• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Başsağlığı ACİL YAVRU MUHABBET KUŞUM ÖLÜYOR

Tarık T.

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Bu kuluçkanızdan çıkan yavru mu, ne oldu birden bu hale geldi yeme içme var mı, dışkı resmi eklermisin?

Bu kuluçkanızdan çıkan yavru mu, ne oldu birden bu hale geldi yeme içme var mı, dışkı resmi eklermisin?
Evet kuluckadan çıkan yavrum 35 günlük oldu sabah iyiydi uçuyordu diğerleriyle oynuyordu akşama doğru birdenbire yere uzanmaya başladı yemeyi kesti yumurta maması vermeye çalıştım ama yemedi dışkı siyah olan neden böyle oldu anlayamadım yuruyemiyor bile mecali yok

Tarık T.

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Farklı bir şey yemiş olabilir mi yada kemirmiş dışkı yapıyor mu varsa resim ekleyin kanatlarda titreme yada farklı bir belirti? El besleme aparatı var ise kursaktan acil besleyin yemiyorsa kursak dolu mu boş mu?

Farklı bir şey yemiş olabilir mi yada kemirmiş dışkı yapıyor mu varsa resim ekleyin kanatlarda titreme yada farklı bir belirti? El besleme aparatı var ise kursaktan acil besleyin yemiyorsa kursak dolu mu boş mu?
Kursak bomboş şuan aparat falanda yok maalesef farklı bişey yediğini sanmıyorum 3 gündür evdeyim ve onlarla ilgileniyorum

Tarık T.

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Sevdiği ne varsa verin mutlaka yedirmeye çalışın iğnesiz şırınga ile el besleme maması var ise gaga kenarından nazikçe yedirmeye çalışın mama yok ise iyice haşlanmış yumurta sarısını yoğurt kıvamına getirip yedirin. Kesinlikle aç kalmaması gerekiyor.

Birde göğüs kemiği elime geliyor nerdeyse birden bire böyle oldu anlamadım valla

Sevdiği ne varsa verin mutlaka yedirmeye çalışın iğnesiz şırınga ile el besleme maması var ise gaga kenarından nazikçe yedirmeye çalışın mama yok ise iyice haşlanmış yumurta sarısını yoğurt kıvamına getirip yedirin. Kesinlikle aç kalmaması gerekiyor.
İğne aparatı da yok ne yapmam lazım neyle vereyim

Tarık T.

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Birden bu hale gelmesi zehirlenmelerde olur çoğunlukla ama zayıfladı kaç gündür demişsiniz keşke o zaman yazsaydınız siz bir video ve dışkı resmi ekleyin ve yukarıda yazdığım şekilde beslemeye çalışın.

Tarık T.

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
İğne aparatı da yok ne yapmam lazım neyle vereyim
Boş şırınga yok mu o zaman çay kaşığı ile yedirmeye çalışın yani nasıl olduğunun şuan çok önemi yok bir şekilde yemesi lazım. Ayrıca anaç var kuluçka var mutlaka aparat ve mamaya sahip olmanız gerekir ki acil durumla karşılaşma olasılığınız çok yüksek kursak besleme yapmak için her daim hazırda olmalı.

Birden bu hale gelmesi zehirlenmelerde olur çoğunlukla ama zayıfladı kaç gündür demişsiniz keşke o zaman yazsaydınız siz bir video ve dışkı resmi ekleyin ve yukarıda yazdığım şekilde beslemeye çalışın.
Normalde baya ağırdı diğerlerine göre normaldir sandım çünkü yeni yenj uçmaya başlıyordu ama sonra böyle oldu

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Videosunu görebilir miyim bir anda böyle olması enteresan ve evet zehirlenmiş ya da iç organ hasarı var

Tarık T.

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Evet kuluckadan çıkan yavrum 35 günlük oldu sabah iyiydi uçuyordu diğerleriyle oynuyordu akşama doğru birdenbire yere uzanmaya başladı yemeyi kesti yumurta maması vermeye çalıştım ama yemedi dışkı siyah olan neden böyle oldu anlayamadım yuruyemiyor bile mecali yok
Dışkı resmi yeni düştü de bu normal değil zehirlenme gibi geliyor Burçak bir bakıcak konuya şimdi.

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Evde muz varsa püre haline getirip şırınga ile besleyin mutlaka

Üst Alt