Yeni Üye
Zorla sıktım agzina biraz devirdi mamayi felan bitti mamasi daha yasasa da mama almiycam ev yapimi mama veririm yada kabuksuz yemi ezip oda kendine gelirse

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Niye almıyorsunuz? Ev yapımınde ne koyacaksınız içine? Riske almaya gerek var mı, en fazla 200 300 tl vereceksiniz. İstanbulda hangi semtte oturuyorsunuz?

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Zorla sıktım agzina biraz devirdi mamayi felan bitti mamasi daha yasasa da mama almiycam ev yapimi mama veririm yada kabuksuz yemi ezip oda kendine gelirse
Yaşasada almıycam derken ölsede mi almamak demek istediniz ben anlayamadım. Dilerseniz kuşu sahiplenebilirim. Kursak beslemesi yaparım. Böyle giderse hayvan telef olacak 😕

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Bende o yüzden sordum. Eğer bana yakın ise elle besleme yaparım ben. Hayvan göz göre göre ölmesin.

Forpus34

Yeni Üye
Almiycam dan ziyade alamiycam cunku o saatte daha mama alabilecegim bi yer yok mama yi doktu beslerken o yuzden bu aksam mamasi yok sabaha sag cikarsa alabilirim mama anca ama kafasini kaldiramiyo heryerden ariyorum cagre yapay zeka boguluyo diyo baska forumda baska bisey diyo

Hamdi

Eski Forumcu
Mod Adayı
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Almiycam dan ziyade alamiycam cunku o saatte daha mama alabilecegim bi yer yok mama yi doktu beslerken o yuzden bu aksam mamasi yok sabaha sag cikarsa alabilirim mama anca ama kafasini kaldiramiyo heryerden ariyorum cagre yapay zeka boguluyo diyo baska forumda baska bisey diyo
Niye petshoptan falan almadınız en azından. Ya da mamasının bitişine yakın düşünürsünüz yani ekstra mama alayım diye değil mi ? Yazık günah değil mi el kadar yavruya.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt