• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil yardım

Burak Erol

Yeni Üye
Merhabalar öncelikle muhabbet kuşu bakmaya yeni başladım ve 1-2 ay evvel 1 yaşında muhabbet kuşu aldım.Ve yanlız kalmasın diye başka kafeste yavru erkek kuş aldım.1 yaşında olan dişi ve yeni aldığım yavru 3 aylık.İkisini bir odada saldım kanadlarını açsınlar diye ve ikisi anlamadığım şekilde aynı kafese girdiler.Ve hemen gagalarıyla yem kustular sanırım yani kısaca öpüştüler.Sizce ayırmam gerekiyor mu yoksa ikisi aynı kafeste kalsınlar mı?

Semihzz123

Tutkulu
Merhabalar öncelikle muhabbet kuşu bakmaya yeni başladım ve 1-2 ay evvel 1 yaşında muhabbet kuşu aldım.Ve yanlız kalmasın diye başka kafeste yavru erkek kuş aldım.1 yaşında olan dişi ve yeni aldığım yavru 3 aylık.İkisini bir odada saldım kanadlarını açsınlar diye ve ikisi anlamadığım şekilde aynı kafese girdiler.Ve hemen gagalarıyla yem kustular sanırım yani kısaca öpüştüler.Sizce ayırmam gerekiyor mu yoksa ikisi aynı kafeste kalsınlar mı?
Bence çiftleşmezler erkek daha 3 aylıksa normalde 5 aydan sonra ciftlesir diye biliyorum kuşlar ama daha iyi bilen cevaplasın bu konuyu

Tahapro

Yeni Üye
Erkek kuş dişi kuştan büyük olmalı

Tahapro

Yeni Üye
Dişi kuş erkek kuştan büyük olursa dişi kuş erkeği döver bende aynen senin yaptığını yapmıştım kavga ediyorlar ama bitirene yem kusu yorlar bir de birbirini kaşıyolar çiftleşmez erkek dişi den büyük olmalı

Ecem1637

Yeni Üye
Merhaba, kuşum 1 yaşında şuan tüy dökme döneminde aynı zamanda ishal. Normalde çok konuşur ama 2-3 gündür çok halsiz, hep uyuyor. Bağırsakları için pet shoptan suyuna damlatmak için damla şeklinde ilaç aldım. Başka yapabileceğim bir şey var mı acaba?

Rayus

Paylaşımcı
Merhaba, kuşum 1 yaşında şuan tüy dökme döneminde aynı zamanda ishal. Normalde çok konuşur ama 2-3 gündür çok halsiz, hep uyuyor. Bağırsakları için pet shoptan suyuna damlatmak için damla şeklinde ilaç aldım. Başka yapabileceğim bir şey var mı acaba?
Tüy dökme dönemindeyse kafasını daldarı aşıp haftada 2 suyuna multivitamin damlatirsiniz daha sağlıklı ve hızlı atlatır ama eğer bunu yeni bir konu açıp söylerseniz daha detaylı yardımcı olabilirim

Serkhan79

Eski Forumcu
Üretici
öncelikle aramıza hoş geldiniz, umarım forumumuzda aradığınız tüm bilgilere ulaşır ve uzun süre bizimle kalırsınız.

kuşlarınıza gelince, birbirlerine yem kusmaları eşleşme ile alakalı değil, erkek olanın 3 aylık olduğunu belirttiğiniz için dişi yavruyu besliyor olarakl değerlendiriniz. Aralarında ay farkı olması aslında dezavantaj.
aynı kafese koyarsanız iyi anlaşırlar yada kavga ederler gibi bir varsayımda bulunmak yanlış olur. Bu tamamen kuşlarınızın karakteri ile alakalı bir durum. Aynı kafese koyun, izleyin, kavga ederlerse ayırırsınız.
eşleşmek için erkek dişiden büyük olmalı varsayımı da hatalıdır, erkek ergenliğe alışıp kızıştığında, dişi de isterse eşleşmemeleri için hiçbir engel yoktur. ama yine de birbirine yakın yaşlarda kuş almanız daha iyi olurdu.
Bu kuşlar normal doğalarında 1 tüyden (3-4 ay) sonra ergenliğe ulaşıp eşleşebilir ancak kafeste bakılan ve doğadaki gibi gelişim sağlayamayan kuşlarda, kas ve kemik gelişiminin tamamlanması için ben 2.tüyünü düzdükten sonra eşleşmesi (8-9 ay) taraftarıyım. daha doğru ben yerli kuşlarda 2.tüyü geçirmeden hiçbir kuşu eşe atmıyorum.

Serkhan79

Eski Forumcu
Üretici
yeni bir konu açıp, kuşun ve dışkısının fotoları ile paylaşım yapabilirsiniz.

Üst Alt